24. april 2018

Skiftedag i SIF-bestyrelse

Skiftedag i SIF-bestyrelse

Silkeborg IF Invest A/S har fået to nye medlemmer af bestyrelsen. Tekstforfatter Majbritt Mikkelsen blev valgt ind på tirsdagens generalforsamling, og Poul Hansen afløser Erik Isager som Idrætsforeningens repræsentant.

Det professionelle selskab bag Silkeborg IF har fået to nye bestyrelsesmedlemmer. Tirsdag aften holdt Silkeborg IF Invest A/S generalforsamling i JYSK MUSIKTEATER, og her blev Majbritt Mikkelsen (til venstre på billedet) valgt ind som nyt medlem af bestyrelsen, mens Poul Hansen (til højre) afløste Erik Isager som Silkeborg Idrætsforening af 1917’s repræsentant.

Majbritt Mikkelsen afløser Liselotte Nis-Hansen, der trak sig som bestyrelsesmedlem, da Silkeborg IF Invest A/S købte Papirfabrikken Hotel Radisson Blu. Bestyrelsesposten blev dermed uforenelig med hendes arbejde som chef for turistorganisationen Visit Silkeborg.

Bevæget afsked for Isager
For Erik Isager blev det en bevæget afsked med bestyrelses-hvervet. Den nu tidligere hovedformand gennem 40 år for Silkeborg Idrætsforening har siddet med i prof-bestyrelsen siden professionel fodbold i Silkeborg blev født i 1982. I en ubrudt kæde af 32 år og endnu flere begivenheder har han bidraget til udviklingen af Silkeborg IF som professionel fodboldklub, og han var da også tydeligt bevæget, da han til stående klapsalver fra de knapt 200 fremmødte aktionærer gik på talerstolen i Store Sal.

– Det har været en lang og fantastisk rejse med SIF, og selv om der har været både op- og nedture, har jeg nydt hver eneste dag. Jeg ser frem til at Silkeborg IF Invest vil fortsætte sin udvikling som en betydende virksomhed i byen. Tak fordi I holdt mig ud, jeg har haft det godt i bestyrelsen. Ellers havde jeg ikke blevet i så mange år, sagde Erik Isager.

Poul Hansen blev tidligere på året på Silkeborg Idrætsforenings generalforsamling valgt som ny hovedformand, og i naturlig konsekvens heraf overtager han amatørafdelingens post i den professionelle bestyrelse.

Diplom med bagsiden udad
Majbritt Mikkelsen måtte også på talerstolen og præsentere sig selv. Ud over at hun til dagligt bor i Sinding sammen med sine to børn på 13 og 15 år, er direktør i sin egen virksomhed indenfor kommunikation, markedsføring og PR samt driver erhvervsnetværket “Stol på mennesker” er hun vokset op i spændingsfeltet mellem elite- og breddeidrætten.

– Når jeg som barn stolt kom hjem og havde fået diplom og vundet medalje til et gymnastikstævne med Silkeborg Pigerne, hængte min far diplomet op på væggen med bagsiden udad. Idræt handlede ikke om at vinde, mente han, sagde Majbritt Mikkelsen med reference til sin far og tidligere formand for breddeidrætsorganisationen DGI, Leif Mikkelsen.

– Mit hjerte banker for idrætten og for Silkeborg. Jeg glæder mig til at blive en del af Silkeborg IF’s vision for de næste fire år, sagde hun og blev valgt med applaus.

Der var genvalg til Henrik Lyhne, Jesper Svenningsen, Poul Konrad Beck og Søren Lysholt Hansen.

Ny vision på vej
I sin beretning konstaterede formand Henrik Lyhne, at 2017 har været et travlt år i selskabet. Indvielse af JYSK park, salg af byggeretter til Papirtårnet og byggeri af p-hus, køb af Radisson Blu-hotellet på Papirfabrikken og fornyelse af opholdet i Alka Superligaen.

– Vi kan også se, at de fleste af målene i Vision 2018 er nået. Halvdelen af spillerne i vores førsteholdstrup er “vores egne” – da vi åbnede JYSK park mod AGF var syv af spillerne i startopstillingen talenter udviklet i klubben – fodboldøkonomien kommer i balance i 2018 takket være salget af Robert Skov til FC København, vi har en stribe spillere på de danske ungdomslandshold, 9 i 2016 og 11 i 2017, og vi har indviet JYSK park. Det er fantastisk, sagde Henrik Lyhne, der sammen med bestyrelsen er gået igang med at formulere en ny fremtidsvision for Silkeborg IF Invest A/S.

Knokler hver eneste dag
Samtidig tog han pulsen på den nuværende sportslige situation.

– Det ligger fast, at vi skal ud og spille playoff om at undgå nedrykning. Det er ingen af os tilfredse med, mindst af alle spillerne og trænerteamet, der knokler hver eneste dag. Vi tror på, at vi har holdet til at klare os igennem. I morgen spiller vi pokalsemifinale mod Fredericia, og det er svært at få øje på en større chance for en pokalfinale end den. Kvalificerer vi os til pokalfinalen og redder vi livet i Alka Superligaen vil det være et fantastisk resultat af sæsonen, sagde Henrik Lyhne.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen