30. september 2020

SIF leverede overbevisende sejr i Kolding

Cifrene var lige så store, som sejren var sikker, da SIF onsdag aften vandt 4-0 i Kolding. Sejren blev skabt på mål af Mads Kaalund, Emil Holten, Svenn Crone og et selvmål.

Der var ingen slinger i Silkeborg-valsen, da SIF onsdag aften vandt 4-0 i Kolding. Et tidligt mål af Mads Kaalund, der straffede en forsvarsfejl hos hjemmeholdet ultimativt og en hurtig opfølgning ved Emil Holten dræbte spændingen i et opgør, som SIF kontrollerede det meste af tiden. Svenn Crone sluttede aftenen med en fornem scoring til 4-0 et kvarter før tid.

Kent Nielsen havde foretaget tre ændringer i sin start11 i forhold til seneste opgør mod Fredericia tre døgn tidligere. I stedet for skadede Wessam Abou Ali var Sebastian Jørgensen gledet ind i offensiven, og Anders Hagelskjær trådte ind på sin vante plads i det centrale forsvar, hvor Joel Felix var forhindret af karantæne efter sine to gule kort i Fredericia. Endelig var Emil Holten tilbage i front i stedet for Alexander Lind, der varetog opgaven senest.

Kampen blev spillet på Koldings nye hybrid-græsbane, der indbød til hurtigt spil, hvilket bestemt ikke var nogen ulempe for de kunstgræs-vante SIF-spillere. Det var dog Kolding, der kom til kampens første chance, da bolden smuttede under fodsålen på Anders Hagelskjær, så hjemmeholdets Adam Jakobsen kunne overtage den og spurte til mål. Frederik Alves nåede dog tilbage og fik blokeret koldingenserens skud til hjørnespark.

Kaalund til SIF-føring
SIF kom imidlertid foran på en fæl fejl af Koldings venstre back Daniel Thøgersen, der blev presset af Mads Kaalund på midten af banen. SIF’erne prikkede bolden fra Thøgersen og indhentede den inden en fremstormende keeper, Frederik Ibsen, kunne nå den. Elegant løftede Kaalund bolden over Ibsen, så den stille og roligt kunne springe i mål til tidlig SIF-føring.

Kort efter var Anders Hagelkjær tæt på 2-0, da han headede til en hjørnesparksbold fra Sebastian Jørgensen, men måtte se Frederik Ibsen parere til hjørnespark tæt op ad den ene stolpe.

Emil Holten med sikker scoring
I det hele taget virkede det som om, målet løsnede op for SIF’ernes spil, der nu satte sig på kampen og blev direkte i sit spil og målfarlige foran Kolding-buret. Næste mål lod da heller ikke vente længe på sig. I det 19. minut løb Emil Holten dybt og modtog en fint lagt stikning fra Sebastian Jørgensen. Den målfarlige angriber svigtede ikke alene med Kolding-keeper Frederik Ibsen. Han sendte den iskoldt i mål med et hårdt og fladt spark.

Chancerne fortsatte med at komme fra SIF’erne. Emil Holten blev lige akkurat dømt off-side på en stikning fra en veloplagt Magnus Mattsson, og samme Mattsson havde en god spurt med bolden forbi Kolding-forsvaret, men blev generet så meget i sparke-øjeblikket, at bolden strøg over mål.

Efter pausen fortsatte SIF dominansen, og resultatet udeblev ikke. Godt kombinationsspil mellem Rasmus Carstensen og Anders Klynge i højre side endte med et fladt indlæg ind i det lille felt fra Carstensen. Emil Holten havde bragt sig i position til at glide bolden i nettet, men Kolding-forsvareren Mahtias Høgsholt kom ham i forkøbet og skubbe i sit forsøg på at afværge chancen bolden i nettet til SIF-føring på 3-0. SIF var stille og roligt ved at sikre sig en aldeles overbevisende sejr.

Crone på værket
Svenn Crone sørgede for 4-0 med et kvarter igen, da han opfangede en ripost fra et Sebastian Jørgensen-forsøg, som målmand Frederik Ibsen parerede. Crone tog sig god tid, tæmmede bolden og sendte den derpå fornemt op i fjerneste hjørne. En værdig målmæssig afslutning på en god aften for SIF, der også bød på debut til unge Niclas Holm Pedersen, der kom på banen i de sidste 10 minutter.

Mere blev det ikke til, men det var også rigeligt. Overbevisende indsats af Kent Nielsens mandskab, der nu har to dage til at forberede sig til næste opgave. Hobro hjemme på JYSK park lørdag eftermiddag kl. 13.30.

Kampen i tal:
1. division, 5. runde, onsdag 30. september kl. 19.00 på Autocentralen Park i Kolding:
Kolding IF – Silkeborg IF 0-4 (0-2)
Mål: 0-1 Mads Kaalund (8.), 0-2 Emil Holten (18.), 0-3 selvmål (47.), 0-4 Svenn Crone (73.)
Advarsler: Mike Vestergaard, Christian Kudsk, Daniel Thøgersen, Mathias Høgsholt, Kolding IF.
Kolding IF (4-3-3): Frederik Ibsen – Morten Hansen, Mathias Høgsholt, Jakob Kiilerich, Daniel Thøgersen – Mike Vestergaard (64.: Mathias Mouritsen), Sebastian Sommer, Mads Zederkopf (43.: Denis Fazlagic) – Adam Jakobsen (77.: Mikkel Jacobsen Dongsted), Rune Nautrup (64.: Christian Kudsk), Oliver Drost (77.: Mikkel Elbæk Jacobsen).
Cheftræner: Morten Mølkjær.
Silkeborg IF (4-3-3): Oscar Hedvall – Rasmus Carstensen, Frederik Alves Ibsen, Anders Hagelskjær, Svenn Crone – Anders Klynge, Mark Brink (79.: Pelle Mattsson), Mads Kaalund – Sebastian Jørgensen (79.: Niclas Holm Pedersen), Emil Holten (70.: Alexander Lind), Magnus Mattsson (70.: Valance Nambishi).
Cheftræner: Kent Nielsen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen