1. november 2020

SIF besejrede både corona og Vendsyssel

Syv spillere og to ledere i corona-karantæne kunne ikke stoppe SIF, der søndag eftermiddag vandt 4-1 over Vendsyssel på JYSK park.

SIF overvandt en uges corona-kaos, der endte med syv spillere, en cheftræner og en holdleder med covid-19 smitte, ved at vinde 4-1 over Vendsyssel søndag eftermiddag på JYSK park. To mål af Emil Holten og to af Magnus Mattsson sikrede sejren ovenpå en solid indsats under svære vilkår for SIF-holdet.

På trods af ugens fortrædeligheder med syv spillere ude i isolation stillede SIF med et ganske fint hold. Forsvaret så lidt anderledes ud end vanligt med Gustav Dahl på højreback og Hagelkjær på venstre, mens Joel Felix og tilbagevendte Frederik Alves Ibsen tog sig af det centrale forsvar.

Nicolai Vallys var klar til en start-plads efter sin skades-periode og var placeret i offensivens højre side, og ellers lignede resten sig selv.

Satte sig på spillet fra start
SIF satte sig da også på spillet fra start og fik godt gang i de korte pasninger, mens Vendsyssel spillede mere direkte og også kom frem til den første chance efter syv minutter, hvor Easton Ongaro trykkede af og Oscar Hedvall parerede.

Nicolai Vallys fik SIF’s første chance i det 10. minut efter godt opspil og assist fra Mads Kaalund, men hans skud blev rettet af til hjørnespark. Emil Holten havde kort efter en gylden chance, da Mark Brink fandt ham med en barberblads-skarp pasning gennem Vendsyssel-forsvaret. Holten var fri og sparkede mod det fjerne hjørne. Han måtte dog se målmand Kevin Ray Mendoza parere til hjørnespark.

Duften af mål
Det begyndte at lugte af mål på JYSK park, og det kom kort efter. Igen var det en skarp aflevering fra midtbanen til Emil Holten i feltet, denne gang fra Anders Klynge, som Holten alene med målmand Mendoza sendte i nettet til en såre fortjent føring.

SIF fortsatte dominansen, og det var ved at udvikle sig til et rent skydetelt – 5-0 i hjørnespark efter 18 minutter – men da 2-0 målet udeblev, var det som om, hjemmeholdet gik et gear ned. I hvert fald kom Vendsyssel bedre med, som pausen nærmede sig, og den spinkle føring blev pause-resultatet.

Mattsson med sit 8. sæsonmål
Der skulle dog ikke gå mere end syv minutter af 2. halvleg, før føringen på 2-0 indfandt sig. Og for 8. gang i denne sæson i 1. division stod Magnus Mattsson bag målet. Han blev sendt i dybden af Mark Brink, og ustoppelig styrtede han med bolden på fødderne mod mål og udplacerede Mendoza i Vendsyssel-kassen. Det lignede en afgørelse mod et Vendsyssel-hold, der havde svært ved at komme frem til muligheder foran Oscar Hedvalls mål.

Vendsyssel truede – SIF scorede
De største faldt på en serie hjørnespark efter knapt en times spil, hvor Oscar Hedvall måtte helt ned ved stolperoden og forhindre et hovedstødsmål af Jakob Hjorth. Og svaret på de nordjyske trusler kom prompte med målet til 3-0.

SIF fik frispark lige udenfor Vendsyssel-feltet, og den slags muligheder skal man ikke give Magnus Mattsson, som han spiller i øjeblikket. Den lille SIF-tekniker tog tilløb og hamrede bolden i nettet uden chance for Kevin Ray Mendoza. Det lignede en afgørelse på Mattsson 9. mål i 1. division og 12. i alt, hvis pokalmål tælles med.

Flot præstation
Vendsyssel fik lov at pynte med et kvarter igen, da Ali Messaoud nærmest ud af det blå reducerede med et kvarter igen. I situationen blev Frederik Alves skadet og måtte erstattes med Oscar Fuglsang, men det kunne ikke bringe en sikker SIF-sejr i fare. Tværtimod lagde indskiftede Fuglsang op til Emil Holtens mål tli 4-1 med fem minutter igen.

Flot præstation af et hold, der ugen igennem måtte se kammerater falde for covid-19 og gå i isolation.

Næste opgave for SIF er på næste søndag, hvor der venter en udekamp mod HB Køge.

1. division, 10. runde, søndag 1. november kl. 15.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Vendsyssel FF 4-1 (1-0)
Mål: 1-0 Emil Holten (15.), 2-0 Magnus Mattsson (52.), 3-0 Magnus Mattsson (60.), 3-1 Ali Messaoud (74.), 4-1 Emil Holten.
Advarsler: Mads Kaalund, SIF, Zander Hyltoft,  Muhammed-Cham Saracevic, VFF.
Tilskuere: 359
Silkeborg IF (4-3-2-1): Oscar Hedvall – Gustav Dahl, Frederik Alves (76.: Oscar Fuglsang), Joel Felix, Anders Hagelskjær – Anders Klynge (92.: Jeppe Kilden Grøn), Mark Brink, Mads Kaalund – Nicolai Vallys (67.: Nicklas Røjkjær), Emil Holten (92.: Alexander Lind), Magnus Mattsson.
Vikarierende cheftræner: Peder Knudsen
Vendsyssel FF (4-4-2): Kevin Ray Mendoza – Søren Henriksen, Jakob Hjorth, Andreas Kaltoft, Henri Järvelaid – Muhammed Cham-Saracevic (64.: Jelle van der Heyden), Mikkel Wohlgemuth (64.: Gregory Berthier), Zander Hyltoft, Ali Massaoud – Easton Ongaro (72.: Tobias Christensen), Mikkel Agger.