11. februar 2023

SIF slog Sogndal 3-2 med reserveholdet

SIF-reserverne slog lørdag Sogndal i den sidste træningskamp i Spanien. Anders Dahl, Asbjørn Bøndergaard og Mads Kaalund var målscorerne i en kamp, hvor Tobias Salquist fik comeback.

Silkeborg IF tog hjemme på træningsbanen i La Torre Golf Resort imod det norske hold Sogndal, som spiller i den næstbedste række i Norge. Tobias Salquist gjorde comeback og spillede hele kampen, hvilket også gjorde sig gældende for nyerhvervede Lasse Vigen.

Kampens indledning var uden de store chancer til nogen af holdene, og første chance opstod efter 20 minutter, hvor Sogndal spillede sig igennem til et indlæg, som Oscar Hedvall i SIF-målet fik bokset væk.

Efter 28 minutter brød Mads Kaalund godt igennem det centrale forsvar – men det sidste træk blev for langt, og Sogndals målmand kunne blokere. 10 minutter senere blev Oscar Hedvall i den anden ende fanget på mellemhånd, men Alexander Busch kastede sig ned og reddede bolden på stregen.

Kort før pausen fik SIF etablereret spillet uden for Sogndals felt, og Anders Dahl sparkede flot udefra med et skud, der strøg fornemt i mål til 1-0.

SIF kom også stærkt ud til anden halvleg, og efter 55 minutters spil blev det 2-0, da Asbjørn Bøndergaard stod det rigtige sted og scorede efter et flot gennemspillet angreb.

SIF sad på størstedelen af spillet i anden halvleg, men efter 71 minutters spil reducerede Sogndal til 2-1 efter et flot langskud, og mod slutningen af kampen bølgede det mere frem og tilbage med to sene scoringer.

Efter 88 minutter brød Mads Kaalund igennem det norske forsvar og gjorde det til 3-1, og i dommerens tillægstid fik Sogndal en standardsituation midt på SIFs banehalvdel, som efter lidt klumpspil førte til, at nordmændene fik sparket endnu en reducering ind til slutresultatet 3-2.

Det var sidste opgave på træningslejren i Spanien, inden SIF-holdet søndag rejser retur og gør klar til 3F Superligaens forårspremiere næste søndag klokken 16.00 mod FC København.

Træningskamp, 11. februar 2023 kl. 12.00 i San Pedro del Pinatar
Silkeborg IF – Sogndal Fotboll 3-2 (1-0)
Mål: 1-0 Anders Dahl (40), 2-0 Asbjørn Bøndergaard (55), 2-1 (71), 3-1 Mads Kaalund (88), 3-2 (91)

SIF: Oscar Hedvall, Alexander Busch, Tobias Salquist, Robin Østrøm, Lukas Klitten, Pelle Mattsson, Mads Kaalund, Lasse Vigen, Anders Dahl, Oskar Boesen (60: Magnus Bøttker), Asbjørn Bøndergaard (80: Kasper Kusk)