27. november 2016

Stimen brudt: SIF tabte i Brøndby

SIF var i belejringstilstand i Brøndby søndag aften, og på trods af udligning i 2. halvleg ved Nicklas Helenius blev det til nederlag på 1-3.

SIF led sit første nederlag i halvanden måned, da det søndag aften blev 1-3 i Brøndby. De blå-gules sejr kan der ikke indvendes noget imod, for gennem en stor del af de 90 minutter sad hjemmeholdet på kampen og pressede SIF overalt på banen. Når der alligevel var ærgrelse at spore hos SIF’erne, handlede det om at man kunne være sluppet fra Brøndby med det ene point via Nicklas Helenius’ udligning i 2. halvleg. Med to hurtige mål i fortsættelsen afgjorde Brøndby dog kampen.

Peter Sørensen havde som vanligt valgt samme formation som senest – for syvende gang i træk. Men hvorfor også ændre et hold, der er gået igennem de seneste 10 kampe med blot ét nederlag – og som ikke er plaget af skader og karantæner.

Kampen blev ikke uventet indledt med hidsigt Brøndby-pres over det meste af banen. Men SIFerne forsvarede sig fornuftigt og sparkede væk, når det ikke var muligt at spille sig ud af Brøndby-presset. Første Brøndby-hjørnespark faldt i det 10. minut, men blev ikke farligt, og selv om SIF generelt var presset langt tilbage på banen, udeblev de store chancer til hjemmeholdet.

Brøndby-tilbud og -pres
Første tilbud af nævneværdig karakter fik Kamil Wilczek med en skudchance, der strejfede Emil Scheel på sin vej mod mål. Thomas Nørgaard fik hånden på og afværgede til hjørnespark, men forsøget fremkaldte aftenens hidtil højeste jubelbrøl fra langsiden, der så sidenettet blafre i den tro, at der var mål.

Det var der ikke, og det udeblev også få minutter seneste, da samme Wilczek løftede bolden forbi Thomas Nørgaard, men også forbi mål. Da var der spillet et kvarter, og det lignede på det tidspunkt et pres, som SIF ville få svært ved at modstå gennem en hel kamp.

Det bedste middel mod den slags er at lægge et modpres. Det førte til SIF’s første chance i det 18. minut. Davit Skhirtladze gik fri af Johan Larsson ved baglinjen og lagde bolden ind foran mål. Robert Skov nåede den ikke med hovedet, så den røg videre til Jens Martin Gammelby i modsatte side. an fik frit skud, men tordnede bolden op på tribunen bag Frederik Rønnows mål.

SIF-bastionen faldt
En fejl af Dennis Flinta, der i det 23. minut fik sendt bolden ind i fødderne på Christian Jakobsen, var tæt på at give Brøndby-føringen, men Ibrahim Moro nåede tilbage og fik afværget med en fornem tackling. Der skulle dog kun gå yderligere et minut, før SIF-bastionen måtte overgive sig. På et fladt indlæg stod Hany Abukahr Mukhtar fri foran SIF-målet, og den chance sagde han tak for ved at sende bolden i nettet bag en sagesløs Thomas Nørgaard. 1-0 til Brøndby efter 25 svære minutter for SIF.

Efter målet kom SIF bedre med, og halvlegens største chance kom ikke overraskende efter et frispark i højre side, som Nicklas Helenius kæmpede sig til. Den lå lige til Alka Superligaens farligste venstreben, og Robert Skov fyrede da også af mod det korte hjørne. Bolden sneg sig dog forbi den forkerte side af stolpen og i sidenettet.

I den modsatte ende truede Johan Larsson med et skud over mål, men flere scoringer faldt der ikke, og SIF kunne ikke indvende noget imod 1-0 ved pausen.

Helenius med panden til 1-1
Brøndby fortsatte det aggressive pres efter pausen. Teemu Pukki meldte sig først med en skudchance, som dog ikke voldte problemer for Thomas Nørgaard. SIF lod sig for ofte stresse med bolden og kom sjældent frem til noget, der kunne minde om chancer i åbent spil. Det så mere og mere ud til, at en eventuel udligning skulle komme fra en standardsituation.

Og det var netop, hvad der skete i det 59. minut. Jens Martin Gammelby kastede et hurtigt indkast til Robert Skov, der tæt på baglinien saksesparkede bolden ind foran mål. Ved bageste stolpe dukkede Nicklas Helenius op og satte panden på bolden, så den strøg i nettet. Ikke helt efter spil og chancer, men det kunne ikke ødelægge SIF’s målglæde.

Brøndby øgede i fortsættelsen presset yderligere, og resultatet udeblev ikke. I det 67. minut slap Teemu Pukki fri i SIF-feltet, og han lagde behersket bolden forbi Thomas Nørgaard til ny Brøndby-føring. Og to minutter senere stod der 3-1. Kamil Wilczek fyrede af fra distancen, og bolden gik via underkanten af overliggeren over stregen. Det lignede kampens afgørelse.

Peter Sørensen reagerede ved at skifte først Sammy Skytte ind, siden Andreas Albers og Emil Lyng. Det gav et modpres, men farligt blev det aldrig for alvor. Dermed var SIF’s første nederlag siden 15. oktober i Parken en kendsgerning.

SIF spiller igen allerede torsdga aften, hvor FC Midtjylland kommer på besøg på Mascot Park. Der er kampstart kl. 18.00.

Alka Superligaen, 18. spillerunde, søndag den 27. november 2016 kl. 18.00 på Brøndby Stadion:
Brøndby IF – Silkeborg IF 3-1 (1-0)
Mål: 1-0 Hany Abubakr Mukhtar (24.), 1-1 Nicklas Helenius (59.), 2-1 Teemu Pukki (67.), 3-1 Kamel Wilzcek (69.)
Advarsler: Hany Abubakr Mukhtar, Rodolph Austin, Brøndby.
Tilskuere: 7.757
Brøndby IF (4-4-2): Frederik Rønnow – Johan Larsson, Hjörtur Hermannsson, Benedikt Röcker, Svenn Crone – Hany Abubakr Mukhtar, Lebogang Phiri, Christian Jakobsen (66.: Rodolph Austin), Frederik Holst – Teemu Pukki (80.: Jan Kliment), Kamil Wilczek (83.: Marcos Urena).
Cheftræner: Alexander Zorniger
Silkeborg IF (4-4-2): Thomas Nørgaard – Jens Martin Gammelby, Dennis Flinta, Simon Jakobsen, Mikkel Cramer – Robert Skov, Ibrahim Moro, Mikkel Vendelbo (70.: Sammy Skytte), Emil Scheel – Davit Skhirtladze (83.: Emil Lyng), Nicklas Helenius (74.: Andreas Albers).
Cheftræner: Peter Sørensen.