19. august 2018

Så kom sejren og målet

SIF vandt søndag 1-0 i Roskilde på et flot mål af Frederik Møller. Dermed blev to kedelige nuller slettet i Michael Hansens debut-kamp som træner.

To kedelige nuller blev slettet fra SIF’s sæsonstatistik søndag eftermiddag i Roskilde, nemlig nullet ud for antallet af liga-sejre og nullet ud for antallet af mål. SIF vandt 1-0 på et flot mål af Frederik Møller scoret efter hjørnespark i 1. halvleg, og midtjyderne leverede en fin præstation og havde kontrol over begivenhederne i de allerfleste minutter af opgøret. Dermed fik Michael Hansen den bedst tænkelige start på sit nye trænerjob i Søhøjlandet.

Michael Hansen havde valgt at bænke Davit Skhirtladze og Casper Sloth til sin første kamp i spidsen for SIF efter fyringen tidligere på ugen af Peter Sørensen. Magnus Mattsson fik dermed sæonens første startplads efter helt at have overvundet sin skade, og også Mikkel Vendelbo var helt klar igen efter sin skadespause, og dermed kom han ind til sæsondebut på den centrale midtbane som makker til Mads Emil Madsen.

God SIF-start
SIF lagde stærkt ud og pressede højt på banen, satte sig på spillet og producerede chancer. Indenfor de første seks minutter var der tilbud til Stephan Petersen og Shkodran Maholli, der afsluttede fine angrebsopbygninger. Dennis Flinta bød midtvejs i halvlegen ind med et godt hovedstød efter et frispark ved baglinien fra Frederik Møller. Frederik Schram fik kun med det yderste af handskerne afværget til hjørnespark.

SIF sad på det hele og blev ved med at producere chancer, og endelig i det 38. minut faldt sæsonens første scoring. En hjørneparks-bold fra Magnus Mattsson svævede over i modsatte ende af feltet, og her stod Frederik Møller og flugtede bolden i nettet fra 16 meter. En smuk, smuk scoring, der både åbnede sæsonens målkonto for SIF og Frederik Møllers personlige i den røde trøje.

Blot fem minutter senere fik SIF chancen for at komme på 2-0, da Shkodran Maholli blev fældet i straffesparksfeltet af Roskilde-keeper Frederik Schram. Magnus Mattsson sparkede dog lige forbi, så SIF måtte gå til pausen med en beskeden føring på 1-0 i forhold til spil og chancer.

FC Roskilde fik en enkelt hovedstødschance i starten af 2. halvleg, men ellers var det stadig SIF, der styrede begivenhederne Shkodran Maholli var tæt på med et hovedstød efter 52. minutter, men igen klarede Roskildes velspillende islandske VM-keeper Frederik Schram. Angrebene rullede frem over Roskildes banehalvdel – Stephan Petersen kom til en skudchance efter knapt en times spil og Shkodran Maholli havde frit løb mod Scrams mål, men en benparade fra Roskilde-keeperen forhindrede dennegang to-måls føring til SIF. Der var flere chancer til 2-0, men ét mål var nok til sejren – sæsonens første for SIF.

Næste kamp spilles allerede onsdag på JYSK park, hvor Viborg FF kommer på besøg. Det er kl. 18.30, og der er helstegt pattegris i fanzonen fra kl. 17.00. Køb billet til onsdagens kamp her.