18. februar 2017

SIF fightede sig til sejr i premierekampen

Silkeborg fik den bedst tænkelige start på foråret, da holdet hjemme besejrede AC Horsens i en spændende kamp, som endte 1-0 til SIF.

SIF skaffede sig det bedst tænkelige udgangspunkt til afslutningen på Alka Superligaens grundspil, da det lørdag eftermiddag blev til den hårdt tilkæmpet sejr på 1-0 over AC Horsens på Mascot Park. Målet blev scoret af Nicklas Helenius på straffespark i kampens afslutning.

Halvandet minut skulle der gå, inden den første gode Silkeborg-aktion indtraf. En bold ind i feltet til Nicklas Helenius blev lagt af til Davit Skhirtladze, som dog ikke fik ordentlig træf på bolden.

Efter syv minutter viste Horsens første gang tænder, da Hallur Hansson fandt Kjartan Finnbogason i dybden. En vågen Thomas Nørgaard forhindrede dog en ellers farlig situation.

Farligt blev det fire minutter efter. Robert Skov slog på højrekanten et fornemt indlæg ind i den forreste del af feltet, hvor Davit Skhirtladze kom først på bolden. Afslutningen var bedre end den første, men stadig over den debuterende Horsens-keeper, Steve Clarks mål.

Silkeborg forsøgte at kontrollere kampen, men fik ikke for alvor sat sig på spillet. I stedet var det gæsterne, som to gange var tæt på kampens første scoring.

Første gang efter et SIF-hjørne, som bliver clearet direkte til en fremadstormende Jonas Gemmer, som hårdt presset sender bolden over mål. Et par minutter efter er det så Martin Albrechtsen, som udnytter lidt klumpspil i feltet og sender bolden på stolpen. Et par alvorlige advarsler til SIF-mandskabet, som var kommet på særdeles hårdt fysisk arbejde.

Kreatøren Skov
Efter 21 minutter viste dagens kampprofil, Robert Skov endnu engang prøver på sit store talent. Med en følt aflevering fra højresiden finder han Emil Scheel, som inde i det lille felt får et fint træf på bolden. En feberedning fra Steve Clark forhindrer Scheel i at blive kampens første målscorer.

På dette tidspunkt var målene det eneste som manglede i en ellers underholdende kamp. Mere og mere blev det hjemmeholdet som overtog teten, hvilket i første halvleg udløste fire hjørnespark mod gæsternes to. SIF skabte også flest chancer, som efter 38 minutter hvor Skhirtladze finder Robert Skov i dybden på højreflanken. Højrekanten sender efter en god førsteberøring en perfekt aflevering ind til Nicklas Helenius, som har taget løbet ind i mellem gæsternes to midterstoppere. Afslutningen fra Helenius manglede dog både fart og præcision og sad lige i næverne på Horsens-keeperen Clark, som i kampens første halvleg efterlod sig et godt indtryk.

Anden halvleg
Anden halvleg startede med et brag. Gæsternes Jonas Gemmer opsnapper bolden på kanten af feltet og kanonerer bolden mod mål. Heldigvis for SIF stod stolpen igen i vejen for gæsterne, som dog stadig havde til gode at ramme indenfor rammerne.

Kampen igennem var der god lyd på fra SIF-supporterne, som måske/måske ikke havde fået smurt stemmebåndet til Tyrolermusik i Afterski-teltet, som SIF havde disket op med i anledning af årets første Alka Superligakamp. Et optimistisk Jens Martin Gammelby forsøg var lige ved at give stemningen et ekstra nyk, men forsøget susede over mål.

Kampen tog herefter en drejning. Spillet blev mere fysisk og tacklingerne blev hårdere, alt i mens Peter Sørensen og Bo Henriksen på skift brugte tid på at fortælle fjerdedommeren Sandi Putros, hvordan kampen skulle dømmes.

Peter Sørensen tog hurtigt konsekvensen og smed Andreas Albers ind på toppen ved siden af Nicklas Helenius. Det skabte mere tyngde på toppen til de indlæg, som Silkeborg tords alt kom frem til. Efter 72 minutter var det tæt på at udløse en stor chance til Andreas Albers, men indskifteren kom lige nøjagtig ikke frem til den løse bold.

Et par minutter efter fik Robert Skov muligheden på frispark. I en god position fik Skov dog ikke held med sit spark, som Horsens-keeperen reddede uden det helt store besvær.

En god SIF-periode blev endnu bedre få minutter senere. Nicklas Helenius blev revet ned i feltet og tilkendt et straffespark. Dommen fra Jens Maae kom dog efter lidt tøven, og medførte store protester fra Horsens-lejren. I sidste ende stod kendelsen dog ved magt, mens Bo Henriksen blev bortvist. I mellemtiden havde Helenius gjort sig klar til at sparke, og SIF-angriberen var sikkerheden selv fra de 11 meter.

AC Horsens-lejren svarede prompte igen med en indskiftning af Kim Aabech i stedet for Martin Albrechtsen, mens Peter Sørensen skiftede Tobias Salquist ind til at dæmme op for den ekstra AC Horsens angriber.

De sidste minutter var ren krig for Silkeborg for at holde gæsterne fra fadet, men det lykkedes at holde stand. Dermed er SIF nu a point med Horsens på placeringerne lige under slutspils-pladsrne.

SIF spiller igen på næste søndag, hvor AaB tager imod med kampstart kl. 13.00.

22. runde i Superligaen, lørdag d. 18. februar kl. 16:00 på Mascot Park

Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Robert Skov, Ibrahim Moro, Sammy Skytte, Emil Scheel (Andreas Albers – 62 min.) – Davit Skhirtladze (Tobias Salquist – 86 min.), Nicklas Helenius (Nicolaj Agger – 83 min.)

Cheftræner: Peter Sørensen

AC Horsens (4-4-2): Steve Clark – Peter Nymann, Bubacarr, Sanneh, Martin Albrechtsen (Kim Aabech – 85 min), Frederik Møller – Jeppe Mehl (Conor O’Brien – 66 min), Jonas Gemmer (Thomas Kortegaard – 66 min), Mathias Nielsen, Hallur Hansson – André Bjerregaard, Kjartan Finnbogason

Cheftræner: Bo Henriksen

Advarsler: Dennis Flinta (35 min.), Jonas Gemmer (61 min.)

Kampens spiller: Sammy Skytte