26. maj 2023

”Stolt af min tid i SIF”

Gustav Dahl indstiller karrieren på grund af en hovedskade, men den tidligere SIF-anfører ser tilbage på sin tid i klubben med stolthed.

Det gør ondt helt ind i SIF-hjertet, at Gustav Dahl har set sig nødsaget til at indstille sin fodboldkarriere.

Gustav Dahl er indbegrebet af en ægte SIF’er, og den i dag 27-årige back blev sluset ind i SIFs talentsystem allerede i 7. klasse.

Gustav Dahl fik sin debut i sæsonens sidste hjemmekamp 2014/15, da han blev skiftet ind 10 minutter før tid mod AaB. Debuten blev fulgt op med en startplads i sæsonen sidste kamp mod FC Vestsjælland.

Siden da er det blevet til 71 førsteholdskampe i rødt, da Gustav Dahl desværre har været hårdt ramt af skader i sin karriere.

– Det har været en turbulent tid som førsteholdsspiller i SIF desværre præget af alvorlige skader, der har taget hårdt på mig, siger Gustav Dahl og fortsætter.

– Men der har heldigvis også været gode perioder med nogle store oplevelser. Jeg vil fremhæve åbningskampen på JYSK park og pokalfinalen. De oplevelser glemmer jeg ikke.

– Derudover var det stort at blive anfører for min barndomsklub, og jeg stolt af, at jeg spillede den sidste tid i klubben som anfører, siger Gustav Dahl, der med blandede følelser ser frem til at tage afsked med fansene på mandag til sæsonens sidste hjemmekamp.

– Det bliver vemodigt at tage afsked med klubben og fans, fordi Silkeborg IF har været en stor del af min identitet i mange år.

Sportschef Jesper Stüker ser tilbage på Gustavs Dahls tid i SIF med stor glæde.

– Gustav har været en del af SIF, siden han som U14-spiller kom til fra Mariehøj. Han har været gennem fodboldlinjen på såvel Talent Team, Silkeborg Efterskole og HHX på College360 i regi af Silkeborg Fodbold College, hvor han blev kåret til Årets Elev i 2016, inden han kom på fuld tid i A-truppen, og tilmed opnåede at bære anførerbindet, siger Jesper Stüker og fortsætter.

– Han har været med i store SIF-kampe, såsom indvielsen af JYSK park og pokalfinalen i 2018. Desværre har skader også været en del af forløbet, hvor hofteproblemer har holdt Gustav ude i en længere periode, og efter at have gjort comeback blev det en hovedskade, der nu har betydet, at han stopper karrieren.

– Herfra skal lyde en stor tak til Gustav for sin indsats i SIF. Vi vil savne ham, og kortklubben må nu desværre finde en ny formand.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen