25. juni 2020

SIF sælger stortalent til Ajax

SIF sælger stortalent til Ajax Amsterdam

17-årige Eskild Dall fortsætter karrieren i den hollandske storklub Ajax Amsterdam. SIF-talentet har i dag underskrevet en tre-årig kontrakt med hollænderne.

Eskild Dall var en del af SIF-talentserien “Drømmen” i 2018, hvor dette interview stammer fra.

Det har længe ligget i kortene, at SIF-talentet Eskild Dall skulle videre i sin fodboldkarriere. Efter prøvetræningsophold i både spanske Valencia og hollandske Ajax Amsterdam indenfor det seneste halvandet år er fremtiden nu afklaret. SIF sælger Eskild Dall til Ajax Amsterdam, hvor Voel-drengen i dag har underskrevet en tre-årig kontrakt.

– Vi er stolte af igen at kunne sælge en spiller til Ajax Amsterdam, der vel nok er storklubben, de fleste danske drenge drømmer om at komme til i udlandet. Det er samtidig en klub med en stor historik omkring udvikling af danske talenter. Det er med til at sætte et niveau for, hvad det er, vi kan udvikle spillere til i SIF, siger sportschef Jesper Stüker, der samtidig betegner det som en transfer, der med tiden kan blive økonomisk meget fin, hvis tingene udvikler sig som alle håber for Eskild Dall.

En drøm går i opfyldelse
Eskild Dall var første gang på et træningsophold i Ajax Amsterdam i december 2019, hvor hollænderne kunne lide, hvad de så. Han blev derfor inviteret ned til den hollandske storklub igen i det tidlige forår inden corona-krisen for alvor lukkede Europa ned. Også her gjorde SIF-talentet en god figur, men på grund af corona har det først været muligt at få tingene på plads nu. Eskild Dall rejste onsdag til Amsterdam, hvor han har gennemgået lægetjek og underskrevet den endelige aftale.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse. Ikke sådan forstået, at dette er endestationen, tværtimod begynder det først for alvor nu. Jeg tager det hele ind og arbejder videre. Der er vel ikke noget bedre sted at være i international fodbold i forhold til dér, hvor jeg er i min udvikling. Jeg har en superfed fornemmelse. De vil gerne mig, og jeg føler mig i gode og kompetente hænder. Man mærker tydeligt, at dette er en storklub, hvor der er mandskab til det hele og mange trænere omkring holdene, siger Eskild Dall.

Efter at have spillet børnefodbold i GfG Voel og Sejs Svejbæk IF kom Eskild Dall til SIF som 12-årig. Foto: Ulla Myrhøj.

“Jeg skylder SIF og klubbens dygtige ungdomstrænere stor tak.”

SIF forlængede Eskild Dalls kontrakt lige inden jul sidste år, men planen har hele tiden været, at kom det rigtige tilbud – både for SIF og for Eskild Dall – ville vejen videre være åben. Det er det, der er sket nu.

Stor tak til SIF
Det er anden gang i SIF’s historie, at klubben sender et talent videre til Ajax Amsterdam. Kasper Dolberg, der nu spiller i franske Nice, blev solgt til den hollandske storklub i 2015. Ligesom Kasper Dolberg kom også Eskild Dall til Silkeborg IF som 12-årig efter at have spillet børnefodbold i samarbejdsklubberne GfG Voel og Sejs/Svejbæk IF. I SIF indledte han forløbet i klubbens talentudviklingssystem på Talent Team.

– Jeg har nydt min tid i SIF. Det var her, jeg kom ind i et struktureret elitemiljø og nogle rammer, der har været med til at udvikle mig meget. Jeg skylder SIF og klubbens dygtige ungdomstrænere stor tak, understreger det 17-årige talent.

Jesper Stüker peger også på rammerne i SIF’s talentsektor som nøglen til det, der nu er sket for et af klubbens store talenter.

– Alle i talentsektoren skal have stor cadeau.  Ligesom med Kasper Dolberg er det en mulighed for de få, ekstraordinære talenter, at de sælges til en udenlandsk topklub i en tidlig alder for at få mulighed for at gå direkte fra ungdomsniveau til internationalt topniveau. Den mulighed har Eskild i Ajax. Derudover har vi bevist, at der også er mulighed for via vort førstehold at etablere sig som en profil, og blive solgt til et højt niveau á la Robert Skov og Jens Martin Gammelby. Det er det samarbejde vi stiler efter med vore spillere, og hvor det bliver en win win for begge parter, siger Jesper Stüker og fortsætter:

– Eskilds historie er skræddersyet som et eksempel på et godt forløb i SIF. Eskild kom til SIF U13 elitehold fra samarbejdsklubberne GfG Voel og Sejs Svejbæk IF. Herefter havde han tre år på Talent Team på Sølystskolen og gik videre på College360 i HHX-sportsklassen. Vi glæder os til at følge Eskild i de kommende år, siger SIF’s sportschef.

Teknisk stærk offensiv-spiller
Eskild Dall er en hurtig offensiv-spiller, der på SIF’s U17- og senest U19-Liga hold mest har spillet venstre kant. Han kan også spille den forreste angriber-position. Han betegnes som en spiller med god fart og et godt drive med bolden qua sin gode teknik. Dall er en del af det hold, der for SIF prægede toppen i U17 Ligaen i sidste sæson og vandt sølv, og på landsholdsplan stod han med U17-landsholdet overfor kvalifikation til EM-slutrunden, inden corona-krisen stoppede al fodbold. Han har været fast mand på DBU’s ungdomslandshold siden han debuterede på U16-landsholdet i 2018 og er noteret for 21 kampe og 6 mål på U16-, U17 og U18-landsholdene.

Eskild Dall var en del af SIF’s U17-hold, der i sidste sæson vandt DM-sølv. Han har spillet i alt 21 kampe og scoret 6 mål på DBU’s ungdomslandshold. Foto: Ulla Myrhøj.

I Ajax indleder Eskild Dall sit virke på klubbens U18-hold. Det var tidligere U19, men på grund af en strukturændring i det hollandske ungdomselite-system, er det ændret. Vejen til klubbens førstehold i Eredivisie går gennem Jong Ajax, der fungerer som reservehold og spiller i den næstbedste række.

– Med skiftet til Ajax har jeg nået et kæmpemål. Nu handler det om, at jeg vil gøre det godt i Ajax og måske opnå nogle kampe på reserveholdet på et tidspunkt. Men lige nu tænker jeg mest på at gøre et godt indtryk fra start og gå ud og vise mit engagement og mit talent. Så skal mulighederne nok tilbyde sig, siger Eskild Dall.

Bopæl hos plejefamilie
I Amsterdam kommer Voel-drengen til at bo hos en af Ajax’ plejefamilier i en bydel i udkanten af storbyen. Han får sin daglige gang på træningsanlægget ved siden af Amsterdam Arena, og klubben sørger for intensiv sprogundervisning på den skole, der ligger på anlægget. Eskild Dall har ved siden af planer om at læse enkeltfag på HF gennem en dansk online-skole. Ved skiftet til hollandsk fodbold stopper han sin HHX-uddannelse efter første år.

Eskild Dall indleder det nye kapitel i karrieren efter sommerferien. Kontrakten løber fra 1. juli, men endnu er det på grund af corona-situationen uklart, hvornår træningen indledes op til den nye sæson.

5 år senere…

Som en lille krølle på historien, så kan det nævnes, at billedet her til højre er taget på Voel Skole for nøjagtig fem år siden.

Nu er det så Eskild Dalls tur til at tage til Amsterdam. Der skal lyde et stort held og lykke fra hele Silkeborg IF.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 29.04. kl. 19.00
Scroll til toppen