21. november 2016

Sikker SIF-sejr på 3-0 over Esbjerg

På mål af Robert Skov og Emil Scheel sikrede SIF sig en sejr på 3-0 over Esbjerg mandag aften. Dermed blev stimen af pointgivende hjemmekampe udbygget til fem i træk.

SIF tog et stort skridt væk fra bunden, da det mandag aften blev til en sejr på 3-0 over Esbjerg. En drømmestart på et drømmehug af Robert Skov kickstartede aftenen, og Emil Scheel udbyggede inden pausen med et herligt frisparksmål. Dermed kunne SIF i 2. halvleg køre en relativ sikker sejr hjem – udbygget af endnu en Robert Skov-scoring i det 78. minut.

Hos SIF var det nøjagtigt samme opstilling, som i de seneste mange kampe – og hvorfor også skifte ud på et hold, der har fået point i de seneste otte af ni Alka Superliga-kampe.

Og formationen viste da også sin styrke allerede i det fjerde minut, da Emil Scheel jagtede en lang flad bold på venstrekanten. Nicklas Helenius, Ibrahim Moro og Robert Skov var fulgt med frem, og Scheel sendte bolden mod midten til Helenius, der ekspederede den videre til Skov. Den formstæke SIF’er havde plads til at tage et enkelt træk ind i banen og derefter sende bolden i en bue over Jonas Jensen – ny mand i Esbjerg-målet – til 1-0 føring og drømmestart for SIF.

Herefter var det SIF, der kontrollerede kampen med Davit Skhirtladzes skud over mål som eneste optræk til tilbud i denne fase af kampen. Esbjerg havde enkelte optræk til chancer – et hovedstød af Victor Palsson, som Thomas Nørgaard dog havde fuld kontrol over, og et skudforsøg af Mads Hvilsom som eneste nævneværdigt i den første halve time.

Frispark og Scheel-mål
Selv om Esbjerg fik mere spil – især fordi SIF forærede for mange bolde væk på den centrale del af banen – stod der SIF på næste bemærkelsesværdige aktion i kampen. Netop da kampen rundede den halve time blev der begået frispark på kanten af Esbjerg-feltet mod Nicklas Helenius. Og i de situationer er SIF med både Emil Scheel og Robert Skov som eksperter godt stillet. Både Skov og Scheel tog opstilling ved bolden, og Scheel løb først til den. Bang sagde det, og så stod der 2-0. Emil Scheels ramte bolden rent og sendte den i nettet ved nærmeste stolpe.

SIF var tæt på 3-0, da Robert Skov fem minutter før pausen fik en skudchance, men efter et træk ind i banen fik Esbjerg-forsvaret blokeret skuddet. Esbjerg viste minuttet senere farlighed, da Victor Palsson kom til skud, som Thomas Nørgaard måtte ud i fuld længde for at parere til hjørnespark.

Det kunne dog ikke ændre på, at SIF var bedst i 1. halvleg, men stadig havde plads til forbedringer.

Vestjysk pres for reducering
Esbjerg kom ud efter pausen med en plan om at lægge et højt pres på SIF. I det 58. minut sendte Robin Söder også bolden i nettet – men han var forinden blevet vinket offside.

Efterhånden kom SIF igen med i kampen og havde også potente tilbud. En hurtig omstilling bragte Skhirtladze og Skov igennem med Skov i afslutterens rolle. Jonas Jensen fik pareret og riposten nåede Skhirtladze ikke frem til. Da var der spillet godt en time. Peter Sørensen foretog sin første udskiftning, da Andreas Albers afløste Nicklas Helenius.

Varemærke-skud af Skov
Robert Skov leverede sit varemærke-skud i det 71. minut efter et frispark mod ham selv. Bolden brækkede i en grad, så Jonas Jensen kun i en desperat blokade fik afværget endnu en SIF-scoring.

3-0 målet kom efter SIF-dominans, hvor bolden blev kørt rundt mellem de røde trøjer – og Robert Skov havnede i Esbjerg-feltet med en skud-chance, man ikke skal give den storspillende kantspiller. Med vristen sendte Skov bolden i nettet og fjernede enhver tvivl om kampens udfald.

Sammy Skytte fik de sidste 10 minutter på banen som erstatning for Davit Skhirtladze, og han var med til at køre sejren stille og roligt hjem. Også Jeppe Okkels fik spilletid, da han erstattede Ibrahim Moro i det 85. minut.

SIF spiller næste søndag på udebane i Brøndby. Næste hjemmekamp er torsdag den 1. december kl. 18.00  mod FC Midtjylland.