5. september 2020

SIF spillede 2-2 i sidste kamp inden premieren

Et SIF hold af U19-talenter og de spillere, der havde fået begrænset spilletid i St. Restrup, spillede lørdag aften 2-2 mod Vendsyssel FF.

Vegard Moberg udlignede for SIF, der lørdag aften spillede VAR-kamp mod Vendsyssel på JYSK park. Foto: Ulla Myrhøj

SIF spillede lørdag aften med 2-2  mod Vendsyssel på JYSK park i den sidste kampe inden premieren, der også var en træningskamp for dommerne i brug af VAR-systemet. Mens Vendsyssel stillede med et hold, der meget vel også kan være det, der kommer til at optræde i sæsonpremieren om en uge, mønstrede SIF en skøn blanding af U19-talenter og de spillere, der havde fået begrænset spilletid i pokalkampen mod St. Restrup. Efter pauseføring på 2-1 valgte Vendsyssel en kompakt defensiv i de sidste 45 minutter, og det skulle der et drømmemål direkte på frispark af Sebastian Jørgensen til at dirke op til slutresultatet.

Efter godt et kvarter af kampen kom Vendsyssel foran ved Mikkel Agger, der tog en lang fremlægning godt med, spurtede forbi Stan van Bladeren, der var gået frem mod bolden, og sendte den i nettet fra spids vinkel. Målet kom ovenpå en jævnbyrdig indledning, hvor SIF havde haft et par forsøg – bl.a. to habile skudforsøg fra Vegard Moberg, men hvor Vendsyssel også viste tænder. Decideret ufortjent var føringen således ikke.

SIF havde muligheder i fortsættelsen, bl.a. spillede Alexander Lind med en fin stikning dybt ind i Vendsyssel-feltet Vegard Moberg fri til skud. En fremstormende Mads Sylvan i Vendsyssel-målet generede dog SIF-nordmanden så meget, at han prikkede bolden forbi mål.

Moberg på mål-tavlen
Få minutter senere tog han dog revanche. Tæt under mål modtog han en god aflevering fra Anders Dahl, og denne gang placerede han bolden sikkert udenfor Sylvans rækkevidde til udligning. Da var der spillet 26 minutter.

Blot to minutter senere kom Vendsyssel igen i front, da Mikkel Agger igen slog til. En stikning bagom SIF’s centrale forsvar løb Vendsyssel-angriberen op, og i fri position gjorde han det sikkert til 2-1, der også var stillingen ved pausen.

2. halvleg blev ikke så velspillet, som 1. Vendsyssel stod meget kompakt foran eget felt, når SIF byggede op, og det savnede hjemmeholdet modtræk til. Meget symptomatisk for udviklingen var det Vendsyssels Lasse Steffensen, der var tættest på at score for SIF, da han ramte bolden med støttebenet på et indlæg og var tæt på at snyde den indskiftede målmand, Emil Kobberup.

Rødt til Nambishi og VAR i aktion
Midtvejs i halvlegen begik Valance Nambishi sit andet frispark til gult og måtte dermed lide den skæbne af få rødt kort. Kampens karakter af træning betød dog, at Jeppe Kilden Grøn kom ind i stedet, så SIF kunne fuldføre med 11 mand på banen.

Minuttet senere kom VAR-kameraerne i brug, da Ali Messaoud tilsyneladende scorede til 1-3 for Vendsyssel. Dommre Michael Tykgaard lavede dog firkanten som tegn på, at han ville se situationen efter på VAR-kameraet, og det resulterede i, at der blev dømt offside på Mikkel Agger, der ganske vist ikke havde rørt bolden, men sprang over den og i sin aktion havde indflydelse på spillet.

Drømmemål af Jørgensen
I stedet blev det 2-2 efter at SIF havde haft umanerligt svært ved at spille sig frem til chancer mod de kompakte gæster. SIF fik frispark lige udenfor feltet, og Sebastian Jørgensen tog sig af det. Med venstrebenet drejede han bolden over muren og ind i nærmeste målhjørne – en flot udligning  af den unge SIF’er.

Sebastian Jørgensen fik også en gylden mulighed for at afgøre kampen, da Niclas Holm Pedersen stak ham fri i feltet, men målscoreren fra fem minutter tidligere overplacerede sit skud, så bolden strøg lige forbi den ene opstander.

Mere blev det ikke til. SIF spillede 2-2 i den sidste kamp inden sæsonpremieren.

Træningskamp, VAR, lørdag 5. september kl. 19.15 på JYSK park:
Silkeborg IF – Vendsyssel FF 2-2 (1-2)
Mål: 0-1 Mikkel Agger (19.), 1-1 Vegard Moberg (26.), 1-2 Mikkel Agger (28.), 2-2 Sebastian Jørgensen (80.)
Udvisning: Valance Nambishi (to gange gult).
Advarsler: Oscar Fuglsang, Valance Nambishi, SIF.
Silkeborg IF (4-3-3): Stan van Bladeren – Oscar Fuglsang, Anders Sønderby (46.: Alexander Busch), Joel Felix, Emil Junge – Anders Dahl, Valance Nambishi (75.: Jeppe Kilden Grøn), Pelle Mattsson (75.: Nicolaj Mehl) – Sebastian Jørgensen, Alexander Lind, Vegard Moberg (46.: Niclas Holm Pedersen).
Træner: Peder Knudsen.
Vendsyssels FF (3-4-3): Mads Sylvan (46.: Emil Kobberup) – Anders Bærtelsen, Lasse Steffensen, Andreas Kaltoft (64.: Christoffer Boateng) – Ali Messaoud, Zander Hyltoft, Jelle van der Heyden, Tobias Damsgaard – Tiemoko Konaté, Mikkel Agger (75.: Martin Dong), Tobias Christensen.
Træner: Lasse Stensgaard.