4. oktober 2020

SIF henter islandsk midtbane-mand

Den 21-årige Stefán Teitur Thórdarson har søndag underskrevet en kontrakt til udgangen af 2024 med Silkeborg IF. Han kommer fra islandske ÍA Akranes.

På transfervinduets næstsidste dag har SIF hentet den 21-årige midtbane-spiller Stefán Teitur Thórdarson, der kommer fra den islandske kub ÍA Akranes. Han er kommet på en kontrakt på godt fire år, frem til udgangen af 2024.

– Det er det helt rigtige skridt for mig, dér hvor jeg er i min udvikling lige nu. Jeg har spillet to år i den bedste islandske række og jeg spiller på det islandske U21-landshold. Jeg er sikker på, at jeg kan hjælpe SIF med at nå klubbens mål, og at klubben kan hjælpe mig i min udvikling som fodboldspiller og menneske, siger Stefán Teitur Thórdarson om skiftet til SIF og Silkeborg.

Bidrager med fysik
– Det kan blive rigtig godt. Stefán Teitur Thordarson passer godt ind i vores trup, hvor han vil indgå i konkurrencen om pladserne i vores start 11 fra første dag, hvor han kommer til at bidrage med sine fysiske færdigheder. Det er en spiller, der stadig har et stort udviklingspotentiale, og det potentiale vil vi hjælpe ham med at forløse til gavn for både SIF og ham, siger Jesper Stüker.

ÍA Akranes er en af Islands traditionsklubber med 18 mesterskaber i historien. SIF’s nye midtbanespiller er opvokset i byen en halv times kørsel nord for Reykjavik i en rigtig fodboldfamilie, hvor storebroderen Thorstein også spiller i den bedste islandske række for HK Kopavogs og faderen Thordur havde en fin karriere som målmand i den bedste islandske række med en afstikker omkring årtusindskiftet til IFK Norrköping i Allsvenskan.

– Jeg var helt lille, da vi var i Sverige, så jeg husker ikke så meget, men fodbold er i blodet. Vi har spillet fodbold i min familie i 3-4 generationer, min onkel var også fodboldspiller på højt niveau, og min fætter spiller også fodbold og er forsvarsspiller i IFK Norrköping. Det har altid været både min drøm og mit mål at blive professionel, fortæller Stefán Teitur Thórdarson.

Landsholds-debut
Den 189 cm høje midtbanespiller, der fik sin debut på det islandske A-landshold i januar, da han var med i to venskabskampe i Californien mod Canada og El Salvador, er central midtbanespiller, der har de islandske dyder i form af stor arbejdsradius og god fysik.

– Det er bestemt en del af min stil, men jeg kan også godt lide at spille teknisk fodbold og holde bolden langs jorden. Jeg glæder mig til at komme i gang med træningen med mine nye holdkammerater og hjælpe SIF med at nå målet om oprykning, siger Stefán Teitur Thórdarson.

SIF’s sportschef Jesper Stüker er glad for, at det er lykkedes at hente endnu en spiller til truppen i transfervinduet, og han ser frem til at arbejde sammen med den talentfulde islænding.

Stefán Teitur Thórdarson har meldt fra til det islandske U21-landsholds samling i den kommende uge og er således klar til at træne med i SIF, så snart han er blevet covid-19 testet. Det vil i praksis formentlig sige onsdag formiddag.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen