26. september 2010

Sejr i Brøndby!

Kaimar Saag sørgede for føringsmålet og en assist til Christian Holst for Silkeborg IF, der søndag eftermiddag slog Brøndby IF på udebane med 2-0 i en kamp, hvor Silkeborg IF leverede en rigtig fin indsats.

Silkeborg IF krydsede søndag eftermiddag klinger med Brøndby IF på det imponerende Brøndby Stadion – hvor humøret for tiden dog næppe er lige så imponerende efter et par svingende resultater på det sidste. Kulminerende, naturligvis, med onsdagens chokerende pokalnederlag i Varde.

Der kunne derfor forventes et sultent og revanchetørstigt Brøndby-hold mod SIF, der i sidste sæson pryglede Brøndby med 4-1 og 3-0 hjemme – og spillede 2-2 i Brøndby.

Cheftræner Troels Bech havde i forhold til sidste weekend rokeret på to pladser i startopstillingen, hvor Christopher Poulsen gled ud med sit brækkede kindben, mens Kaimar Saag strøg ind i front i stedet for Rajko Lekic.

Dermed stillede SIF op med Lasse Heinze på mål og med et forsvar bestående af Dennis Flinta, Jim Larsen, Thorbjørn Holst Rasmussen og anfører Henrik "Tømrer" Pedersen.

På midtbanen tog Martin Svensson og Christian Holst sig af kanterne, mens Martin Ørnskov og Frank Hansen passede maskinrummet – lige bag Jesper Bech og Kaimar Saag helt på toppen.

Godkendt SIF-start
Kampen begyndte en smule rodet for begge holds vedkommende, men det var med hjemmeholdet i den målsøgende rolle – uden, at det dog blev farligt foran Lasse Heinzes mål. Det samme var tilfældet foran Michael Tørnes i to på hinanden følgende SIF-angreb omkring 6-7 minutter inde i kampen.

Og efterhånden var det SIF, der var i primær boldbesiddelse mod et Brøndby-hold, der ellers så både tændt – og i visse situationer overtændt – ud. Det gav en fortjent tidlig advarsel til Remco van der Schaaf, mens Ousman Jallow slap kort efter, hvor dommer Anders Hermansen lod det gule kort blive i lommen.

SIFerne kom frem til flere gode angreb, men der manglede den sidste kvalitet i indlæggene. Og første afslutning i kampen tilfaldt Brøndby, da Daniel Wass i det 17. minut satte Jan Kristiansen op til et skud, som dog ikke var i den kompetente ende.

Alt i alt en godkendt start fra gæsternes side, mens der så småt begyndte at komme buh-råb og mishagsytringer fra Faxe-tribunen.

Saag centimeter fra føringsmål
Efter 22 minutter fik SIF så sin første afslutning, da et Frank Hansen-hjørnespark blev mødt af Dennis Flintas pandebrask – men hovedstødet røg et par meter over målet.

Dette skete i en fase, hvor SIF havde rigtig godt fat – og kort efter var Jesper Bech endnu tættere på med endnu et hovedstød efter vældig godt SIF-spil i venstresiden.

Brøndby, derimod, så lidt forkrampede og skrøbelige ud, og diskede op med en lang stribe fejlafleveringer. I momenter kom hjemmeholdet dog godt fremad, og Thorbjørn Holst Rasmussen måtte trække en advarsel i duel med Ousman Jallow efter 32 minutter – det efterfølgende frispark blev dog langt braget over af Michael Krohn-Dehli.

Og minuttet senere opstod så kampens hidtil største chance i den anden ende, da Martin Ørnskov elegant fandt Kaimar Saag i dybden. Esteren nåede lige præcis at prikke til bolden forbi Michael Tørnes i BIF-målet – men også lige forbi.

Pibekoncert fra lægterne
Nu bølgede kampen i højere grad, og Ousman Jallow kom også tæt på efter lidt klumpspil i SIFs straffesparksfelt. Afslutningen sad dog lige på Lasse Heinze, og dermed stod der stadig 0-0 efter 36 minutter.

Mod første halvlegs slutning dalede intensiteten en smule, men det var stadig SIF, der så bedst ud i boldomgangen.

De rød-hvide gæster kunne derfor ved Anders Hermansens pausefløjt se tilbage på en fin indsats i kampens første 45 minutter – mens hjemmeholdet omvendt blev fulgt ned i omklædningsrummet af en massiv pibekoncert fra lægterne.

Saag til 1-0!
Anden halvleg begyndte med et fint SIF-tryk, og meget spil foregik foran Michael Tørnes’ mål. Efter fem-seks minutter fik Brøndby bedre fat, mens det blev lidt for hektisk for SIFerne, der lidt for ofte valgte de forkerte og lidt forhastede løsninger.

Martin Svensson måtte en tur i græsset efter mødet Remco van der Schaafs udstrakte støvleknopper i det 54. minut, men kunne efter lidt behandling fortsætte.

Michael Krohn-Dehli stod for næste afslutning, da han i det 57. minut trykkede af i sidenettet efter en solotur mod et lidt for passivt SIF-forsvar.

Men det var i den anden ende, at målnettet skulle blafre efter 58 minutter. Kaimar Saag fik en rigtig god dybdebold, og denne gang var der ingen nåde fra Saag over for Tørnes, der kunne se bolden blive vippet sikkert ind i nettet til SIF-føring på 1-0!

Han er simpelthen lynende giftig for tiden, den unge ester – der her scorede i sin tredje kamp i træk for SIF.

Kæmpechance til Saag – og Holst til 2-0!
Nu gjaldt det for alvor om at holde fast for SIF, der blev trykket længere bagud på banen i en periode – men igen omkring ti minutter efter scoringen fik bedre fat.

Det udmøntede sig i en kæmpe chance til Kaimar Saag i det 70. minut, da han blev sendt af sted på verdens største friløber. Esteren havde masser og atter masser af tid – måske for meget – og sendte et skidt skud forbi Tørnes på den gigantiske chance. Der kunne det for alvor have lunet med endnu en SIF-scoring.

Men der skulle kun gå to minutter mere, før SIF igen kom på tavlen.

Kaimar Saag stak igen af på en omstilling, tørrede Daniel Wass – og fandt Christian Holst på tværs i feltet, hvor Holst sikkert scorede til den pragtfulde stilling 2-0!

Jesper Bech tæt på
Kort efter 2-0 målet blev Martin Svensson erstattet af Thomas Hansen på SIFs højrekant. Og Hansen var med i det angreb, der var lige ved at sikre SIF en 3-0 scoring i det 77. minut.

SIFerne rullede et fremragende angreb ud med 20-30 spilstationer, før Christian Holst pludselig slap igennem i feltet.

Holst skulle måske nok have afsluttet selv, men valgte uselvisk at centre til Jesper Bech – der blank foran målet skovlede bolden over mål.

Minuttet senere blev Christian Holst så erstattet af Simon Skibsted, som dermed fik spilletid for tredje kamp i træk.

Og Skibsted var såmænd tæt på kort efter sin entré, da Henrik "Tømrer" Pedersen efter et fremragende raid lod bolden ligge til Skibsted, der sparkede – lige over målet.

Fornem skalp
SIF spillede – ja, undskyld sproget – pissegodt, og det lugtede i langt højere grad af en ny SIF-scoring end af en Brøndby-reducering.

Alligevel var det Thomas Rasmussen, der i det 88. minut sendte et godt drøn af sted, men Lasse Heinze reddede i fin stil i de sidste minutters panik.

Men den deciderede Brøndby-storm udeblev, og i det 90. minut blev Kaimar Saag skiftet ud – til stor applaus fra også Brøndby-fansene – og erstattet af Rajko Lekic i front.

Med sejren – den anden i træk – får SIF en rigtig fornem skalp og overlader jumbopladsen til AaB samt overhaler AC Horsens – og er dermed over stregen. Næste opgave er mod SønderjyskE, der gæster Silkeborg Stadion på søndag klokken 16.00.

Mål

 • 0-1 Kaimar Saag (58)
 • 0-2 Christian Holst (72)

Advarsler

 • Remco van der Schaaf
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Mike Jensen

SIF

 • Lasse Heinze
 • Dennis Flinta
 • Jim Larsen
 • Thorbjørn Holst Rasmussen
 • Henrik “Tømrer” Pedersen
 • Martin Svensson (73: Thomas Hansen)
 • Martin Ørnskov
 • Frank Hansen
 • Christian Holst (81: Simon Skibsted)
 • Jesper Bech
 • Kaimar Saag (90: Rajko Lekic).

BIF

 • Michael Tørnes
 • Mikael Nilsson
 • Max von Schlebrügge
 • Remco van der Schaaf
 • Thomas Rasmussen
 • Daniel Wass (77: Anders Randrup)
 • Jan Kristiansen (65: Martin Bernburg)
 • Mike Jensen
 • Jens Larsen
 • Michael Krohn-Dehli
 • Ousman Jallow (77: Nicolaj Agger).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Mandag d. 20.05. kl. 16.00
Scroll til toppen