7. december 2020

SIF-reserver slog SønderjyskE

SIF’s reserver vendte 0-1 til sejr over SønderjyskE på 2-1 efter mål af Emil Holten og Wessam Abou Ali

Første store chance tilfaldt SønderjyskE med en skudchance til Emil Frederiksen, der mes sit skud tvang Stan van Bladeren ud i fuld længde for at parere til hjørnespark. Det var efter cirka 10 minutters spil. Kort efter måtte SIF’s keeper i aktion igen, da samme Emil Frederiksen bankede et fladt frisparks-forsøg mod nederste målhjørne.

Mål-instinkt går i arv
Det var blot en forsmag på det, der ventede, for i det 20. minut viste Emil Frederiksen fornem træfsikkerhed, da han flugtede et indlæg ind bag SIF-keeper Stan van Bladeren. Emil Frederiksen har det ikke fra fremmede som søn af Superligaens næstmest scorende angriber, Søren Frederiksen med 139 mål i sin aktive karriere.

SIF overtog kampen
I den anden ende var Sebastian Jørgensen nærgående med et skudforsøg, som tidligere SIF-målmand Nicolai Flø parerede. Riposten sparkede Emil Holten i sidenettet fra spids vinkel. Da var der kun spillet godt 20 minutter i en livlig kamp.

SIF var bedst efter gæsternes føringsmål, og efter 32 minutter var Emil Holten uhyggeligt tæt på udligning. På et indlæg ved forreste stolpe flugtede han til bolden, der prellede af mod den ene opstander.

Tæt på inden pausen
Emil Holten var igen tæt på fem minutter før pausen, da han fik en god dyb stikning i feltet. Nicolai Flø fik imidlertid den ene fod på SIF-angriberens flade afslutning. I halvlegens sidste sekund var Gustav Dahl igennem i sin venstreside og kom fri af backen til skud – men igen parerede Nicolai Flø.

SIF kom også chancemæssigt bedst fra land efter pausen, og det lykkedes også at få bolden i nettet på et hovedstød fra Wessam Abou Ali, der dog blev vinket offside. Det var dog kun en forsmag på, hvad der ventede, for få minutter senere fik samme Wessam Abou Ali godkendt et mål. Fra tæt hold sendte han bolden i nettet udenfor Flø’s rækkevidde til en aldeles fortjent udligning.

Holten med føringsmål
Det blev 2-1 ved Emil Holten midt i halvlegen, da han prikkede bolden fra en SønderjyskE-forsvarer, tog et par driblinger og sendte bolden i nettet i det korte hjørne. Føringen var fortjent, for SIF styrede kampen.

SønderjyskE pressede på for udligning mod slut, men SIF holdt stand og vandt dermed en såre fortjent sejr. Det var samtidig SIF-reserverners sidste kamp for i år.

Reserveliga, træningskamp, Mandag 7. december kl. 14.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – SønderjyskE 2-1 (0-1)
Mål: 0-1 Emil Frederiksen (20.), 1-1 Wessam Abou Ali (55.), 2-1 Emil Holten (66.)
Advarsler: Jeppe Kilden Grøn, SIF.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Stan van Bladeren – Valance Nambishi, Jeppe Spliid Gertsen, Anders Sønderby (78.: Jonathan Falbe-Hansen), Gustav Dahl – Jeppe Kilden Grøn, Stefán Teitur Thórdarson (69.: Alexander Busch), Nicklas Røjkjær – Sebastian Jørgensen, Wessam Abou Ali (69.: Marcus Baggesen) – Emil Holten.
Træner: Peder Knudsen.
SønderjyskE (4-5-1): Nicolai Flø – Jannick Liburd, Patrick Banggaard, Mads Winther, Isak Oli Olafsson – Rilwan Hassan, Ogenyi Onazi, Rasmus Vinderslev, Emil Frederiksen, Johan Absalonsen – Peter Christiansen.
Træner: Niels Lodberg.