25. august 2020

SIF sælger Jeppe Okkels til svensk klub

SIF sælger Jeppe Okkels til svensk klub

21-årige Jeppe Okkels er solgt til den svenske klub IF Elfsborg. Han skifter med omgående virkning.

Jeppe Okkels har spillet sin sidste kamp for Silkeborg IF. Den 21-årige offensivspiller skifter med omgående virkning til Allsvenskan-klubben IF Elfsborg. SIF og den svenske topklub er blevet enige om en transfersum, som har gjort det muligt for Okkels at skifte inden det svenske transfer-vindue lukker ved midnat.

– Når vi har sagt ja til det svenske tilbud på Jeppe Okkels, er det først og fremmest af sportslige grunde. Det er ingen hemmelighed, at Jeppe har haft svært ved at bide sig fast i Kent Nielsens startformation, og det har været et ønske fra hans side at få lov at skifte, hvis det rigtige tilbud kom. Med tilbuddet fra IF Elfsborg kunne vi få tingene til at hænge sammen økonomisk, og derfor har vi sagt ja, siger sportschef Jesper Stüker.

– Den transfersum, vi har fået for Jeppe Okkels giver os mulighed for at agere på transfer-markedet for at finde en erstatning, fortsætter SIF’s sportschef.

Jeppe Okkels har spillet i SIF ”altid.” Han er gået gennem hele klubbens talentudviklings-system efter at være optaget på talent-team som 12-årig. Han kom fra samarbejdsklubben ØBG i Buskelund. Sideløbende med fodbold på klubbens ungdomselitehold har han først gået i 7.-9. klasse på Sølystskolen, derefter i 10. klasse på Silkeborg Efterskole for at afslutte sin skoleuddannelse med en HHX på College360.

Yngste 100 års jubilar i klubhistorien
Den hurtige og teknisk stærke wing debuterede for SIF helt tilbage i 2015/16-sæsonen i en alder af bare 16 år. Han blev skiftet ind i 2. halvleg i sæsonens sidste kamp – 5-0 festen mod Vejle 28. maj ugen efter at SIF havde sikret sig oprykning til Superligaen. Den 21. juni i år blev han den yngste 100 kamps jubilar nogensinde i SIF-historien, da han blev skiftet ind mod SønderjyskE, blot 20 år gammel. Ved sin hastige afgang fra JYSK park tirsdag eftermiddag, hvor han skulle nå færgen fra Frederikshavn til Göteborg, stod han noteret for 103 kampe og 13 mål.

– Det hele er gået meget hurtigt, og dette bliver en dag, jeg husker. Det er med vemod, jeg forlader SIF, der har været min klub gennem hele min opvækst, og jeg skylder stor tak til mange gode mennesker i klubben. Elfsborg er imidlertid en chance, jeg ville ærgre mig over at gå glip af. Jeg har brug for spilletid, og det er der udsigt til her. Det ligner et godt match. Jeg er glad for, at SIF også i denne situation udviste format, siger Jeppe Okkels.

Allsvenskan kører på fulde omdrejninger i øjeblikket – dog uden tilskuere pga corona – og er godt halvvejs i turneringen. IF Elfsborg er nummer to ligaen, syv point efter Malmø FF efter 17 kampe. Næste kamp for Okkels’ nye klub er netop mod Malmø ude. Den kamp spilles søndag kl. 17.30 – måske med en dansk debutant hos gæsterne.

Se hvordan IF Elsborg præsenterer Jeppe Okkels på sin hjemmeside.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen