18. december 2020

Sikker SIF-sejr i Skive

SIF sluttede året med en solid indsats i Skive og en sejr på 4-0 på to mål af Wassim Abou Ali og ét af Nicolai Vallys i 1. halvleg og ét af Emil Holten i 2. Kaalund  udgik tidligt med skade.

SIF tjente tre vigtige point i årets sidste kamp en vandkold december-aften i Skive. Efter lidt indledende tilpasning afgjorde holdet fra Søhøjlandet reelt kampen i sidste halvdel af 1. halvleg med to mål af tilbagevendte Wessam Abou Ali og et enkelt meget smukt af Nicolai Vallys. Emil Holten udbyggede til 0-4 midt i 2. halvleg. Dermed fik også den flok SIF-tilhængere, der fulgte kampen udenfor hegnet omkring Hancock Arena, lidt at varme sig på efter at have taget turen til Skive.

Med sejren går SIF’erne på vinterpause med 31 point, 7 færre end Viborg, der vandt i Helsingør fredag aften. Esbjerg på andenpladsen med 35 point spiller søndag mod Hvidovre.

SIF havde rokeret en smule om i fraværet af karantæneramte Mark Brink. Nicolai Vallys var rykket en tand tilbage og oppe foran stillede SIF med to angribere, Emil Holten og Wessam Abou Ali med Magnus Mattsson lige bagved på 10’er positionen.

Covid-19 i Skive
Skive havde haft en semi-katotisk optakt med covid-19 smitte i truppen og lyntest af samtlige spillere. Thomas Santos, den tidligere Silkeborg KFUM-spiller, var blevet smittet, men det lykkedes at begrænse det til ham alene, så det kun blev en enkelt spiller, Skive måtte undvære.

Skive kom frem til de første store chancer på et par hjørnespark efter godt otte minutter. Først blev et hovedstød pareret til nyt hjørne, og dernæst dansede bolden rundt i det lille felt foran vikarierende Stan van Bladeren i målet, men det lykkedes SIF’erne at ekspedere bolden til et nyt hjørnespark, der ikke blev farligt.

Kaalund måtte udgå
Kort efter blev Mads Kaalund tumlede omkuld efter en duel på midten af banen. Han faldt omkuld og slog tilsyneladende skulderen ud af led. Efter at være blevet tilset af både fysioterapeut og læge blev han båret ud. Det så ikke godt ud, og SIF måtte foretage sin første udskiftning og erstatte ham med Pelle Mattsson.

Et fladt indlæg fra Rasmus Carstensen var kort efter at spillet var blevet sat igang igen tæt på at give SIF-føring. Emil Holten forsøgte at dreje bolden ind fra spids vinkel, men det mislykkedes for SIF-angriberen, og inde foran mål kom Wessam Abou Ali akkurat for sent til at putte den nettet.

Wessam Abou Ali til SIF-føring
Samme opskrift førte til SIF-føring i det 24. minut. Rasmus Carstensen rykkede fri på kanten og sendte bolden fladt ind foran mål, hvor Emil Holten forsøgte at dreje den mod mål. I stedet smuttede bolden videre til bageste stolpe, hvor Wessam Abou Ali dukkede op og satte en sikker inderside på til SIF-føring. Et vigtigt mål i en kamp, hvor man allerede fornemmede at forholdene ville gør det hurtige kombinationsspil svært for SIF.

Til gengæld så det ud til, at det var fra højre, farligheden skulle komme denne aften. Kort efter scoringen var Rasmus Carstensen igen på færde og sendte en flad bold i dybden til Holten, der lige akkurat ikke nåede at prikke den forbi Skive-keeper Marcus Bobjerg.

Vallys på måltavlen igen
Endnu et indlæg fra Rasmus Carstensen var optakten til 2-0-målet. I det 33. minut lagde han atter en flad bold ind i feltet, der blev rettet af, og på vej ud af feltet mødte bolden Nicolai Vallys’ vrist med et smæk, så bolden strøg i nettet i det fjerneste målhjørne til hans anden sæsonscoring. Et fornemt mål af SIF’s nummer 7, der også scorede mod Fredericia for en uge siden.

Wessam Abou Ali gjorde det kort før pausen til 3-0 for SIF med sit andet mål i kampen. Magnus Mattsson så en åbning centralt i banen og lagde bolden dybt til Abou Ali, der smart prikkede den forbi Marcus Bobjerg med sin førsteberøring. Stillingen holdt til pausen, og det lignede en tidlig afgørelse på kampen.

Cruise control efter pausen
2. halvleg blev afviklet i god ro og orden med SIF i kontrol og Emil Holten med målet til 4-0 efter klumpspil foran Skive-målet. Den tidligere SIF’er, Oliver Haurits, havde Skives største chance for reducering efter en time, men hans forsøg tæt under mål gik over.

Dermed fortjent sejr til SIF efter en solid indsats på en vanskelig bane.

SIF-truppen går nu på en kort juleferie og mødes igen i begyndelsen af januar for at forberede sig til foråret, der indledes allerede i weekenden 12.-14. februar hjemme på JYSK park mod Hvidovre.

1. division, 16. runde, fredag 18. december kl. 19.00 på Hancock Arena i Skive:
Skive IK – Silkeborg IF 0-4 (0-3)
Mål: 0-1 Wessam Abou Ali (24.), 0-2 Nicolai Vallys (33.), 0-3 Wessam Abou Ali (42.), 0-4 Emil Holten (66.)
Advarsler: Ludvig Henriksen, Jacob Vetter, SIK.
Skive IK (4-4-2): Marcus Bobjerg – Emil Søgaard, Jacob Dehn Andersen, Gustav Kjeldsen (46.: Mads Agger), Nicklas Mouritsen (40.: Jacob Vetter)- Sebastian Buch Jensen (40.: Oliver Haurits), Anders Nørgaard Nielsen, Ludvig Henriksen, Sebastian Denius – André Bjerregaard (75.: Frederik Fisker), Lasse Møberg (46.: Nicolai Dohn).
Cheftræner: Martin Thomsen
Silkeborg IF (4-3-1-2): Stan van Bladeren – Rasmus Carstensen, Joel Felix, Anders Hagelskjær, Svenn Crone – Nicolai Vallys, Anders Klynge (79.: Gustav Dahl), Mads Kaalund (14.: Pelle Mattsson) – Magnus Mattsson (79.: Sebastian Jørgensen)- Wessam Abou Ali (57.: Alexander Lind), Emil Holten (79.: Nicklas Røjkjær).
Cheftræner: Kent Nielsen