12. maj 2020

Hverdagen vender tilbage i SIF

Hverdagen vender tilbage i SIF

Spillerne er tilbage i normal træning på JYSK parks kunstgræs, og i dag vendte medarbejderne også tilbage efter syv ugers hjemsendelse. Første kamp i Superligaen venter fredag 29. maj.

Træningen på JYSK park er begyndt at ligne sig selv igen. Efter næsten to måneder med dels selvtræning derhjemme og i de seneste uger træning i små grupper på otte uden kropskontakt, har SIF-træner Kent Nielsen nu fået lov til at slippe spillerne fri med helt normal træning på kunstgræsset på JYSK park efter at åbningen af Danmark er gået over i fase 2, hvor professionel fodbold er omfattet. Tirsdag formiddag var der således fuld gang i både skudtræning og spil-øvelser, og sådan vil det også være i de kommende dage. Desværre betyder corona-situationen, at der ikke er adgang for offentligheden.

SIF-spillerne har også fået et klart mål at træne efter: Første turneringskamp i genoptagelsen af 3F Superligaen efter corona-nedlukningen bliver fredag 29. maj kl. 19.00 mod FC Nordsjælland på JYSK park. Kampen er den næstsidste i grundspillet. Søndag 7. juni spiller SIF sidste grundspils-kamp kl. 17.00 mod SønderjyskE i Haderslev.

Mens hverdagen på JYSK park på selve banen er begyndt at finde tilbage til normal tilstande, er der ikke ret meget udenfor banen, der er som det plejer. Kampene i 3F Superligaen vil blive afviklet uden tilskuere, og hverdagen for spillerne omkring træning er også meget anderledes. Således møder spillerne op omklædte, de går ind ad en sideindgang på JYSK park for at undgå kontakt med den øvrige del af SIF-personalet (administration og talent-træner sektor), og når træningen er slut tager de direkte hjem i bad efter at de har fået udleveret en pose med frokost. Omklædnings-stemning og frokost-hygge i Café Carlsberg er der således intet af.

Divisionsforeningen har udarbejdet udførlige protokoller for, hvordan træning og kamp skal afvikles, således at spillerne kan udføre deres arbejde uden risiko. Det er en mangesidet manual med anbefalinger og nye rutiner, blandt andet skal spillerne corona-testes op til hver kamp, og før de ankommer til JYSK park hver dag, skal de bl.a. udfylde et skema med en frisk temperatur-måling og syv punkter om deres helbredsmæssige tilstand. Er der det mindste i vejen, skal de blive hjemme og kontakte lægen. Det er disse protokoller, der har banet vejen for at prof-fodbolden er kommet med i 2. fase af åbningen af Danmark.

Tirsdag var også markant i SIF ved at administrationen og klubbens stab af talent-trænere og ledere vendte tilbage i arbejde efter syv ugers hjemsendelse. Det betyder bl.a., at der igen kommer gang i SIF’s medier – hjemmeside, app, facebook, instagram og twitter – efter at nyhedsstrømmen har ligget underdrejet i næsten to måneder.

Du kan allerede nu se stemning fra dagens træning på vores instagram-konto silkeborgif_officiel. Under stories er der interview med Magnus Mattsson med en update på hans skade, mens en nyklippet Frederik Alves fortæller lidt om de nye styrketræningsfaciliteter.

Senere i dag kan du her på hjemmesiden og i SIF App’en se interview med anfører Mads Emil Madsen.

Se det komplette turneringsprogram for 3F Superligaen med de opdaterede spilletidspunkter her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen