4. december 2020

Søndagens modstander: Udenlandsk ejerskab og store ambitioner

Vendsyssel FF stiler højt trods en aktuel placering i bunden af divisionen. Klubben, der fik schweizisk ejerkreds i sommer, er søndagens modstander.

Der er højt til himlen i Nordjylland, og i Hjørring er fodboldambitionerne tilsvarende høje. Vendsyssel FF blev i sommer overtaget af det schweiziske selskab Core Sports Capital, hvis direktør og stifter, Ahmet Schaefer, i dag er bestyrelsesformand i klubben. Ved overdragelsen af aktiemajoriteten til Core Sports Capital meldte den nye ejer ud, at målet er en placering i top 10 i Danmark – altså en etableret superligaklub.

Der kan virke langt til det mål fra den øjeblikkelige placering som næstsidst i 1. division, men klubbens nye ejer signalerede også tålmodighed ved sommerens præsentation.

– Vi kommer ikke til at foretage revolutioner, men vil sammen med de mange dygtige folk i klubben bygge oven på, hvor der er behov for det, sagde Ahmet Schaefer således ifølge TV2 Nord ved offentliggørelsen af ejerskiftet 18. august.’

Travlt transfervindue
Vendsyssel trænes i dag af duoen Lasse Stensgaard (cheftræner) og David Olsen (assistenttræner), der blev rekrutteret som led i processen med CSC’s overtagelse af aktiemajoriteten i selskabet fra moderklubben Hjørring IF. I sommerens transfervindue hentede klubben bl.a. angriberen Mikkel Agger i Viborg, målmand Kevin Ray Mendoza i HB Køge, den estiske forsvarer Henrik Järvelaid, Zander Hyltoft fra Jammerbugt FC og den østrigske angriber Muhammed-Cham Saracevic, der kom fra den franske klub Clermont Foot 63 – en anden af de klubber, Vendsyssel FF’s nye ejer også er involveret i.

I truppen finder man også den tidligere SIF-keeper Peter Friis-Jensen, der dog døjer med en skade i øjeblikket.

SIF-sejr i corona-kamp
De to klubber mødte hinanden så sent som for en måned siden på JYSK park, hvor et corona-ramt SIF-mandskab vandt 4-1 (se højdepunkter øverst på siden).

Ellers er det småt med indbyrdes kampe de to klubber imellem. I sæsonen 2015-16 i 1. division blev det til to uafgjorte kampe og én sejr til Vendsyssel, mens det i sæsonen 2013-14 blev til tre Silkeborg-sejre. Den sidste var dog en skrivebords-sejr, idet SIF tabte 0-1 i Hjørring. Vendsyssel benyttede imidlertid en ulovlig spiller, og så blev det i stedet 3-0 til SIF, der dermed sikrede sig oprykning.

Vendsyssel FF, der er en overbygning på Hjørring IF, har haft en enkelt sæson i Superligaen, 2018/19 og er dermed i gang med sin anden sæson i træk i 1. division.

Kampen mellem Vendsyssel og SIF spilles søndag kl. 15.00 på Nord Energi Arena, der er navnet på det renoverede stadion i Hjørring, hvor der er gjort superliga-klar med plads til 10.000 tilskuere. ‘

Vendsyssel-SIF kan ses på Viaplay. Det kræver download af Viaplay-app’en til tablet eller smartphone samt abonnement på Viaplays sportspakke. Se mere her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 26.05. kl. 17.00
Scroll til toppen