22. marts 2019

Silkeborg IF Invest præsenterer historisk regnskab

Silkeborg IF Invest præsenterer historisk regnskab

En omsætning på over 100 mio. kr., et overskud før skat på 16 mio. kr. og rekordhøje indtægter på salg af egenudviklede spillere er med til at gøre Silkeborg IF Invest A/S’ rapport for 2018 historisk.

Bag begivenheder som en pokalfinale i maj mod Brøndby, et hæsblæsende nedrykningsspil, højdramatiske playoff-kampe mod bl.a. FC Helsingør og Esbjerg, en nedrykning fra Superligaen og en aktuel placering i toppen af NordicBet Ligaen gemmer sig nogle historiske regnskabs-rekorder i selskabet bag fodbolden i Silkeborg, Silkeborg IF Invest A/S.

Selskabet kan i sin årsrapport for 2018 præsentere et overskud på 16 mio. kr. før skat, hvilket er det bedste resultat i selskabets 37-årige historie. Samtidig lander omsætningen for første gang nogensinde på et tre-cifret millionbeløb, helt præcist 113,6 mio. kr. Oven i det har Silkeborg IF hentet netto 22,5 mio. kr. på transfermarkedet, primært på salg af tre af klubbens ”egne” spillere, Robert Skov til FC København, Jens Martin Gammelby til Brøndby og Sammy Skytte til FC Midtjylland.

Alt i alt et godt regnskab
Det er fjerde år i træk, Silkeborg IF Invest A/S kommer ud med sorte tal på bundlinjen, og det betyder at egenkapitalen er vokset til 189,1 mio. kr. – en stigning på cirka 40 mio. kr. over de seneste fire år.

– Alt i alt er det et godt regnskab, som vi naturligvis er tilfredse med. Det viser, at vi er et robust foretagende med styr på den økonomiske del af forretningen, siger Silkeborg IF Invest A/S’ adm. direktør, Kent Madsen.

– Men udviklingen i 2. halvår, der isoleret set har givet et driftsunderskud på ca. 3,5 mio. kroner for den samlede virksomhed, naturligvis med baggrund i nedrykningen til NordicBet Ligaen, viser også at vi fortsat er sårbare overfor skuffende sportslige resultater, fortsætter han.

Silkeborg IF Invest A/S driver ud over fodbold også erhvervsudlejning af Papirfabrikken og hotel- og konferencedrift i Radisson Blu Hotel Papirfabrikken. Både erhvervsområdet Papirfabrikken og hotellet er ligesom fodbold-delen 100 procent ejede dattervirksomheder.

– På trods af nedrykningen har fodboldaktiviteten selvstændigt realiseret et overskud på 7 mio. kr., naturligvis med baggrund i de betydelige transferindtægter, forklarer Kent Madsen.

Forsigtige forventninger
Udlejning af Papirfabrikken kører stabilt og har givet overskud på 13,3 mio. kr., inkluderet en nedskrivning i ejendoms-værdien på 3,3 mio. kr., primært på grund af lidt flere ledige kvadratmeter end året før, samt omkostninger i relation til byggeaktiviteterne på Papirfabrikken.

2018 er det første hele år, hvor selskabet har været ejer af Radisson Blu Hotel Papirfabrikken, der blev erhvervet i sommeren 2017. Det er den primære årsag til omsætningsstigningen. Isoleret set er den del af regnskabet utilfredsstillende, idet hotellet kom ud af året med et underskud på omkring 300.000 kr. Ledelsen forventer, at det i 2019 bliver vendt til et overskud.

Ellers er forventningerne til det igangværende regnskabsår forsigtige. De lyder på, at resultatet lander et sted mellem minus 5 mio. kr. og plus 5 mio. kr.

– Det er naturligvis usikkerheden om vores sportslige fremtid efter sommerferien, der påvirker forudsigelsen. Rykker vi op, kommer vi til at ligge på plus-siden, og mislykkes vi, lander vi på minus-siden. Vi vurderer dog, at der også i 2019 vil være muligheder for transferindtægter, men vi kan jo ikke vide det, siger Kent Madsen og peger på striben af egenudviklede talenter på klubbens NordicBet Liga-hold.

– NordicBet Ligaen er en tæt række med meget uforudsigelighed. Jeg forventer spænding til det sidste, men vi tror på, at vi har holdet til at nå i mål med oprykning. Allerhelst vil vi jo gerne vinde rækken, så vi ikke skal ud i de nervepirrende playoff-kampe, siger Kent Madsen.

Nøgletal:                                      2018            2017
Årets resultat (før skat):   16,0 mio. kr.   11,0 mio. kr.
Omsætning:                            113,6 mio. kr.   95,9 mio. kr.
Egenkapital:                            189,1 mio. kr.   176,1 mio. kr.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen