13. marts 2021

SIF sejrede sikkert i Hobro

På to mål af Sebastian Jørgensen og ét af Nicklas Helenius blev det til en sikker 3-0 sejr til SIF i Hobro. Dermed ligger SIF nu på oprykningsplads.

SIF sejrede sikkert i Hobro lørdag eftermiddag på to mål af Sebastian Jørgensen og ét af – hvem ellers – Nicklas Helenius. Med Viborgs sejr tidligere på eftermiddagen over Esbjerg betød det, at Kent Nielsens mandskab rykkede op på andenpladsen i rækken med et points forspring til Esbjerg og fortsat syv op til Viborg.

SIF havde to ændringer i forhold til sejren over HB Køge en uge tidligere. Mark Brink var tilbage efter skade, og Anders Hagelskjær var valgt til positionen som venstre back i fravær af en skadet Gustav Dahl.

SIF-dominans og tidlig føring
Fra første fløjt lagde SIF pres på Hobro-defensiven og fik også en serie hjørnespark ud af det. Et skud fra kanten af feltet fra Stefán Teitur Thórdarson, der blev rettet af til et nyt hjørnespark, var dog det mest nærgående, der kom ud af det. Kampbilledet tegnede sig dog ret tydeligt med et pressende SIF-hold og et Hobro-mandskab, der satsede på hurtig omstilling efter erobringer foran eget felt.

Presset gav udbytte efter 13 minutter, da Stefán Teitur Thórdarson stak en god, dyb bold til Sebastian Jørgensen. Han tog bolden med sig mod mål og lagde den behersket ind i netmaskerne udenfor Hobro-keeper Adrian Kappenbergers rækkevidde.

Chancer til Røjkjær og Seb
Hobro kom længere frem efter SIF-føringen, dog uden at det blev til store chancer. Det største tilbud havde SIF ved Nicklas Røjkjær, der efter en halv time blev stukket godt fri i dybden af Nicolai Vallys. Røjkjær blev dog tacklet i skudøjeblikket og måtte nøjes med hjørnespark. To minutter senere havde Sebastian Jørgensen et godt skudforsøg, som Kappenberger måtte ud i fuld længde for at klare.

Hobro var farlig på en enkelt kontra, da Christian Cappis sparkede forbi på et fladt indlæg.

Farlighed fra Helenius
Efter knapt en times spil viste Nicklas Helenius skarphed, da han fyrede løs på en godt stikning fra Rasmus Carstensen. Hobro-keeper Kappenberger fik dog afværget til hjørnespark. 2. halvleg ændrede ikke på det overordnede kampbillede med SIF på bolden og Hobro lurende på hurtige omstillinger.

Mads Hvilsom var efter godt en times spil tæt på at komme til afslutning dybt inde i SIF-feltet, men Rasmus Carstensen fik tacklet til hjørnespark, og Mathias Haarup havde et godt langskud forbi mål i det, der var Hobros bedste periode i kampen.

To mål afgjorde kampen
Den sluttede brat med Nicklas Helenius’ mål til 2-0. Helenius spillede selv bolden til Sebastian Jørgensen, løb ind i feltet, hvor han igen modtog den fra Jørgensen, tæmmede og sparkede i samme bevægelse, så bolden gik fladt i nettet. Ondt blev værre for hjemmeholdet to minutter senere, da Sebastian Jørgensen med et lumsk skud gjorde det til 3-0 med sit andet mål i kampen. Færdigt arbejde og yderligere tre point ind på kontoen til SIF.

1. division, 21. runde, lørdag 13. marts kl. 14.00 på DS Arena:
Hobro IK – Silkeborg IF 0-3 (0-1)
Mål: 0-1 Sebastian Jørgensen (13.), 0-2 Nicklas Helenius (69.), 0-3 Sebastian Jørgensen (71.)
Advarsler: Mads Hvilsom, Pål Kirkevold, Hobro. Anders Hagelskjær, Nicklas Helenius, SIF.
Hobro IK (4-3-3): Adrian Kappenberger – Mathias Haarup, Jesper Bøge, Anton Hendriksen, Jacob Tjørnelund (69.: Hugo Andersson) – Jonas Brix-Damborg (69.: Imed Louati), Ahmel Mujanic (53.: Christian Hørby), Christian Cappis – Mads Hvilsom, Pål Kirkevold, Don Deedson Louicius (69.: Danny Amankwaa).
Cheftræner: Michael Kryger.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Patrik Gunnarsson – Rasmus Carstensen, Tobias Salquist, Joel Felix, Anders Hagelskjær – Stefán Teitur Thórdarson (69.: Mads Kaalund), Mark Brink (90.: Anders Klynge), Nicolai Vallys – Sebastian Jørgensen (90.: Wessam Abou Ali), Nicklas Røjkjær (69.: Magnus Mattsson) – Nicklas Helenius.
Cheftræner: Kent Nielsen