12. maj 2020

SIF får ny licens til talenternes Superliga

SIF får ny licens til talenternes Superliga

SIF er fortsat blandt de bedste klubber i Danmark til talentudvikling. DBU har netop fornyet klubbens licens, hvilket betyder at SIF’s talenter spiller med i de landsdækkende ligaer for U19, U17 og U15 i den kommende sæson.

Sportschef Jesper Stüker kan se med tilfredshed på DBU’s tildeling af licenser. Silkeborg IF har fået 3,5 stjerner og er dermed stadig i talent-udviklingens Superliga. Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi.

DBU har netop offentliggjort tildelingen af licenser i talentrækkerne for den kommende sæson, og her har SIF ligesom i fjor opnået 3,5 stjerner. Dermed er klubben fortsat blandt de førende i Danmark på talentudvikling, og klubbens elitehold i U19-, U17- og U15-rækkerne er sikret en plads i de landsdækkende ligaer i den kommende sæson, hvor der deltager 14 hold.

DBU indførte i fjor et mere detaljeret bedømmelses-system, der har gjort det mere gennemskueligt for klubberne at se, hvilke parametre de er gode på, og hvor der er plads til forbedring. SIF har på det seneste år forbedret sig med en fremgang på godt 4 procentpoint på den samlede kvalitative score, fra 60,69 procent i fjor til 64,82 denne gang. I et meget tæt felt lige under de allerbedste har SIF opnået en indrangering som nummer 9 mod nummer 6 for et år siden.

Det nye system omfatter point-tildeling i form af stjerner, hvor SIF altså har fået 3,5 som i fjor. FC Nordsjælland har opnået 5 stjerner som den første klub i Danmark. AC Horsens er ny klub i det øverste licenslag.

– Vi udgør fortsat en vigtig klub i dansk talentudvikling, og alt i alt er det meget tilfredsstillende. Vi har bevaret 3,5 stjerner, og vi er gået frem på den kvalitative score, siger SIF’s sportschef Jesper Stüker.

Klubberne bliver bedømt på syv forskellige parametre. SIF ligger helt i top på faciliteter med en score på 93 procent.

De landsdækkende talent-ligaer ligger i øjeblikket stille på grund af corona-krisen, og det er endnu uvist, om den igangværende turnering genoptages, og i så fald hvornår. I U19 Ligaen ligger SIF nummer 9, i U17 Ligaen nummer 12 og i U15 Ligaen ligeledes nummer 12. Der resterer 10 til 11 runder i u-ligaerne.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 15.04. kl. 19.00
Scroll til toppen