27. januar 2020

Simon J. forlader SIF

Simon J. forlader SIF

En ny udfordring venter 29-årige Simon Jakobsen, der efter en fodboldmæssig menneskealder i SIF skifter til Hobro med omgående virkning.

Simon Jakobsen forlod mandag morgen JYSK park for sidste gang som SIF-spiller. Foto: Morten Kjær.

Mandag morgen mødte Simon Jakobsen op på JYSK park, som han plejer. Men intet var som vanligt. Mens holdkammeraterne steg ombord i bussen til Billund for at drage i træningslejr i Spanien, pakkede den 29-årige forsvarsspiller sine ting sammen i et indkøbsnet og forlod JYSK park for sidste gang som SIF-spiller. Søndag faldt brikkerne i et skifte til Hobro IK på plads, og allerede mandag eftermiddag er han i truppen til Hobros træningskamp mod AC Horsens.

– Min grundfølelse er, at jeg er glad for at der nu åbner sig et nyt kapitel i min karriere. Det trængte jeg til efter at tingene var gået sportsligt døde i SIF. Men jeg vil da heller ikke lægge skjul på, at mine følelser er blandede. SIF er den klub, jeg har spillet i, siden jeg var seks år, og jeg vil altid have klubben i hjertet, siger Simon Jakobsen.

Vemodig afsked
Simon Jakobsen understreger, at selv om han ikke har fået meget spilletid i det seneste halve år, så har han haft det godt i klubben – også i den sidste tid. Derfor var det også vemodigt at tage afsked med holdkammeraterne.

– Jeg har altid haft det godt i SIF, og mit forhold til både holdkammerater, trænerstab og ansatte i klubben har været godt hele vejen igennem, understreger Simon Jakobsen.

En epoke slutter
Sportschef Jesper Stüker lægger heller ikke skjul på, at der er mange følelser med i afskeden med Simon Jakobsen.

– Det er en epoke, der slutter, i og med at Simon har spillet i SIF siden han var helt lille og aldrig har repræsenteret andre klubber. Men sportsligt er det det rigtige både for ham og SIF, og jeg er glad for, at der er fundet en fin løsning for ham, siger sportschef Jesper Stüker.

Det blev til 223 førsteholdskampe i SIF og tre mål. Undervejs var han også en del af klubbens ungdomsafdeling og blev sluset ind i talentudviklings-systemet via Silkeborg Fodbold College inden han fik fast plads i førsteholdstruppen. I april 2009 debuterede han i en liga-kamp mod FC Fredericia og sæsonen efter kom han på fuld tid som førsteholdsspiller. Det har han været lige siden med store oplevelser undervejs.

Store oplevelser
– Skal jeg fremhæve nogle af de største oplevelser, så vil jeg som et af højdepunkterne fremhæve min overgang fra ungdomsspiller til førsteholdet. Det var stort at blive hevet op i den professionelle trup, og det er jo én af de ting, SIF er god til. Det var nærmest en glidende overgang fra U19 til liga-truppen – som havde det været fra U17- til U19-truppen. Det var stort. Det var det, jeg altid havde drømt om, fortæller Simon Jakobsen.
Femtepladsen med Troels Bech som træner i 2010/11, hvor SIF var tæt på Europa, er et andet højdepunkt.

– Det er nok den eneste gang, jeg har holdt med FC Midtjylland. Havde de vundet pokalfinalen over FC Nordsjælland, var vi kommet med i de europæiske turneringer. Det gjorde de så ikke, siger han.

Siden fulgte årene med op- og nedrykninger, hvor oprykningerne også hører til de store oplevelser, især i 2016, da adgangen til den nye, udvidede Superliga blev sikret med en sejr i Horsens på næstsidste spilledag.

– Der stod meget på spil, for vi skulle med op i den nye Superliga, og vi var på vej med byggeriet af JYSK park. Det var en kæmpe lettelse og stor tilfredsstillelse, at det lykkedes. SIF er lykkes med at rykke hurtigt op efter nedrykningerne, og det ser jeg da også tilbage på med stolthed. Vi lod os ikke slå ud.

Pokalfighter 2018
Åbningen af JYSK park i sommeren ’17 med sejren over AGF og et udsolgt stadion fremhæver han også. Og så naturligvis pokalfinalen mod Brøndby i maj 2018, hvor Simon Jakobsen blev kåret som pokalfighter efter 1-3 nederlaget.

– Finalen var en stor oplevelse. Masser af Brøndby-fans og vores egne, der dannede en rød mur i den ene ende. Vi tabte, men leverede en super god indsats og var også tæt på at sende kampen i forlængelse inden de til sidst slog deres sejr fast. Nederlaget fyldte meget lige efter, men set på afstand er jeg stolt af den hæder, jeg fik ved at blive kåret som pokalfighter. Det betyder da også noget, at jeg står som SIF’s eneste pokalfighter i historien, når jeg nu ikke var gammel nok til at være med i 1994 og 2001, siger han med henvisning til klubbens DM-titel og pokaltriumf.

Nu venter et nyt kapitel i Hobro. Allerede mandag eftermiddag trækker han den gule Hobro-trøje over hovedet for første gang.

Simon Jakobsen kort fortalt:
Alder: 29 år
Position: Central forsvarsspiller
Karriere i SIF:
Spiller i SIF siden 1997
223 kampe/3 mål
Debut: 13. april 2009 mod Fredericia på Mascot Park (1-2).
Sidste kamp for SIF: 24. november 2019 mod Esbjerg på JYSK park (1-2).
Højdepunkter i karrieren:
– Debut på førsteholdet i april 2009.
– 5. pladsen i Superligaen i 2011.
– Oprykningerne, især 2016 med sejren i Horsens 23. maj i næstsidste spillerunde.
– Åbningskampen på JYSK park 31. juli 2017 med 9.411 tilskuere og sejr på 2-1 over AGF.
– Pokalfinalen mod Brøndby i maj 2018. Brøndby vandt 3-1 og Simon J. blev kåret som pokalfighter.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen