22. september 2019

SIF måtte se sejren forsvinde efter pausen

Gustav Marcussen blev den store helt for Lyngby, da han kom ind og scorede to mål på JYSK park i 2. halvleg. Dermed tabte SIF 2-3 efter 2-1 føring ved pausen.

Det var en flok dybt skuffede SIF’ere, der forlod JYSK park søndag eftermiddag efter endnu et nederlag, denne gang mod Lyngby. Efter en flot 1. halvleg førte hjemmeholdet 2-1, men en tilfældighed i 2. halvleg og en fri hovedstødsmulighed gjorde Gustav Marcussen til dobbelt målscorer for Lyngby, og så kunne gæsterne rejse hjem med alle tre point.

SIF var tilbage i 4-4-2 formation efter flirt med 3-5-2 en uge tidligere mod OB, og samtidig var der tre udskiftninger i start 11. Jeppe Okkels var tilbage på venstrekanten og på midten havde Nicolai Vallys fået plads, mens Emil Holten indtog pladsen i front ved siden af Ronnie Schwartz.

Frisk SIF-indledning
Hjemmeholdet lagde frisk fra land med højt pres og hurtig spil op gennem banen, når bolden blev erobret. Efter 10 minutter var et indlæg fra Jeppe Okkels tæt på at snyde alt og alle. Emil Holten nåede ikke frem til indlægget, der lige akkurat sneg sig udenom den ene Lyngby-stolpe.

En hurtig kontra efter et Lyngby-hjørnespark få minutter senere var også tæt på at blive farlig. Ronnie Schwartz forfulgte bolden, fik fat i den og forsøgte at spille Jeppe Okkels fri. En Lyngby-forsvarer kom dog imellem og fik afværget.

Tju-bang og masser af fart
Det var ved at udvikle sig til en tju-bang kamp med omstilling på omstilling og masser af tempo, og tilskuerne kvitterede da også med taktfaste klapsalver ned mod spillerne på banen.

Det blev Lyngby, der kom foran i det 19. minut efter et godt angreb, der endte med at give Marcel Rømer skudchancen på kanten af SIF-feltet. Han fyrede mod fjerneste hjørne, og selv om Rafael Romo i SIF-målet fik hånden på det hårde skud, kunne han ikke forhindre bolden i at gå i nettet.

Okkels til 1-1, Holten til 2-1
Som en understregning af tju-bang-bold gik der mindre end to minutter, før udligningen var en realitet. Jeppe Okkels modtog bolden i venstre side og driblede uimodståeligt mod midten, hvor han fyrede højrebenet af med et fladt skud. Bolden var klinet op ad den ene stolpe uden afværge-mulighed for Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen.

Så var SIF igang, og yderligere tre minutter senere blev det 2-1 med Emil Holtens første superligamål for SIF. Jeppe Okkels erobrede bolden i venstre side, Ronnie Schwartz overtog den og sparkede mod mål. I det lille felt fik Emil Holten foden på og dirigerede den udenom Lyngby-keeper Thomas Mikkelsen og i nettet.

Emil Holten havde efter en halv time en gylden chance for 3-1. Et indgreb fra Romo og et hurtigt udkast sendte Jeppe Okkels i fuld fart mod Lyngby-målet. Han sendte bolden ind foran, hvor Emil Holten kom først på den, men ikke fik ordentligt inderside-træf, så den røg forbi mål. SIF sad solidt på kampen i denne fase.

Stolpeskud af Plaffeministeren
Det blev også til et stolpeskud af Ronnie Schwartz i en situation, hvor SIF-topscoreren forfulgte en dyb bold, tog den med sig og krøllede den udenom Thomas Mikkelsen for at se den prelle af på stolpen.

Lyngby kom bedst fra land i 2. halvleg og var mest på bolden. Det blev også til en chance 10 minutter inde i halvlegen, da Emil Nielsen headede bolden over Rafael Romos handsker – men også over mål. Kort efter havde Frederik Gytkjær et skud, som Romo dykkede ned og parerede. Efter en times spil havde Rezan Corlu et kvalificeret frisparksforsøg, som Romo igen tog sig af efter en periode hvor SIF ellers var kommet bedre med.

Der skulle en tilfældighed til at skaffe Lyngby udligningen. I det 68. minut dækkede både Dennis Flinta og Jeppe Gertsen Lyngby-angriber Emil Nielsen af med det resultat, at alle tre faldt omkuld og bolden smuttede hen til indskiftede Gustav Marcussen. Han kunne gå den direkte vej mod mål og udplacere Rafael Romo i SIF-målet.

Ondt blev værre for SIF, da samme Gustav Marcussen fik en åben hovedstødsmulighed med et kvarter igen og headede Lyngby i front.

3FSuperliga, 10. runde, søndag 22. september kl. 14.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Lyngby BK 3-2 (2-1)
Mål: 0-1 Marcel Rømer (19.), 1-1 Jeppe Okkels (21.), 2-1 Emil Holten (24.), 2-2 Gustav Marcussen (68.), 2-3 Gustav Marcussen (75.)
Advarsler: Mads Emil Madsen (90)
Tilskuere: 2.452
Silkeborg IF (4-4-2): Rafael Romo – Svenn Crone, Dennis Flinta, Jeppe Gertsen, Frederik Møller (81.: Anders Hagelskjær) – Jeppe Okkels, Mads Emil Madsen, Mathias Hebo Rasmussen (81.: Oliver Haurits), Nicolai Vallys – Emil Holten (67.: Filip Lesniak), Ronnie Schwartz.
Cheftræner: Kent Nielsen
Lyngby BK (3-4-3): Thomas Mikkelsen – Kevin Tshiembe (81. Jesper Christjansen), Nicolai Geertsen, Frederik Winther – Lasse Fosgaard, Marcel Rømer, Kasper Enghardt, Patrick da Silva – Rezan Corlu (88.: Kasper Poul Jørgensen), Frederik Gytkjær (65.: Gustav Marcussen), Emil Nielsen.
Cheftræner: Christian Nielsen