Gustav Dahl

Gustav Dahl

Nummer 15
Fødselsdato 21. januar 1996
Alder 27
Højde 181
Vægt 75
Hold Silkeborg IF
Position Midtbane
Fødested Dansk
Forrige klubber Mariehøj IF
Kampe Mål
71 0
Gustav Dahl er en af SIFs “egne.” Ganske vist er han opvokset i sydbyen og spillede drengefodbold i bydelsklubben Mariehøj IF, men han blev sluset ind i SIFs talentsystem fra begyndelsen. Gustav Dahl gik således på Talent Team i eliteklassen på Sølystskolen fra 7.-9. klasse og derefter 10. klasse på fodboldlinjen, Silkeborg Efterskole. Herefter tog han videre til Silkeborg Fodbold College sideløbende med den tre-årige HHX-uddannelse på Silkeborg Handelsskole.

Allerede i vinteren 2015 var han med SIF-truppen i træningslejr, og efter en række gode præstationer i Reserveligaen fik han sin debut i sæsonens sidste hjemmekamp 2014/15, da han blev skiftet ind 10 minutter før tid i 1-2 nederlaget til AaB. Debuten blev fulgt op med en startplads i sæsonen sidste kamp mod FC Vestsjælland.

I sæsonen 2015/2016 fik unge Dahl ligeledes spilletid for førsteholdet, da det blev til fem kampe – tre i startopstillingen og to som indskifter.

Med SIF tilbage i Alka Superligaen i 2016/17 og Gustav Dahl i en god udvikling indledte han sæsonen som førstevalg på venstre back positionen. Sæsonen udviklede sig til en skarp duel mellem ham og Mikkel Cramer, og Gustav Dahl blev noteret for knap halvdelen af sæsonens kampe.

Efteråret 2017 sluttede tidligt for Gustav Dahl, der pådrog sig en hofteskade, der krævede operation. Et godt stykke henne i genoptræningsforløbet fik SIF-backen samme symptomer i modsatte hofte og måtte igennem endnu en operation, der gjorde hans kampdeltagelse tvivlsom i foråret 2018.

Heldigvis fik venstrebacken bugt med skaden i hofterne, og det banede vejen for et comeback i april måned ’18, hvor Gustav Dahl startede på banen i 2-0 sejren over Hobro. Sidenhen spillede backen fast i startopstillingen i de vigtige nedrykningskampe og i pokalfinalen Kristi Himmelfartsdag mod Brøndby IF.

Desværre for forsvarsspilleren så skulle der gå over to år, inden han var klar igen. Den 27/6 – 2020 blev venstrebacken skiftet ind i kampen mod SønderjyskE. Kampen efter var Gustav Dahl også tilbage i startopstillingen, men måtte efter 45 minutter udgå med en skade, som dog ikke havde nogen forbindelse til den tidligere skade.

Ved indledningen til foråret 2021 forlængede Gustav Dahl sin kontrakt med SIF frem til sommeren 2023.

Desværre blev han siden ramt af en alvorlig hovedskade, som holdt ham længe på sidelinjen.

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 29.05. kl. 14.00
Scroll til toppen

Menu