16. december 2020

Skive møder op til SIF-kamp med frisk sejr

Det er 1. divisions agterlanterne, SIF møder i årets sidste kamp. Men Skive tager imod fredag aften med selvtillid fra en frisk sejr. 

Billedtekst: Thomas Santos, Skive IK, og Magnus Mattsson i duel, da SIF vandt 2-0 i sæsonens første møde med Skive. Fredag mødes de to klubber igen i årets sidste 1. divisionskamp. Foto: Morten Kjær.

Skive IK, som SIF møder fredag aften på Hancock Arena i årets sidste divisionskamp, har haft et trist efterår i 1. division. Indtil i lørdags var udbyttet blot fire point efter fire uafgjorte kampe, men mod et ellers formstærkt Hvidvore-mandskab lykkedes det skibonitterne at sikre sig sæsonens første sejr med 2-1 på scoringer af Thomas Santos og André Bjerregaard.

Dermed øgede Skive pointhøsten fra 4 til 7, hvilket dog ikke ændrer på situationen som divisionens agterlanterne med syv point, fire færre end Vendsyssel på næstsidstepladsen.

Et godt tag på Skive
Skive vil helt sikkert gå efter mere fredag aften, så julepausen kan imødeses med et håb om at redde livet i rækken. I sidste sæson havde Skive også enden i vandskorpen efter første halvdel af sæsonen, men på et forrygende forår med otte sejre i 14 kampe lykkedes det komfortabelt at sikre eksistensen i 1. division efter oprykningen sæsonen inden.

SIF har traditionelt et godt tag på Skive og har således ikke tabt til klubben i de 10 indbyrdes opgør, der er spillet imellem de to klubber siden 1961, hvor SIF og Skive mødtes i Kvalifikationsrækken til 3. division. Det er blevet til 8 SIF-sejre, mens to kampe i Skive er sluttet uafgjort.

Senest de to klubber mødtes var i sæsonen 2015/16, hvor SIF vandt to kampe og én sluttede uafgjort. I denne sæson mødtes de to klubber i anden runde på JYSK park, hvor det blev 2-0 til SIF på scoringer i 2. halvleg fra Emil Holten og Sebastian Jørgensen.

Tidligere SIF’ere nu i Skive
Mødet med Skive er samtidig mødet med en række personligheder med fortid i SIF. Cheftræner for SIK er Martin Thomsen, der har indstillet karrieren som spiller og nu er gået trænervejen. Han optrådte på SIF’s midtbane i sæsonen 2015/16 (og var således med til at slå sin nuværende klub to gange) og spillede i alt 37 kampe og scorede 8 mål for SIF’erne. Mikkel Vendelbo stiller også op for Skive i denne sæson, men har dog været skadet i store dele af sæsonen og forventes ikke med fredag.

Det gør til gengæld Thomas Santos, der spillede U19-fodbold i SIF og oprindeligt er fra Silkeborg KFUM. Også Oliver Haurits, angriberen, der nåede 11 kampe i SIF i 2018/19, kan få en rolle i fredagens kamp – i givet fald formentlig som indskifter.

Kampen spilles kl. 19.00 på Hancock Arena i Skive. Den kan streames på Viaplay. Det kræver download af Viaplay App’en til smartphone eller tablet samt abonnement på sportspakken. Se mere her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen