13. maj 2020

Kent N.: Vi skal nok blive klar

Kent N.: Vi skal nok blive klar

Efter de første dage med almindelig træning med SIF-truppen er træner Kent Nielsen fortrøstningsfuld. Spillerne har haft god gavn af ikke at have været hjemsendt.

Cheftræner Kent Nielsen roser sin arbejdsgiver for at fastholde spillerne i træning gennem hele corona-nedlukningen. Det styrker SIF’s muligheder for at samle op på de gode takter, holdet viste inden nedlukningen. Foto: Ulla Myrhøj.

Der har været knald på træningen på JYSK park i de seneste dage. For første gang siden Danmark lukkede ned i marts på grund af corona, har spillerne fået lov til at træne under normale vilkår med nærkampe, hovedstødsdueller og kropskontakt. Og det har de trængt til. Ifølge cheftræner Kent Nielsen har der været højt humør i spillertruppen, der har haft gavn af at have kunnet træne – med corona-restriktioner – gennem hele nedlukningsperioden.

– Der skal lyde stor ros til klubben, fordi den valgte ikke at sende spillerne hjem. Det ville have givet en økonomisk gevinst (i form af kompensation fra statens hjælpepakker – red.), men i stedet står vi bedre rustet fodboldmæssigt. Mandag spillede vi 11 mod 11 i en intern træningskamp uden problemer, og det at spillerne i de seneste uger har mødt ind til træning i grupper af otte, har også været godt for moralen. De har haft noget at stå op til, siger Kent Nielsen.

Vi er klar og vi glæder os!

På den baggrund er SIF-træneren ikke i tvivl om, at spillerne er klar, når det går løs i 3F Superligaen igen – for SIF’s vedkommende den 29. maj kl. 19.00, hvor FC Nordsjælland kommer på besøg på JYSK park.

– Spillernes fine træningstilstand betyder, at vi ikke behøver at have bekymringer i forhold til deres fysiske kapacitet. Selvfølgelig er der nogle spillemæssige og taktiske ting, vi skal have dyrket frem til kampen mod FC Nordsjælland, men jeg er ikke i tvivl om, at vi nok skal være klar til den 29., siger han.

– Og vi glæder os. Vi er bevidste om, at vi var skarpe i de fem kampe (4 superligakampe og 1 pokalkamp – red), vi nåede at spille inden Danmark lukkede, og det er vi klar til at følge op på, siger Kent Nielsen.

Skadeslisten skrumper

Corona-pausen har desuden gjort et velkomment indhug på skadeslisten. Gustav Dahl, der har været ude i 2,5 sæsoner, træner med i fuldt omfang og nærmer sig superligaform. Også Shkodran Maholli er med i det meste og vil, som det ser ud nu, komme i spil til kampene i den resterende del af sæsonen.

– Han er på 80-90 procent af sin kapacitet. Han kommer nok ikke til at spille fra start, men jeg håber, at han kan få en indskiftningsrolle, for han har nogle kvaliteter, der giver modstanderens forsvar problemer, siger SIF-træneren.

Både Magnus Mattsson og Milan Massop deltager i dele af spil-træningen og har også i pausen gjort fremskridt. De er dog ikke i spil til kampe foreløbig.

Målmand Rafael Romo har ikke kunnet træne med i denne uge, da han har fået en mindre forstræknings-skade under leg med sine børn. Skaden ventes dog ikke at få indflydelse på hans deltagelse i kampen mod Nordsjælland.

Fem U19-talenter træner med

Derudover har Kent Nielsen indlemmet en håndfuld af klubbens U19-talenter, som træner fast med. Ud over Alexander Lind, som i forvejen var en integreret del af førsteholdstruppen, er det Anders Dahl, Niclas Holm Pedersen, Frederik Carstensen og Oscar Fuglsang.

Som udgangspunkt er det ud fra et forsigtighedsprincip ikke muligt at spille træningskampe mod andre klubber i forberedelsesperioden til turneringens genoptagelse. Kent Nielsen er dog klar til at sende sine spillere i kamp, hvis restriktionerne lempes.

– Vi vil gerne have en træningskamp, men hvis ikke det skulle blive muligt, vil vi stadig være klar 29. maj, slår SIF-træneren fast.

Kampen mod FC Nordsjælland spilles uden tilskuere på JYSK park fredag 29. maj kl. 19.00.

OBS: Se video-indslag og -interview med Gustav Dahl i SIF App’en og på silkeborgif.com torsdag formiddag. SIF-backen træner fuldt med efter 2,5 års skades-mareridt.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen