7. april 2022

Rekord står for fald: Tilskuertallet boomer

Ikke siden guldsæsonen i 1993/94 har Silkeborg IF haft så flotte tilskuertal som i indeværende sæson. Afhængigt af Mesterskabsspillet kan rekorden endda blive slået.

På trods af, at indeværende Superliga-sæson blev indledt med COVID19-restriktioner og eksempelvis ingen tilladte udebanefans, har Silkeborg IF trukket et næsten rekordstort antal tilskuere til fodbold på JYSK park.

Efter de 11 kampe i 3F Superligaens grundspil kunne det konstateres, at 56.627 tilskuere har set de 11 hjemmekampe på Danmarks smukkeste fodboldstadion, og det giver et gennemsnit på 5.147 pr. kamp.

– Vi har en ambition om at have mindst 5.000 tilskuere i snit på JYSK park, og det er vi godt i gang med at opfylde. Det højeste hjemmebane-tilskuersnit nogensinde i Silkeborg blev forståeligt nok sat i guldsæsonen 1993/94, hvor vi var 5.657 i gennemsnit på det gode, gamle Silkeborg Stadion. Men med forestående besøg i Mesterskabsspillet af klubber som Brøndby, FC København og FC Midtjylland, som alle traditionelt trækker mange tilskuere på JYSK park, er der faktisk en udmærket chance for, at vi i denne sæson kan slå guldsæsonen 93/94 og sætte en ny, gennemsnitlig tilskuerrekord. Det er fantastisk flot og noget, som vi arbejder intenst på at udbygge yderligere ved at skabe så gode rammer som muligt for oplevelsen på JYSK park – og så er det nok heller ingen skade til, at vores fodboldhold spiller en så berusende og medrivende form for fodbold, som virkelig forkæler publikum, siger kommunikationsdirektør Michael Ravn.

Suset fra tribunerne
FC København har med 22.413 det højeste tilskuergennemsnit på hjemmebane i indeværende sæson, mens Brøndby med 17.054 og AGF med 11.132 følger på de næste pladser. Laveste snit er FC Nordsjælland med 3.749, SønderjyskE med 4.023 og Randers FC med 4.919.

– Det er klart, at vi ikke kan konkurrere med de helt store byer, og hvis man kigger forholdsmæssigt på vores tilskuertal op imod områdets demografi og generelle indbyggertal, er et tilskuer-gennemsnit for grundspillet på 5.147 rigtig flot, og vi forventer kun, at det endelige tal for sæsonen bliver noget højere med tanke på de store kampe, der venter forude i Mesterskabsspillet. Og hvis man kigger isoleret på hjemmekampene efter, at alle COVID19-restriktioner blev løftet den 1. september 2021, er tallet sågar endnu højere – nemlig 6.326. Det er alt sammen med til at understrege, at tilskuerne i Silkeborg og omegn for alvor har fået vækket fodboldpassionen, og vi håber at kunne lægge yderligere lag på i de kommende sæsoner. JYSK park er et helt fantastisk fodboldstadion og har den unikke egenskab, at det virker fyldt så snart, vi passerer de 5.000 tilskuere, men det er klart, at hele oplevelsen kun intensiveres yderligere, når vi kommer endnu højere op. Og så skal det jo også bemærkes, at det giver vores spillere nogle ekstra procenter, når de mærker suset fra tribunerne, lyder det fra Michael Ravn, der i samme ombæring roser SIF-fansene for at have skruet godt op for vokalen, tifo-arbejdet og i det hele taget opbakningen både hjemme og ude.

I Silkeborg IF er det højeste tilskuersnit på hjemmebane nogensinde altså guldsæsonen 1993/94 med 5.657 – herefter følger sæsonen 1994/95 med et snit på 5.127 og sæsonen 1997/98, hvor snittet var 4.999. Siden flytningen til JYSK park i sommeren 2017 har det bedste tilskuersnit været åbningssæsonen 2017/18, hvor tallet blev 3885.

Køb billetter til SIF-Brøndby og SIF-FCK her!

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen