25. juni 2020

SIF’s U17-træner: Straffespark som spændende initiativ

SIF’s U17-træner: Straffespark som spændende initiativ

Fra næste sæson indføres der straffesparks-konkurrence for at afgøre uafgjorte kampe i U17 Ligaen og Divisionen som et forsøg. SIF’s U17-træner Casper Røjkjær kalder initiativet spændende, men ser også fare for fedtspil.

Danske spillere skal blive bedre til nervepresset i straffesparks-afgørelser. Det er DBU’s argument for som en forsøgsordning at indføre straffesparkskonkurrencer i de to øverste U17 rækker, Ligaen og Divisionen, ved uafgjorte kampe. I stedet for 1 point til hvert hold i kampe uden vinder, får vinderen af straffesparkskonkurrencen 2 point, mens taberen får 1.

I Silkeborg IF får det direkte indflydelse på U17-træner Casper Røjkjær og hans mandskab i Ligaen. Og SIF-træneren betegner det nye initiativ som spændende.

– En straffesparkskonkurrence har sin helt egen charme, og det gælder selvfølgelig også på U17-niveau.Og drengene synes også, det lyder spændende, siger Casper Røjkjær.

Han er med på præmissen om at det skal ses som et forsøg på at forbedre chancerne for at vinde straffesparkskonkurrencerne, når det måtte komme så langt i de store europæiske turneringer på både klub- og landsholdsplan.

U17-træner Casper Røjkjær er positiv og åben overfor DBU’s forsøgsordning med at indføre straffesparksafgørelse ved uafgjorte kampe i U17 Ligaen og Divisionen. 

DBU bruger to situationer som eksempler på, at der er behov for forbedring:  I sommeren 2018 sendte Kroatien Danmark ud af VM i 1/8-delsfinalerne, mens FC København sidste år måtte se sig slået ud af Champions League-kvalifikationen af serbiske Røde Stjerne efter en dramatisk straffesparksafgørelse.

– Jeg tror på, at man kan flytte noget – man bliver altid bedre af at øve sig. Men det er svært at overføre det samme pres, som man oplever i store turneringer som en slutrunde og Champions League til U17 Ligaen. Men det skal da prøves. Nu er det en forsøgsordning, og så må vi se, hvordan det udvikler sig, siger U17-træneren videre.

I SIF’s talent-trænergruppe har man overfor DBU givet en anden indstilling til forsøget, end det, det er endt med. I stedet for 1 og 2 point til straffesparks-vinder og -taber havde SIF-trænerne foreslået 0 og 1 point.

– Den model ville give gang i kampene helt til slut, fordi der er et incitament til jagte sejren. I den model, DBU har valgt som forsøg, kan man frygte, at nogle vil beskytte det, de har og derefter satse på straffesparkene og 1 point mere i stedet for at løbe en risiko. Det vil jeg personligt være ked af. Men nu må vi se. Jeg er positiv og åben og glæder mig til at afprøve det i praksis sammen med drengene, slår Casper Røjkjær fast.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen