14. maj 2020

Se opskriften på talent-succes i SIF

Se opskriften på talent-succes i SIF

Når et nyt talent sluses ind på Talent Team i SIF som 12-årig, er Nicolaj Bækgaard den første, han møder. I magasinet SIF IN BUSINESS afslører U13-træneren noget af hemmeligheden bag klubbens succes som talentudviklings-klub.

Siden 2011 har Nicolaj Bækgaard været U13-træner i Silkeborg IF. Nogle af de første talenter, Bækgaard fik under sine vinger, var Jeppe Okkels og Magnus Mattsson. Foto: Thomas Juul/Juul Fotografi.

Resultaterne taler for sig selv. I SIF’s talent-sektor finder man i øjeblikket 13 spillere, der indenfor det seneste år har været udtaget til et af de danske ungdomslandshold. Og Robert Skov og Kasper Dolberg er eksempler på lokale drenge fra henholdsvis Sejs og Voel, der har taget turen fra talent-udviklingen i SIF til det danske landshold og en karriere i international fodbold.

I en artikel i magasinet SIF IN BUSINESS afslører U13-træner Nicolaj Bækgaard noget af hemmeligheden bag succesen.

– Hos os får de ro til at udvikle sig. I sidste ende er der kun ét hold, der skal præstere i Silkeborg IF, og det er førsteholdet. I talent-sektoren har vi god tid og tålmodighed. Man bliver ikke hevet ud, hvis man i en enkelt kamp ikke præsterer, og i princippet går vi ikke op i resultatet. Andre steder er man mere præstationsorienteret, og vi oplever at vore modstandere ændrer taktik undervejs i kampe for at skabe et resultat. Vi har fokus på udvikling. Jeg vil påstå, at det er noget af det helt specielle, vi kan. Vi tror på kontinuitet for drengene, og vi er stædige med det. Måske er det naivt, men vi er overbeviste om, at det skaber resultater på den lange bane, siger Nicolaj Bækgaard i SIF IN BUSINESS.

Siden 2011 har han været klubbens U13-træner, og han er dermed den første træner, talenterne møder, når de bliver optaget i SIF’s talentudviklings-system. På sin første årgang havde han i sit kuld de nuværende førsteholdsspillere Jeppe Okkels og Magnus Mattsson.

– Deres talent var åbenlyst helt fra start. De var altid de to bedste, både når vi trænede og spillede kamp, fortæller Nicolaj Bækgaard i artiklen.

Du kan læse historien fra SIF IN BUSINESS i sin helhed her.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen