5. april 2010

1-1 mod AaB

Et afbuds-, skades- og sygdomsramt Silkeborg IF-hold fik på en straffesparksscoring af Rajko Lekic i overtiden fortjent hentet det ene point og 1-1 mod AaB.

Silkeborg IF tog 2. påskedag imod én af de største rivaler til en god placering i sub-toppen, nemlig AaB. For kun godt halvanden uge siden tørnede de to hold sammen i Aalborg, hvor Sif efter en skidt indsats måtte se sig fortjent besejret med 1-0.

Både SIF og AaB gik ind til mandagens kamp med en frisk uafgjort i bagagen. SIF smed lidt skuffende en 2-0 føring i Brøndby og måtte nøjes med 2-2, mens AaB trods overtal i en stor del af kampen også lod sig nøjes med 1-1 hjemme mod SønderjyskE forleden.

SIF-holdet var ganske skades- og karantæneramt, og med Thorbjørn Holst Rasmussen og Jim Larsen i karantæne samt Jesper Bech på bænken med en slagskade pådraget i Brøndby, var det et noget forandret hjemmehold, der entrerede den sløje græs- og mudderbane.

På målet stod Lasse Heinze, mens forsvaret blev udgjort af Dennis Flinta, Thomas Bælum, Thomas Hansen og Christopher Poulsen.

På midtbanen var valgt Peter Degn, Frank Hansen, Martin Ørnskov og Henrik "Tømrer" Pedersen, mens Christian Holst lå placeret lige bag Rajko Lekic i front.

Men kort før kampstart stod det klart, at en syg Frank Hansen ikke ville kunne spille fra start alligevel, så i stedet startede Mathias Valentin inde for første gang.

God start af Valentin
Kampen begyndte – som optakten – noget rodet, og ingen af de to hold lykkedes med at ramme ret meget.

Men det var SIF, der først lykkedes med at etablere et mindre pres på modstanderen, og der var optræk til et par muligheder efter 8-10 minutters spil – men kompakte AaB fik afværget.

AaBs første opspil kom i det 12. minut, hvor et indlæg fra højre blev godt clearet af en påpasselig Thomas Bælum – ellers var det kendetegnende for begge hold, at indlæggene slet ikke holdt kvalitet.

Mathias Valentin kom til gengæld rigtig fint i gang på den centrale midtbane. Han fyldte godt i duellerne og spillede de sikre afleveringer – fin start for den unge "Valle", der jo lidt hovedkulds var blevet kastet ind i startopstillingen.

SIF tættere på
I det 16. minut fik SIF igen etableret et fint angreb, og kun den sidste aflevering i dybden til Rajko Lekic manglede, før det gode bandespil med Christian Holst havde givet en friløber.

Og to minutter senere kom så kampens første gode chance, da Henrik "Tømrer" Pedersen via stor råstyrke sendte bolden videre til Rajko Lekic, som flugtede med venstrebenet – men lige på Karim Zaza, som fik bokset væk.

Silkeborg IF fortsatte det gode spil og fik tilkæmpet sig flere hjørnespark. Et af dem i det 21. minut, hvor Martin Ørnskov nåede højest og fik headet – men centimeter forbi.

Henrik Dalsgaard stod for AaBs første afslutning efter 24 minutters spil, men skuddet fra distancen blev langt fra farligt.

Herlig fight
Meget tættere på kom SIF minuttet efter, hvor energiske Dennis Flintas herlige og intense fight på højrekanten gav en stor chance efter indlæg af Peter Degn – men bolden dansede langs med stregen, før den blev hamret væk af Patrick Kristensen.

SIF spillede efterhånden en god gang fodbold på den vanskelige bane. De røde var konstant på bolden og sendte den fornuftigt rundt – mens AaB til gengæld ikke imponerede æstetisk med kick and rush-stilen.

Men AaB blev farlige – meget farlige – i det 36. minut, hvor nordjyderne slog kontra. Bolden blev trykket ind i feltet af Ronnie Schwartz, der havde set sin kaptajn, Andreas Johansson, løbe dybt. Johansson afsluttede fint – men mindst lige så fint fik Lasse Heinze pareret med fødderne.

Og to minutter efter var det så Schwartz selv, der fik afsluttet efter indlæg fra Anders Due – men igen var Lasse Heinze vågen og fik vippet til hjørne.

SIF svarede igen med et skud fra Peter Degn fem minutter før pausen, men Karim Zaza reddede uden de store problemer. Zaza, der jo kostede et mål forleden mod SønderjyskE med sin lidt for smarte dribling mod en fremstormende angriber, tog i øvrigt ingen chancer ved tilbagelægningerne i dagens kamp. Boldene skulle væk, skulle de – og det kom de så effektivt, at Zaza ved flere lejligheder sendte dem ud af banen.

Både Thomas Hansen og Peter Degn fik advarsler i første halvleg – og for sidstnævntes vedkommende betyder det en tur i straffeboksen på søndag i HadersleV.

Rajko centimeter fra
Der blev altså ikke scoret i første halvleg, og SIF kom uforandret ud til anden halvleg. AaB foretog derimod to udskiftninger – en på midtbanen og en i forsvaret.

Anden halvleg begyndte lige som første – noget rodet fra begge holds side. Faktisk gik det første lille kvarter uden en eneste nævneværdig begivenhed, men så meldte SIF sig igen på banen som det toneangivende og farligste hold.

Henrik "Tømrer" Pedersen erobrede flot bolden og fandt Rajko Lekic, der vendte rundt og trykkede af – med et skud, som sneg sig lige præcis på den gale side af stolpen. Dét var tæt på…

AaB i front
I stedet gik det galt i den anden ende.

Dennis Flinta nedlagde Andreas Johansson fire-fem meter uden for feltet – og fik en advarsel. Men endnu værre fik indskiftede Louay Chanko på det direkte frispark curlet bolden fremragende over muren og i mål; nærmest klinet op ad Lasse Heinzes ene målstolpe – 1-0 til gæsterne.

SIF forsøgte at kæmpe sig tilbage i tingene og genvandt igen den primære boldbesiddelse. Martin Svensson blev med omkring tyve minutter igen skiftet ind på venstrekanten i stedet for anfører Henrik "Tømrer" Pedersen, der overlod armbindet til Martin Ørnskov.

Men det var igen Rajko Lekic, der bød sig til i det 74. minut, da et godt Peter Degn-indlæg blev headet mod mål af en bagudrettet, flyvende Lekic – men lige over.

Uheldige SIF på overliggeren
Mathias Valentin blev til fine klapsalver udskiftet efter 78 minutter pillet ud – hvilket gav plads til Kaimar Saag i en offensiv satsning.

Og to minutter senere nærmede SIF sig igen-igen en scoring, da Martin Ørnskov sendte et glimrende indlæg ind i hovedet af Christian Holst, som fik headet – særdeles snert forbi.

Det var altså som om, at tingene ikke ville lykkes for SIFerne i dag. Trods mange udmærkede opspil og afslutninger manglede den sidste skarphed og det sidste held – som da Jeppe Curth tog bolden med hænderne i feltet i det 82. minut uden at blive idømt et straffespark af Nicolai Vollquartz – eller da Rajko Lekic kort efter flugtede en bold en meter forbi.

For ikke at tale om, da bolden prellede af på overliggeren efter et hovedstød i det 85. minut, hvor Dennis Flinta havde været i luftduel med en AaB-forsvarer.

SIF pressede og pressede, mens AaB overlevede med lange bolde ud af kommunen.

Peter Degn forsøgte sig med en flot flugter i det 89. minut, men igen var Karim Zaza helt ude ved stolpen og sikre sig bolden.

Rajko til 1-1!
Samtlige markspillere var nede i AaBs felt, da Christian Holst i det 91. minut blev flået ned af Michael Jakobsen. Straffe til SIF – og Rajko Lekic linede op.

Og køligt som en brøndgravers bagdel sendte han bolden i nettet – 1-1!

Det var Rajkos 12. sæsonmål – og et vigtigt eet af slagsen. Kort efter fløjtede Vollquartz nemlig af.

Efter kampen var der masser af utilfredshed hos AaBerne, som bestemt ikke følte sig overbeviste om, at der var straffe til Christian Holst i situationen op til udligningen. Men som Michael Jakobsen selv sagde efterfølgende, gav han dommeren mulighed for at dømme straffesparket i og med, at han med sin udstrakte arm havde fat i / kontakt med Holsts skulder. Og inde i feltet medfører den slags jo altså en risiko…

Næste kamp for SIFs vedkommende er allerede på torsdag, hvor Silkeborg Stadion igen lægger "græs" til topfodbold. Denne gang i Ekstra Bladet Cups kvartfinale, hvor FC Nordsjælland kommer på knald eller fald-besøg klokken 18.00.

Næste SAS Liga-kamp er på søndag klokken 14.00 i Haderslev, hvor SønderjyskE venter.

• 0-1 Louay Chanko (63)
  • 1-1 Rajko Lekic (91