26. august 2009

SIF videre i pokalen

Christian Holst scorede for anden kamp i træk, da det i en halvtør pokalkamp i Hjørring endte med en sejr på 2-0 til SIF i et opgør, hvor det mest positive var avancementet til næste runde.

Silkeborg IF tog onsdag aften den lange tur til det nordjyske, hvor FC Hjørring tog imod i 2. runde-kampen i pokalturneringen Ekstra Bladet Cup på et særdeles hyggeligt stadion.

Cheftræner Troels Bech lod med sin startopstilling indikere, at man i SIF så langt fra undervurderede hverken modstanderen eller opgavens vigtighed – for det var et på papiret meget stærkt SIF-hold, der entrerede banen fra kampens start.

I målet stod sæsondebuterende Kenneth Falkenberg, mens forsvaret blev udgjort af Frank Hansen, Jim Larsen, Thomas Bælum – og på venstrebacken såmænd Henrik "Tømrer" Pedersen, der gjorde comeback i den røde trøje og med anførerbindet om armen.

På midten lå Dennis Flinta på højrekanten og Martin Svensson til venstre, og centralt i midten var Martin Ørnskov placeret med Jesper Bech foran sig.

Helt fremme var valgt topscorer Rajko Lekic og Simon Azoulay Pedersen.

På bænken var Thomas Nørgaard, Steven Lustü, Thomas Hansen, Emil Farver, Simon Jakobsen, Christian Holst og Kaimar Saag placeret. Thorbjørn Holst Rasmussen blev skånet, og Lasse Heinze måtte blive hjemme med et fra træningen forvredet knæ, som skal undersøges nærmere i de kommende dage.

Tæt på selvmål
SIF begyndte kampen udmærket, og allerede i det første minut fik Martin Svensson trykket af på en returbold efter et Simon Azoulay Pedersen-indlæg – men et par meter forbi.

"Vi scorer altid på hjørne" lød det minuttet senere fra Hjørring-fansene, der havde set sine helte få et lidt tilfældigt opstået hjørnespark. Dén påstand fik de nu ikke ret i, FCH-fansene, for SIFerne fik ubesværet smidt bolden langt væk.

I stedet fik SIF etableret endnu et angreb, hvor Jesper Bech fik afsluttet med et skud, der dog blev blokeret til et efterfølgende frugtesløst hjørnespark.

Det skal dog ikke lyde som om, at kampens indledning var decideret action-packed – det ville være løgn at påstå. Tempoet var ikke særligt højt derinde på det udmærkede græstæppe.

Men i det 9. minut livede tingene lidt op, da den hurtige Lasse Strandberg forsøgte at bryde igennem SIF-forsvaret. En mission, der lykkedes sådan nogenlunde, men til sidst kom Henrik "Tømrer" Pedersen med en lang tå – og via dén strøg bolden faktisk snert forbi Kenneth Falkenbergs mål. Tæt på scoring i eget net.

To minutter senere fik Martin Svensson tilkæmpet sig et frispark i en god position tre-fire meter uden for feltet. Frank Hansen sparkede – men bolden slikkede næsten overliggeren, inden den fes over Jesper Weinkouffs mål.

Frankie i pep
Efter 14 minutters spil brød Frank Hansen flot igennem i højresiden og centrede indover – men der blev headet til endnu et hjørnespark. Dét sparkede Hansen selv fra venstresiden, og inde i det lille felt var Dennis Flinta tæt på at score med et snedigt hovedstød.

Og fire minutter senere var Frank Hansen så igen på spil, da han efter endnu et uimodståeligt rush i højresiden trak ind i feltet, modtog bolden – og med ydersiden smed bolden lige forbi den fjerneste stolpe. Tæt på første SIF-mål for den dynamiske Frank Hansen, der som altid var i et gevaldigt pep.

Tæt på kom også Rajko Lekic i det 23. minut, da han var centimeter fra at prikke en fin Jesper Bech-fremlægning i nettet, men altså stadig status quo.

SIF begyndte at lægge mere og mere tryk på efter den noget løse start, men det gav også muligheder den anden vej, hvor et par af de hurtige FC Hjørring-spillere lå og lurede på kontrachancerne.

Falkenberg ud og Nørgaard ind
Efter 28 minutter opstod kampens hidtil største chance, da et SIF-hjørnespark blev headet på tværs af Jim Larsen til Dennis Flinta, der fik fikst afsluttet i en vending – men en fremragende refleksredning af den tidligere FCM-keeper Jesper Weinkouff forhindrede en føring til gæsterne.

Kort efter måtte spillet pludselig stoppes, da Kenneth Falkenberg var i problemer – og humpende blev han udskiftet til fordel for Thomas Nørgaard, som dermed også fik sin sæsondebut.

Nørgaard blev testet med en udmærket flugter fra Lasse Strandberg i det 37. minut, men den indskiftede keeper greb bolden sikkert i sin favn.

Hjørring-spillerne var ved flere lejligheder gevaldigt ude efter Henrik "Tømrer" Pedersen, der da også måtte til behandling med et flækket øjenbryn efter en albue i smasken.

Med bandage om hovedet entrerede han dog banen igen, Tømreren, og øjeblikke senere blev han så fortjent præsenteret for det gule kort efter en lidt for voldsom tackling på den flittige Lasse Strandberg.

I den anden ende fik Martin Svensson elegant sparket på mål i minuttet inden pausen – men igen måtte han se sit forsøg stryge snert forbi. Det samme var tilfældet for Jim Larsen, der pandede et hovedstød af sted efter hjørnespark i første halvlegs overtid.

Og dermed endte det altså med 0-0 efter en første halvleg, som steg i intensitet hen ad vejen, men som aldrig blev nogen spillemæssig forkælelse.

Holst på banen – og tavlen
Christian Holst kom på banen fra anden halvlegs start, da Martin Ørnskov blev pillet ud. Frank Hansen overtog herefter på den centrale midtbane og Christian Holst til højre, mens Dennis Flinta røg ned som back.

FC Hjørring fik anden halvlegs første chance i det 49. minut med et godkendt skud fra distancen, som Thomas Nørgaard fik blokeret.

SIF var til gengæld ikke kommet særligt godt ud til anden halvleg, hvor fejlafleveringerne var lige rigelige og ikke meget lykkedes for gæsterne mod det hårdt og kontant kæmpende hjemmehold.

Men efter 53 minutter fik SIF endelig hul på bylden. Indskiftede Christian Holst modtog en bold i feltet og vendte rundt – og med højrebenet sparkede han bolden ind bag Jesper Weinkouff med sit andet mål i de seneste to kampe – 1-0 til SIF.

Lustü på banen
To minutter senere fik Frank Hansen trykket kanonen af på et direkte frispark, som Jesper Weinkouff i flyvende stil fistede til hjørne. Her blev SIF igen farlige, da Christian Holst dukkede op ved fjerneste stolpe med et hårdt skud, som dog blev blokeret.

Godt med lidt på dagen sjælden tænding og kvalitet på SIF-holdet, der ellers ikke havde været prangende hidtil.

Med en halv time igen udgik den bandage-klædte Henrik "Tømrer" Pedersen så og overlod både venstre back-pladsen og anførerbindet til Steven Lustü.

SIF-scoringen havde tilsyneladende pillet en god portion mod ud af hjemmeholdets spillere, der ikke i samme grad som før udviste gejst og optimisme.

Det hvidklædte hjemmehold lignede heller ikke længere en flok deltagere på et seminar for folk med luftfyldte lunger, mens SIFerne fik mere ro, overskud og sikkerhed ind i opspillene.

Svensson til 2-0
Et velkomponeret og gennemspillet angreb i det 67. minut endte via Simon Azoulay Pedersen, Jesper Bech og Christian Holst ved Martin Svensson, der smuttede ind i feltet og afsluttede med ydersiden af venstrefoden – kun for at se bolden kile sig lige uden om den forkerte side af stolpen.

Fire minutter senere fik Rajko Lekic prøvet lykken med et godt hovedstød efter et lige så godt Frank Hansen-indlæg, men igen var Jesper Weinkouff godt placeret i FCH-målet.

Med små ti minutter igen kom Christian Holst igen tæt på, da han blank i feltet modtog en god centring fra venstresiden. Holst afdriblede Jesper Weinkouff og afsluttede – lige ind i fødderne af en tilbageilende FCH-forsvarer. Der skulle kampen have været lukket.

Dét blev den så fire minutter senere. Igen gik det stærkt i SIF-angrebet, hvor Dennis Flinta spillede bolden ind i feltet til en fremstormende Martin Svensson, der med det yderste af tåen fik prikket bolden forbi Weinkouff – og via stolpen ind i nettet. 2-0 til SIF på Svenssons første sæsonmål.

Fornuftigt trilleri
SIF-spillerne fik nu tiden til at gå med lidt fornuftigt trilleri, mens FC Hjørring resignerede på nær i et par nærkampe, hvor nordjyderne gik særdeles hårdt ind i duellerne.

Rajko Lekic stod for kampens sidste afslutning på fræk manér, da han fra 40 meters afstand lobbede bolden over Jesper Weinkouff, som dog fik vippet bolden via overliggeren og væk fra farezonen.

Prangende blev indsatsen samlet set aldrig, men tilbage står det faktum, at SIF er videre i pokalen. Dermed må missionen siges at være fuldført, og SIFerne kan se frem til et møde med SAS Ligaens tophold OB, som gæster Silkeborg Stadion på mandag.

Mål

 • 0-1 Christian Holst (53) 0-2 Martin Svensson (84)

Advarsler

 • Henrik “Tømrer” Pedersen
 • Malthe Nygaard
 • Kenneth Pedersen
 • Jesper Bech
 • Oliver Pedersen

SIF

 • Kenneth Falkenberg (31: Thomas Nørgaard)
 • Frank Hansen
 • Jim Larsen
 • Thomas Bælum
 • Henrik “Tømrer” Pedersen (61: Steven Lustü)
 • Dennis Flinta
 • Martin Ørnskov (46: Christian Holst)
 • Jesper Bech
 • Martin Svensson
 • Simon Azoulay Pedersen
 • Rajko Lekic.

FCH

 • Jesper Weinkouff
 • Anders Post (80: Oliver Pedersen)
 • Jonas Møller
 • Bora Zivkovic
 • Kenneth Pedersen
 • Malthe Nygaard
 • Yakubu Akilu
 • Thomas Hansen (Ojiego Chimezie)
 • Anders Dahl (76: Mikkel Gravholt)
 • Lasse Strandberg
 • Christian Christiansen.
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen