9. september 2020

Startplads til to SIF’ere i U21-sejr

Både Rasmus Carstensen og Frederik Alves Ibsen var med fra start, da det danske U21-landshold tirsdag aften vandt 1-0 over Nordirland i Ballymena.

Både Frederik Alves og Rasmus Carstensen var med fra start, da det danske U21-landshold tirsdag aften vandt 1-0 over Nordirland i en EM-kvalifikationskamp om deltagelse ved slutrunden i Ungarn og Slovenien i foråret 2021. Dermed ligger Danmark fortsat nummer 1 i sin kvalifikationspulje med 19 point efter syv kampe, tre mere end Rumænien på andenpladsen.

Kampen blev spillet i provinsbyen Ballymena cirka 50 kilometer nord for Belfast.

Frederik Alves var placeret i det centrale forsvar sammen med anfører Victor Nelsson (FC København), mens Rasmus Carstensen ligesom mod Ukraine i fredags var placeret på højre backen.

Alves fik allerede i det 4. minut en gylden chance for at få hovedrollen, da han på et frisparksindlæg fra Anders Dreyer (FC Midtjylland) kom til hovedstød. Hans forsøg gik dog over mål.

Rasmus Carstensen stod for en god offensiv aktion i det 47. minut, da han løftede bolden frem til Andreas Skov Olsen (Bologna), der fri på mål måtte se sit spark pareret til hjørne af den nordirske målmand.

Det danske mål – og kampens eneste – faldt et kvarter før tid på straffespark. Efter et hjørnespark blev VIctor Nelsson nedlagt i feltet, og Andreas Skov Olsen omsatte sikkert den store chance i dansk føring.

Med sejren ligger Danmark særdeles lunt i forhold til kvalifikation til slutrunden, der får deltagelse af 16 hold. Ud over de to værter, Slovenien og Ungarn, kvalificerer de 9 puljevindere sig samt de fem bedste to’ere. Selv som to’er med det point-antal, Danmark ser ud til at høste, ligner det billet til slutrunden.

Rasmus Carstensen og Frederik Alves vender onsdag hjem til Silkeborg og træning på JYSK park, der er flyttet til kl. 14.00 netop for at de to U21-landsholdsspillere kan nå hjem og være med. De indgår begge i forberedelserne til fredagens sæsonpremiere i Helsingør.

DBU-tv har lagt højdepunkter fra kampen ud. De kan ses her.

I A-landskampen mod England i Parken tirsdag aften var de to tidligere SIF’ere, Kasper Dolberg og Robert Skov, igen med fra start. Kampen sluttede 0-0, og mens Robert Skov spillede alle 90 minutter som venstre back, blev Kasper Dolberg på angriber-positionen udskiftet et kvarter før tid og erstattet med Rasmus Falk.