24. maj 2018

Snæver fordel til SIF inden returopgør

Snæver fordel til SIF inden returkamp

SIF var bedst i første playoff-kamp mod Esbjerg og vandt 1-0 – en snæver fordel, der burde have været større, inden søndagens returopgør i Vestjylland.

SIF leverede en både velspillet og taktisk stram kamp torsdag aften på JYSK park, og det blev da også til en fortjent sejr på 1-0 på det mål, Gustaf Nilsson scorede efter hjørnespark i 2. halvleg. Sejren burde have været større, for SIF var bedst, og i 1. halvleg sendte Davit Skhirtladze et straffespark på stolperoden.

Peter Sørensen havde kun foretaget en enkelt ændring på sit hold i forhold til den dramatiske 4-3 sejr over Helsingør tre dage forinden, og den var delvist tvunget. Jeppe Okkels, der spillede en brandkamp mod Helsingør, men også måtte udgå med en lille forstrækning i det ene baglår, var blevet erstattet af Marc Rochester Sørensen på midtbanens venstrekant. Men ellers var der genvalg over hele linjen.

Inden kampen var der blomster til fire SIF’ere, der for sidste gang – i hvert fald i denne omgang – spillede i rødt på JYSK park. Det var Jens Martin Gammelby, der som bekendt skifter til Brøndby, Gustaf Nilsson og Gregor Sikosek, som returnerer til Brøndby efter et års lejeophold i Silkeborg samt Mate Vatsadze, hvis kontrakt udløb.

SIF indledte kampen i kontrol og fik lagt spillet godt op på Esbjergs banehalvdel, men vestjyderne åd sig langsomt ind i kampen og havde kampens første chance efter godt et kvarters spil. Et skud fra Emmanuel Oti Essigba blev reddet foran mål af Tobias Salquist – der igen stod det rigtige sted – efter godt forarbejde af Andres Dreyer.

Straffespark på stolpen
Det var imidlertid SIF, der kort efter fik halvlegens største chance. Gustaf Nilsson fik en dyb stikning og havde kurs mod mål, da han blev væltet omkuld i straffesparksfeltet af Esbjergs Jeppe Brinch. Dommer Jens Maae pegede på 11 meter pletten og gav Brinch en advarsel. SIF’s ellers så sikre straffesparksskytte, Davit Skhirtladze, overplacerede imidlertid sit forsøg med få milimeter, så bolden prellede af på stolperoden. Stadig 0-0 efter 20 minutter.

Esbjerg var i fortsættelsen mest på bolden og havde også enkelte optræk til farlige forsøg. Jens Martin Gammelby bød i den anden ende ind med et trademark-forsøg – dribling ind i banen og skudforsøg, der dog havnede i hænderne på Esbjer-keeper Jeppe Højbjerg. Gammelby var på færde igen efter samme opskrift fem minutter før pausen. Her måtte Højbjerg ud i fuld længde for at afværge til hjørnespark.

Hovedstød af Salquist
SIF løb ind til 2. halvleg med vilje til at vinde, og Tobias Salquist var tæt på at bringe hjemmeholdet på 1-0 to minutter inde i halvlegen. Hans hovedstød på hjørnespark blev dog reddet i Esbjerg-forsvaret.

1-0 ved Gustaf Nilsson
SIF tilspillede sig gennem kampen en række hjørnespark, og i en taktisk stram affære var det naturligt, at det var et af de mange hjørnespark, der førte til scoring, når nu det ikke lykkedes at udnytte straffesparket i 1. halvleg. For fjerde kamp i træk scorede Gustaf Nilsson. Hjørnesparket fra Casper Sloth svævede over i bageste del af feltet, hvor Tobias Salquist headede mod Nilsson, der krigede sig foran sin oppasser og headede bolden i nettet til 1-0.

SIF havde chancer til mere, men det blev ved 1-0.

Søndag arrrangerer SIF fanbusser til Esbjerg. Køb din billet til fanbussen her. Det koster kun 100 kr.

Alka Superligaen, superligakval, kamp 1 (37. runde), torsdag 24. maj kl. 20.15 på JYSK park:
Silkeborg IF – Esbjerg fB 1-0 (0-0)
Mål: 1-0 Gustaf Nilsson (71.)
Advarsler: Mikkel Vendelbo, Marc Rochester, Jens Martin Gammelby, SIF, Jeppe Brinch, Nicolaj Hagelskjær, Agustin Garcia Iniguez, Jacob Lungi Sørensen, Esbjerg.
Tilskuere: 4.949
Silkeborg IF (4-4-1-1): Peter Friis – Jens Martin Gammelby, Tobias Salquist, Simon Jakobsen, Gustav Dahl – Vladimir Rodic (85.: Stephan Petersen), Mikkel Vendelbo, Casper Sloth, Marc Rochester Sørensen (75.: Jeppe Okkels) – Davit Skhirtladze (51.: Magnus Mattsson) – Gustaf Nilsson.
Manager: Peter Sørensen
Esbjerg fB (4-1-4-1): Jeppe Højbjerg – Nikolaj Hagelskjær, Jeppe Brinch, Agustin Garcia Iniguez, Jesper Lauridsen – Lasha Parunashvili – Anders Dreyer, Tim Hölscher (89.: Mark Brink Christensen), Jacob Lungi Sørensen, Emmanuel Oti Essigba (79.: William Møller) – Adrian Petre (48.: Yuri Yakovenko).