13. maj 2020

Resenbro-talent på kontrakt i SIF

Resenbro-talent på kontrakt i SIF

Det 17-årige forsvarstalent Alexander Busch har underskrevet en talentkontrakt med Silkeborg IF. Han kom til SIF fra Resenbro UIF som 9-årig.

Mens Danmark har ligget underdrejet på grund af corona, har SIF og Alexander Busch udnyttet tiden til at få papir på hinanden. Her markeres forsvarstalentets kontrakt med et corona-håndtryk med SIF’s sportschef Jesper Stüker.

Mens Danmark har været lukket ned for at få bugt med Covid-19 virus, har SIF og forsvarstalentet Alexander Busch udnyttet den kampfrie periode til at underskrive en talentkontrakt, der løber i de næste tre år. Og det er både Busch og SIF glade for.

– Det er det, jeg har drømt om og arbejdet hårdt for at opnå, og derfor er jeg glad for, at det nu er på plads, siger Alexander Busch om sin nyvundne status som kontraktansat fodboldspiller i SIF.

– Vi har store forventninger til Alexander i de kommende år. Han er forsvarsspiller og lederskikkelse, og han skal fortsætte sin udvikling på alle parametre, og gør han det, tror vi på at han bliver god nok til SIF’s førstehold en dag, siger SIF’s udviklingstræner P.C. Hansen.

Fra Resenbro til SIF som 9-årig

Alexander Busch er oprindeligt fra Resenbro og spillede i sine første år i samarbejdsklubben Resenbro UIF. Som 9-årig kom han til SIF – det var i sommeren 2012 – hvor han startede på klubbens U10 hold, og han har spillet i klubben lige siden. Han blev siden indsluset i SIF’s strukturerede talentudviklingsprogram, først på Talent Team med skolegang i 7.-9. klasse på Sølystskolen sideløbende med fodbolden i SIF, hvorefter han gled naturligt op på Silkeborg Fodbold College og skiftede folkeskolen ud med College360 og HHX-uddannelsen, hvor han i øjeblikket er igang med første år.

– Jeg kan godt lide, at der er pres på. Det at vinde motiverer mig meget, og jeg giver gerne alt for sejren. Jeg vil gøre alt for at nå mine mål, siger 17-årige Alexander Busch. 

SIF skriver ofte kontrakt med de største talenter i årgangen, når de fylder 15 år, der er minimumsalder for at blive betalt for at spille fodbold. For 17-årige Alexander Busch har det været lidt anderledes.

– Jeg døjede en del med skader som U14- og U15-spiller, og derfor har jeg hele tiden vidst, at jeg skulle arbejde ekstra hårdt for at opnå kontrakt. Den opgave har jeg taget på mig. Gennem bl.a. målrettet styrketræning har jeg nu haft et godt forløb i de seneste to år, hvor jeg har været skadesfri og har fået lov til at udvikle mig, fortæller Alexander Busch.

Han er bevidst om, at der med kontraktunderskrivelsen følger forventninger og krav med. Og dem glæder han sig til at indfri.

– Jeg kan godt lide, at der er pres på. Det at vinde motiverer mig meget, og jeg giver gerne alt for sejren. Jeg vil gøre alt for at nå mine mål, så selv om der er ekstra pres på mig nu, føler jeg mig klar til opgaven, siger den unge forsvarsspiller videre.

Drømmen – og målet – er at blive superligaspiller på SIF’s førstehold, men undervejs er der en række delmål, der skal nås.

Drømmen er Superliga med SIF

– At opnå kontrakt var det første delmål. Nu vil jeg arbejde på at blive endnu bedre, og så kan næste skridt blive at træne med førsteholdet og dernæst spille kampe for reserverne. Men den store drøm er Superligaen med SIF, siger han.

Udviklingstræner P.C. Hansen spår SIF’s nye kontraktspiller gode muligheder for at nå den drøm.

– I og med, at vi har skrevet kontrakt med Alexander lidt senere end vanligt, gør det os også mere sikre på, at han kan nå førsteholdet. Vi har af og til fået skyld for at være bedre til at udvikle offensive spillere i forhold til talenter til forsvaret. Men i Alexander har vi en solid klippe i det centrale forsvar. Han er kampafgørende i eget felt og en lederskikkelse, der har en god indflydelse på sine holdkammerater både på og udenfor banen. Nu skal han ind og vise, at han kan lede et hold på u-niveau, og så skal han blot fortsætte sin udvikling, siger P.C. Hansen.

Alexander Busch spiller til dagligt på SIF’s U17 Liga-hold. I øjeblikket ligger ligaen stille på grund af corona, men første skridt i retning af mere normale tilstande bliver taget allerede i dag, hvor U17-holdet træner sammen for første gang siden marts. Det er endnu uvist om – og i givet fald hvornår – U-turneringerne bliver genoptaget.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen