24. august 2020

SIF henter målmand i Holland

SIF henter målmand i Holland

22-årige Stan van Bladeren har skrevet en to-årig kontrakt med Silkeborg IF, hvor han skal tage konkurrencen op med førstekeeper Oscar Hedvall.

SIF har fået målmands-situationen på plads til den kommende sæson. Klubben fra Søhøjlandet har skrevet en to-årig kontrakt med den 22-årige hollandske keeper, Stan van Bladeren. Hollænderen var til prøvetræning på JYSK park i forrige uge og gjorde et fint indtryk. Det har nu ført til en kontrakt.

– Da jeg var her på prøvetræning, var jeg imponeret af klubben, så jeg er meget glad for, at jeg nu er kommet på kontrakt i SIF, siger Stan van Bladeren

Stan van Bladeren trænede med SIF-truppen i to dage og spillede en halvleg i trænings-sejren på 3-1 over SønderjyskE forrige fredag.

Overbevisende ophold
– Under sit ophold hos os overbeviste han os om, at han er den rigtige målmand til vores keeper-team med Oscar Hedvall og målmandstræner Thomas Nørgaard. Vi har nu to forskellige målmandstyper, der supplerer hinanden godt, siger sportschef Jesper Stüker, der betegner klubbens nye hollænder som en reaktionsstærk keeper, der er god med fødderne og i spillet med bolden.

Stan van Bladeren skal ind og tage konkurrencen op med Oscar Hedvall, der er førstevalg i målet til den kommende sæson.

– Vi har fået en god konkurrencesituation med to målmænd, der kommer til at kæmpe om pladsen. Stan kommer fra en god kultur i Ajax, han er topprofessionel og dedikeret, og så er han sulten efter spilletid. Det er gode egenskaber, siger SIF’s sportschef videre.

Uddannet på Ajax’ akademi
Stan van Bladeren har spillet på Ajax Amsterdams akademi siden han var 15 år og har været tilknyttet Jong Ajax, der er klubbens andethold i den næstbedste hollandske liga. Han har været med til at vinde mesterskaber i ungdomsrækkerne og vundet den næstbedste række med Ajax. Han betegner sig selv som en målmand, der gerne vil være med til at bygge spillet op, er god til at organisere sit forsvar og stærk i en mod en situationerne.

– Til at starte med skal jeg lige føle mig til rette i klubben, men efter det vil jeg spille så meget som muligt. Ud fra de kampe jeg har set i preseason, skal vi rykke op i 3F Superligaen igen. Det er det, som alle vil i den her sæson. Det er en stor ting for mig at kunne være med til. Jeg har set holdet et par gange nu, og jeg kan rigtig godt lide den form for fodbold, som SIF spiller. Det har været en vigtig ting for mig, slår Stan van Bladeren fast.

Stan van Bladeren kom til Silkeborg lørdag og overværede kampen mod AaB i Aalborg. Han træner med SIF-truppen første gang i dag.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen