10. april 2021

SIF måtte kæmpe hårdt for point i Esbjerg

Sejrsstimen blev brudt for SIF lørdag i Esbjerg, men et point var også værd at tage med hjem til Søhøjlandet.

Der skulle masser af knofedt og hårdt arbejde til, før SIF kunne trække sig ud af lørdagens opgør i Esbjerg med 1-1. Det uafgjorte resultat brød sejrsstimen på ni i træk, men Kent Nielsens mandskab kunne trods alt være godt tilfreds med det ene point efter en kamp, hvor de røde havde været under pres i store perioder. Magnus Mattsson bragte SIF i front midt i 1.  halvleg, og Esbjergs udligning faldt med 20 minutter igen.

SIF stillede med tre ændringer i forhold til seneste opgør mod FC Helsingør. Stefán teitur Thórdarson og Mads Kaalund havde fået startplads i stedet for Anders Klynge og Sebastian Jørgensen, og i det centrale forsvar måtte en sygdomsramt Tobias Salquist melde fra og blev erstattet af Jeppe Spliid Gertsen.

Esbjerg-forsøg på stolpen
Kampen fik en chancefattig indledning, hvor SIF forsøgte at kombinere sig igennem, mens Esbjerg som ventet satsede på dybdebolde, dueller og standardsituationer. Et kvarter inde var en af standardsituationer tæt på at bringe hjemmeholdet i front, da Nicklas Strunck efter en frisparks-ripost høvlede bolden på den ene opstander.

Mattsson med SIF-føring
SIF kom foran på sin første åbne chance midtvejs i 1.  halvleg. Med de hurtige pasninger lykkedes det SIF’erne at splitte Esbjerg-forsvaret, da Mark Brink lagde en flad, dyb bold ind i feltet til Magnus Mattsson, der var løbet i position. SIF-topscoreren tog et enkelt træk og placerede derefter bolden i det fjerne hjørne udenom Esbjerg-keeper Kikkensborgs rækkevidde. Det var Mattsson 11. mål i 1. division i denne sæson.

Esbjerg lagde i resten af halvlegen pres på SIF-forsvaret og tvang sig også til en række frispark og hjørnespark med optræk til fare foran Patrik Gunnarssons mål. Et skud far distancen af Nicklas Strunck, som Gunnarsson tog sig sikkert af, var dog det nærmeste,  hjemmeholdet kom inden pausen. I den anden ende havde SIF et enkelt kontra-forsøg, hvor Nicolai Vallys sparkede over mål.

Fortsat pres af Esbjerg
Esbjerg fortsatte sit pres straks efter pausen, og Clinton Antwi havde et forsøg tæt ved den ene stolpe, som blev blokeret til hjørnespark. SIF havde svært ved at holde på bolden, når den blev erobret og kom således mere eller mindre konstant under pres.

SIF’s største mulighed i den fase var et hovedstød af Nicolai Vallys på indlæg fra Mattsson, et forsøg som Kikkenborg i Esbjerg-målet kunne gribe uden de store problemer. Han tog sig også af endnu et Vallys-forsøg få minutter senere, da SIF-spilleren var blevet spillet fri af Stefán Teitur Thórdarson.

Udligning ved Conboy
Esbjergs udligning lå længe i luften, og i det 70. minut kom den. Et indlæg fra SIF’s venstre side fik Kevin Conboy tæt under mål brystet på, så bolden strøg i nettet til udligning. Ærgerligt for SIF, men ufortjent var det ikke.

Esbjerg kom også tæt på føring. Med et kvarter igen havde indskiftede Patrick Egelund et hovedstødsforsøg, som SIF-keeper Patrik Gunnarsson mirakuløst fik vippet over tværribben.

SIF skal igen på udebane i næste runde. Lørdag tager HB Køge imod med kampstart kl. 13.15.

1. division, 24. runde, lørdag 10. april kl. 14.00 på Blue Water Arena i Esbjerg:
Esbjerg fB – Silkeborg IF 1-1 (0-1)
Mål: 0-1 Magnus Mattsson (24.)
Advarsler: Yurij Yakovenko, Jakob Ankersen, Nicklas Strunck, Kevin Conboy,EfB.
Esbjerg fB (4-4-2): Mads Kikkenborg – Daniel Anyembe, Rodolph Austin, Kasper Pedersen, Kevin Conboy – Nicklas Strunck, Simon Bækgård, Jakob Ankersen (89.: Jeppe Brinch), Mathias Kristensen (70.: Pyry Soiri) – Clinton Antwi (70.: Patrick Egelund), Yurij Yakovenko (46.: Zean Dalügge).
Cheftræner: Olafur Kristjansson
Silkeborg IF (4-3-2-1): Patrik Gunnarsson – Rasmus Carstensen, Jeppe Spliid Gertsen, Joel Felix, Gustav Dahl – Stefán Teitur Thordarson, Mark Brink, Mads Kaalund (78.: Anders Klynge) – Nicolai Vallys, Magnus Mattsson – Nicklas Helenius.
Cheftræner: Kent Nielsen.