17. maj 2018

Nilsson-mål i overtiden sikrer SIF 1-1

Nilsson-mål i overtiden sikrer SIF 1-1

Dybt inde i overtiden sikrede Gustaf Nilsson SIF 1-1 i Helsingør torsdag aften. Dermed har SIF et godt udgangspunkt til mandagens returkamp på JYSK park.

En ujævn kamp i Helsingør sluttede 1-1 torsdag aften. Man skulle helt hen i overtiden, inden Gustaf Nilsson sikrede SIF det vigtige udebanemål, der giver et godt udgangspunkt til returkampen på mandag på JYSK park. 0-0 er nok til at sikre SIF en playoff-kamp i stedet for nedrykning.

Igen var der ændringer i forhold til seneste 2-2 kamp mod Lyngby, men denne gang af mere positiv karakter. Simon Jakobsen var tilbage i centralforsvaret og Casper Sloth var igen med på den centrale midtbane efter henholdsvis ankelskade og maveonde.

Helsingør indledte kampen bedst med flere gode forsøg. Matheus og Søren Henriksen havde et par okay skudforsøg, og et hjørnespark gav Daniel Jørgensen en skudchance, som Peter Friis dog tog sig af. En kvik kontra førte til indledningens største chance, da Christian Køhler løftede bolden over Friis og på overkanten af overliggeren.

1-0 efter to inderside-stolper
Kampens første mål kom som en naturlig konsekvens af Helsingørs overtag. I det 14. minut fik nordsjællændernes Douglas frit skud fra kanten af feltet. I en bue svævede bolden over Peter Friis, ramte indersiden af den en stolpe, trillede langs stregen til den anden, hvor den via endnu en inderside af en stolpe trillede i nettet. Helsingør blev dermed belønnet for en initiativrig indledning på kampen.

SIF kom bedre med efter føringsmålet og fik lagt spillet op på Helsingørs banehalvdel. Det var dog stadig en kamp præget af duelspil og høje bolde pumpet fremad, til dels med årsag i det omstridte græstæppe i Helsingør, der med forårets komme var blevet grønt, men fortsat var ujævnt. Det gav SIF en del hjørnespark, men egentlige målchancer skulle man kigge langt ud over Øresund efter.

Douglas med skud-chance
Helsingør lagde atter friskt fra land fra 2. halvlegs start, og brasilianske Douglas var noget af en mundfuld for SIF-forsvaret. Der var spillet mere end tre minutter af halvlegen, før Douglas vred sig fri til skud, men fra en halvspids vinkel sparkede han over mål.

SIF fik efterhånden lagt et pænt pres på Helsingør, og der var optræk til chancer. Magnus Mattsson driblede sig godt fri i feltet lige inden kampen rundede en time, spillede videre til Rochester, der forsøgte at komme til skud, men blev stoppet i forsøget. Der var kontakt, men ikke nok til at dommer Jens Maae bedømte det til straffespark.

Peter Sørensen forsøgte at sparke liv i offensiven med en indskitning af Davit Skhirtladze, og SIF fik da også scoret på et hjørnespark med 10 minutter igen. Mikkel Vendelbo blev dog – tilsyneladende korrekt – dømt offside i situationen. I angrebet efter var det Douglas, der havde en kæmpechance, men brasilianeren kiksede, og Peter Friis reddede.

Det lignede således 1-0. men så dukkede Gustaf Nilsson op i Helsingørs straffesparksfelt i overtiden og udlignede til stor jubel for SIF-lejren.

SIF spiller mandag, 2. Pinsedag kl. 16.00 på JYSK park returkamp mod Helsingør. Køb billet til kampen her. Brug rabatkoden sif4ever og kom ind til halv pris.

Kampen i tal:
Alka Superligaen, Playoff 2, 1. kamp (35. runde), torsdag 17. maj kl. 18.00 på Helsingør Stadion:
FC Helsingør – Silkeborg IF (1-0)
Mål: 1-0 Douglas (14.), 1-1 Gustaf Nilsson (90.)
Advarsler:
Tilskuere: 2.060
FC Helsingør (4-4-2): Mikkel Bruhn – Martin Fisch, Søren Henriksen, Pascal Gregor, Daniel Jørgensen – Mikkel Basse, Christian Køhler, Patrick Olsen, Matheus Lleiria (80.: Frederik Bay) – Douglas, Nicolas Mortensen (64.: Adnan Mohammed).
Cheftræner: Christian Lønstrup
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Mikkel Vendelbo, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Vladimir Rodic (87.: Stephan Petersen), Casper Sloth, Ibrahim Moro, Marc Rochester (84.: Jeppe Okkels) – Magnus Mattsson (73.: Davit Skhirtladze) – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen