7. juni 2020

Se højdepunkter fra dramaet i Haderslev

SIF var tæt på, men måtte nøjes med 2-2

SIF var meget tæt på at overhale Esbjerg i grundspillets sidste runde. Men til sidst udlignede SønderjyskE, og nu har de røde fra Søhøjlandet et meget svært udgangspunkt inden sæsonens sidste seks kampe.

SIF var uhyggeligt tæt på det umulige, nemlig at overhale Esbjerg og blive nummer 13 i grundspillet. Det havde givet en mere overskuelig vej mod overlevelse i 3F Superligaen. Men efter at have ligget til det i det meste af 2. halvleg – foran 2-1 på mål af Mads Kaalund og Rasmus Carstensen – udlignede SønderjyskE. Næsten samtidig reducerede Esbjerg til 1-3 i Odense, og dermed skulle SIF score to gange i de sidste 10 minutter. Det lykkedes ikke, og dermed skal Kent Nielsens mandskab hente 11 point på SønderjyskE i seks kampe for at bevare håbet om overlevelse.

SIF-træner Kent Nielsen måtte lave en ændring i sin startopstilling på kampdagen, idet Nicolai Vallys havde meldt afbud med sygdom. Det betød, at Jeppe Okkels gled ind i startopstillingen og unge Alexander Lind blev efterudtaget.

SIF havde kampens første mulighed i det 6. minut, da Filip Lesniak kom på skudhold fra kanten af feltet efter et godt gennemført SIF-angreb. Hans forsøg gik lige akkurat forbi mål. I den anden ende truede Christian Jacobsen med et yderside-forsøg på et indlæg lige efter. Bolden gik dog over Rafael Romos mål.

Dåselyd og tidligt mål
Ud over de corona-tomme tribuner sendte stadion-højtalerne tilskuerlyd, og det gav en løjerlig kulisse – larm, men ingen mennesker. Angiveligt skete det efter ønske fra SønderjyskE-spillerne, der ad den vej mente at kunne finde et ekstra gear i kampen om de tre vigtige point.

Jeppe Okkels kom i indledningen til et par afslutninger ved at udnytte både fart og teknik, men den ene gang kunne SønderjyskE-målmand Sebastian Mielitz samle bolden op, og den anden gang sparkede han over.

I stedet blev det SønderjyskE, der kom i front. Efter knap et kvarters spil opfangede Joao Pereira en ripost midt på SIF’s banehalvdel og tog chancen langt udefra. Den 30-årige portugiser ramte bolden rent, og den strøg i nettet tæt op ad den ene stolpe uden chance for Rafael Romo. Et flot mål, men en ærgerlig udvikling for SIF’erne, der havde vist gode takter i det første kvarter.

Store chancer til SIF
SIF fik en gylden chance for at komme tilbage i kampen i det 24. minut, da Brumado spillede Rasmus Carstensen fri i højre side af feltet. Den unge SIF-back sparkede resolut, men Mielitz i sønderjydernes mål fik benet på og afværget til hjørnespark.

Efter en halv time spillede SIF sig til en ny mulighed. Først var Mads Kaalund uheldig tæt under mål, da han ramte et fladt indlæg fra Rasmus Carstensen med støttebenet. Riposten gav Vegard Moberg en skudchance, men han overplacerede, og bolden gik højt over. SIF var i denne periode af kampen klart spilstyrende overfor et hjemmehold, der virkede til at ville beskytte sin føring mere end udbygge den.

Strakt vrist fra Kaalund
Den fortjente udligning faldt i det 36. minut på et flot spark af Mads Kaalund en meter inde i feltet. Jeppe Okkels serverede en flad aflevering for Kaalund, der ramte bolden første gang med en strakt vrist, så den suste ind bag Sebastian Mielitz i hjemmeholdets mål. Nyt liv i kampen samtidig med at OB var foran 2-0 over Esbjerg. 13. pladsen var indenfor rækkevidde for SIF.

Alexander Bah fik halvlegens sidste chance, da han prikkede et indlæg mod stolpe-roden, men Romo fik en fod-parade på, og så sluttede en god SIF-halvleg 1-1 samtidig med at meldingerne fra OB blev ved at gå SIF’s vej. Esbjerg var bagud 0-3 ved pausen.

SIF i føring – og på 13. pladsen
Den chance var SIF ikke sen til at forfølge. Allerede fire minutter inde i 2. halvleg bragte SIF sig på 2-1 og dermed på den virtuelle 13. plads. Rasmus Carstensen modtog bolden i højre side, og han driblede ind i banen, kom fri til at svinge venstrebenet, og hans spark var hårdt nok til at bolden strøg under Mielitz i hjemmeholdets mål. Målet var Rasmus Carstensens første for SIF’s førstehold.

SønderjyskE fik fem minutter senere en gylden chance for at udligne, da der blev dømt straffespark på Rafael Romo, der dykkede ned i Anders K. Jacobsen på vej i gennembrud. Sønderjydernes anfører, Johan Absalonsen, misbrugte dog den store mulighed. Rafael Romo havde ingen problemer med at dykke ned i bolden på det svage forsøg, og dermed levede overlevelses-håbet stadig hos SIF’erne.

Søhøjlandet holdt vejret
SIF trak sig længere tilbage på banen, hvilket gav SønderjyskE muligheder. Et par gange blev vejret holdt i det meste af Søhøjlandet i to situationer, hvor SønderjyskE-spillere faldt omkuld i straffesparksfeltet, men dommer Mikkel Redder så ingen strafbare forseelser i situationerne, hvor Anders K. Jacobsen ovenikøbet fik gult i den ene for film.

Sønderjyske skiftede med et kvarter igen et par friske folk ind, og den ene af dem, Peter Buch Christiansen, stod for udligningen til 2-2 efter en god solo-aktion afsluttet med venstrebenet. Målet var kulminationen på en svær 2. halvleg for SIF, der havde været under pres.

Stillingen var stadig 3-0 til OB i Odense, og dremed var det stadig muligt for SIF at erobre 13. pladsen. Men det krævede offensivt spil i de sidste 10 minutter. Kent Nielsen reagerede fra bænken med indskiftning af Shkodran Maholli og Mark Brink samtidig med en melding om esbjergensisk reducering i Odense. Nu havde SIF brug for to mål på syv minutter.

Det lykkedes ikke, og dermed ser det mere end svært ud for SIF i det kommende gruppespil.

3F Superligaen, 26. runde, søndag 7. juni kl. 17.00 på Sydbank Arena i Haderslev:
SønderjyskE – Silkeborg IF 2-2 (1-1)
Mål: 1-0 Joao Pereira (15.), 1-1 Mads Kaalund (36), 1-2 Rasmus Carstensen (49.), 2-2 Peter Buch Christiansen (80.)
Advarsler: Alexander Bah, Anders K. Jacobsen, SønderjyskE, Junior Brumado,  Mark Brink, Kees Luijcks, SIF.
Tilskuere: 0
SønderjyskE (4-1-4-1): Sebastian Mielitz – Rasmus Vinderslev (63.: Julius Eskesen), Pierre Kanstrup, Stefan Gartenmann, Joao Pereira (69.: Nicholas Marfelt) – Eggert Jonsson (77.: Peter Buch Christiansen)  – Alexander Bah, Emil Frederiksen (46.: Mads Albæk), Christian Jacobsen, Johan Absalonsen – Anders K. Jacobsen (77.: Artem Dovbyk).
Cheftræner: Glen Riddersholm.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Rafael Romo – Rasmus Carstensen, Frederik Alves, Kees Luijckx, Frederik Møller – Mads Emil Madsen, Filip Lesniak (87.: Alexander Lind), Mads Kaalund (83.: Mark Brink) – Vegard Moberg (83.: Shkodran Maholli), Jeppe Okkels (71.: Sebastian Jørgensen) – Junior Brumado (71.: Emil Holten).
Cheftræner: Kent Nielsen.