26. februar 2017

Sylvestr-show nedlagde SIF i Aalborg

Silkeborg kom ned på jorden igen i Alka Superligaen, da holdet tabte 3-0 til AaB, som udnyttede at SIF spillede en af sæsonens svageste kampe.

Så gik den ikke længere. Efter en lang periode uden nederlag tabte SIF søndag eftermiddag 3-0 i Aalborg efter en 1. halvleg, hvor nordjyderne i almindelighed, og den nye AaB-angriber Jakub Sylvestr i særdeleshed viste stor effektivitet foran Thomas Nørgaards mål. Sylvestr scorede alle tre mål.

SIF manager Peter Sørensen havde valgt at stille med Andreas Albers i angrebet ved siden af Nicklas Helenius. Albers fik dermed mulighed for at vise de takter frem, som i optakten til sæsonstarten havde resulteret i fire mål og flere gode præstationer.

Konstellationen i front gav SIF gode muligheder i luftrummet, hvor begge angribere normalt er stærkt dominerende. På venstrekanten var det Davit Skhirtladze, som sammen med Robert Skov skulle servicere de to frontangribere. Ellers var startopstillingen den samme som mod AC Horsens, hvor specielt Sammy Skytte skulle forsøge at fortsætte det flotte spil, som det unge SIF-talent havde vist i optakten og i kampen mod Horsens.

Værterne gav hjemmebanedebut til cheftræner Morten Wieghorst, som gav genvalg til alle elleve startende i sidste uges 2-1 sejr over AGF.

Indledningen på kampen var god. Begge mandskaber startede med god energi, hvilket allerede efter tre minutter havde udløst farlige situationer i begge ender.

Efter 11 minutter bliver AaB for alvor farlige. Efter flere forsøg på at trænge igennem SIF-defensiven, ender bolden hos Magnus Christensen som med en følt bold finder den slovakiske angriber Jakub Sylvestr, som via en SIF’er får bolden i mål.

Den totale nedtur
0-1 målet var første gang siden d. 27 november mod Brøndby, at Silkeborg var kommet bagud i en Superligakamp. Et godt og hurtigt modsvar var derfor at foretrække, men i stedet for blev det værterne, som få minutter senere fik tilspillet sig en halvstor chance i SIF-feltet.

Efter en skidt periode for SIF fik holdet dog spillet sig tilbage i kampen. De to backs viste gode offensive momenter, som blandt andet to gange gav Jens Martin Gammelby chancen fra distancen i en periode, hvor Silkeborg kom frem til adskillige chancer.

Lige lidt hjalp det dog, da AaB i angrebet efter gjorde det til 2-0 efter en fiks detalje af Jakub Sylvestr, som inde i feltet snørrede Simon Jakobsen og sparkede bolden ind i det lange hjørne uden chance for Thomas Nørgaard.

Silkeborg var dog langt fra udspillet i opgøret. Holdet havde bolden en del og kom frem til flere gode tilbud. Alligevel blev det dog ikke rigtig farligt. Dertil var boldene i feltet for ufarlige, mens Robert Skov heller ikke på to gode frisparkspositioner kunne true Nikolaj Larsens mål.

I stedet blev dog alle gode gange tre for AaB og Jakub Sylvestr. I sin hjemmebanedebut scorede slovakken til 3-0 efter 40 minutter i en situation, hvor SIF-forsvaret var blevet spillet tynde i højresiden. Angriberen brugte både højre og venstrefod samt hovedet til at fuldende sit hattrick, som efterlod SIF-holdet et skidt udgangspunkt inden anden halvleg.

En mulig 5-3 sejr…?
Skulle man finde noget optimisme, så skulle det være de to holds seneste møde, hvor Silkeborg besejrede AaB med 5-3. Kampbilledet og den generelle præstation på banen, var dog milevidt fra sejren på hjemmebane.

Silkeborg-holdet var hurtigt ude på banen igen efter halvlegsteen, som ikke resulterede i nogle udskiftninger for SIF.

Kort inde i anden halvleg ændrede Peter Sørensen på mandskabet, efter en relativt begivenhedsløs indledning på kampen efter pausen. Emil Scheel erstattede Andreas Albers. Scheel lagde sig ud på venstrekanten, mens georgieren fandt sin mere vante plads i angrebet bag Nicklas Helenius.

Udskiftningen gav mere stabilitet i den defensive struktur på holdet. Sammenholdt med en forståelig aalborgensisk tilbageholdenhed, så satte det kampen mere eller mindre skakmat. AaB ville ikke mere, mens SIF ikke kunne mere på en kollektiv offday.

Manager Peter Sørensen skiftede i slutminutterne Mikkel Vendelbo på banen. Vendelbo fik dermed sine første minutter i SIF-trøjen, siden en rygskade i slutningen af november måned tvang midtbanespilleren på sidelinjen.

Mere skete der ikke i opgøret, som blev overværet af lidt over 5000 tilskuere, som så AaB vinde med 3-0.

SIF spiller i Aalborg igen allerede torsdag, hvor det gælder 4. runde i DBU Pokalen. Næste Alka Superligakamp spilles søndag den 5. marts kl. 13.00 på Mascot Park, hvor Randers FC kommer på besøg.

Alka Superligaen, 23. spillerunde, søndag den 26. februar 2017 kl. 13.00 på Nordjyske Arena:
AaB – Silkeborg IF 3-0 (3-0)
Mål: Jakub Sylvestr 1-0, 2-0 og 3-0 (11′, 21′ og 41′)
Advarsler: Rasmus Würtz (30′), Marco Meilinger (37′), Jakub Sylvestr (87′)
Tilskuertal: 5310
AaB (4-4-1-1): Nicolai Larsen – Joakim Mæhle (Patrick Christensen – 64′), Markus Holgersson, Jakob Blåbjerg, Jakob Ahlmann – Marco Meilinger (Jannick Pohl – 60′) , Magnus Christensen, Rasmus Würtz, Frederik Børsting (Edison Flores – 72′) – Rasmus Thellufsen – Jakub Sylvestr.
Cheftræner: Morten Wieghorst
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Robert Skov, Sammy Skytte (Mikkel Vendelbo – 78′), Ibrahim Moro, Davit Skhirtladze – Andreas Albers (Emil Scheel – 53′), Nicklas Helenius (Nikolaj Agger – 72′)
Manager: Peter Sørensen

• Jakub Sylvestr 1-0