29. januar 2020

Se højdepunkter fra opgøret mod LASK

Der blev scoret hele otte mål i kampen, hvor SIF i første halvleg var rigtig godt med.

Silkeborg IF fik som ventet hård modstand, da holdet onsdag eftermiddag tabte med 6-2 til LASK Linz fra Østrig.

Kampen blev efter østrigernes ønske afviklet over tre halvlege á 45 minutter. Spillestedet var La Finca-banen ved Algorfa omkring en halv times kørsel fra SIF-hotellet.

Som forventet startede LASK Linz kampen ud i et meget højt pres. Presfodbolden har bragt dem langt i denne sæson, hvor de blandt er kvalificeret til knockoutrunden i Europa League. Østrigerne sad med det samme i haserne på SIF-spillerne, som efter en hektisk start, hurtigt begyndte at finde huller i presset. Flere gange kom holdet til fine muligheder, hvor især Jeppe Okkels blev sendt afsted på venstrekanten.

Efter 22 minutter var det præcis den måde, som SIF-holdet kom frem til en mulighed. Jeppe Okkels slap afsted på kanten, og burde nok have afleveret på tværs til en holdkammerat. I stedet skød venstrefløjen selv på mål, men kunne ikke passere den østrigske keeper. Det gav dog et hjørnespark, som Okkels få øjeblikke efter sendte indover. Ved bagstolpen dukkede unge Alexander Lind op, og så var SIF foran 1-0. Lind havde fået chancen fra start, da Ronnie Schwartz sad over med en mindre skade.

SIF-dominans

I det hele taget virkede det til at komme som en overraskelse for LASK Linz, at SIF-holdet formåede at spille sig ud af det tunge pres. Efter en halv time burde det da også være blevet 2-0, da Nicolai Vallys ramte stolpen i en helt fri position. Oplægget kom endnu engang fra Jeppe Okkels, som spillede en flot første halvleg. Det samme gjorde sig gældende på midtbanen, hvor dagens SIF-anfører Mads Emil Madsen svingede taktstokken.

Trods overtaget i chancer, så kunne SIF ikke holde føringen til pausen. Der skulle dog en genialitet til for at passere Rafael Romo i målet. LASK’s Marko Raguz opsnappede en løs bold i feltet, og fik på fornem vis løftet bolden op i luften, så han selv kunne saksesparke bolden op i hjørnet. En fuldstændig vanvittig scoring som lagde lidt en dæmper på SIF-glæden over at have spillet en meget flot første halvleg.

SIF gik kolde

Anden halvleg var få minutter gammel da Alexander Lind fik en gylden mulighed for at fordoble målhøsten. Den østrigske målmand gik helt fejl af et indlæg fra Nicolai Vallys, hvilket gav Lind et frit hovedstød mod mål. Det var tydeligt, at SIF-angriberen blev taget på sengen, og hovedstødet blev sendt langt over mål.

Herfra overtog LASK Linz dog kampen. På 11 gode minutter midt i anden halvleg bragte østrigerne sig foran både 2-1, 3-1 og 4-1. Målene kom efter et gennembrud på venstresiden, et hjørnespark og så et flot langskud. Kendetegnende for alle situationer var, at SIF-spillerne var for langt fra deres direkte modspiller.

Det virkede til, at østrigerne i løbet af anden halvleg fik mere og mere luft, mens den modsat gik ud af SIF-ballonen. Samtidig så det ud som, at LASK Linz i pausen havde haft held med at rykke lidt rundt taktisk, så man blandt andet fik lukket Jeppe Okkels helt ned. En anden vigtig faktor i hele kampen var dommerens linje. Den spanske dommer tillod holdene at lave mange frispark uden konsekvenser. Den del var østrigerne klar bedst til, og de formåede at ødelægge SIF-spillet vha. adskillige små frispark.

Tredje halvleg i ungdommens tegn

4-1 stod den efter 90 minutter. I de sidste 45 minutter fik flere af de helt unge spillere mulighed for at prøve sig af på seniorplan. Oscar Fuglsang, Anders Dahl og Anders Sønderby fik deres uofficielle debut for SIF. Alle gjorde en god figur i halvlegen, som blev vundet af LASK Linz med 2-1. En fin test for de unge SIF-spillere. Målet blev sat ind af Sebastian Jørgensen, som udnyttede et glimrende opspil i venstresiden, hvor Mads Kaalund, Anders Dahl og Rasmus Carstensen i fællesskab fik skabt chancen til Jørgensen, som fik serveret bolden tæt foran mål.

Det endte derfor med en 6-2 sejr til LASK Linz. Alt i alt en god testkamp for SIF-holdet, som både fik vist sig flot frem, men som også fik smag for, at tempoet og intensiteten skal opretholdes i hele kampen, hvis der skal hentes sejre mod hold af denne kaliber.

Træningskamp, onsdag d. 29. januar kl. 15.00 på La Finca-banen i Algorfa, Spanien:

LASK Linz – Silkeborg IF 6-2 (1-1, 4-1)

Mål: 0-1 Alexander Lind (22.), 1-1 Marko Raguz (43.), 1-2 Samuel Tetteh (65.), 1-3 Peter Michorl (71.), 1-4 Gernot Trauner (76.), 1-5 Samuel Tetteh (106.), 2-5 Sebastian Jørgensen (111.), 2-6 Dominik Reiter (118.)

Silkeborg IF (4-5-1): Rafael Romo (90.: Oscar Hedvall) – Svenn Crone (90.: Oscar Fuglsang), Anders Hagelskjær (90.: Anders Sønderby), Frederik Alves Ibsen (76.: Jeppe Gertsen), Frederik Møller (90.: Rasmus Carstensen) – Nicolai Vallys (90.: Emil Holten), Mads Emil Madsen (90.: Anders Dahl), Filip Lesniak (90.: Pelle Mattsson), Vegard Moberg (76.: Valance Nambishi), Jeppe Okkels (76.: Sebastian Jørgensen) – Alexander Lind (76.: Mads Kaalund)

Cheftræner: Kent Nielsen