7. oktober 2012

Pointdeling mod Horsens

Silkeborg spillede godt og fremtvang flere store chancer. Martin Svensson scorede på akrobatisk vis i overtiden – og sikrede SIF et meget fortjent point, efter André Bjerregaard havde bragt de gule foran.

Silkeborg tog her til eftermiddag imod på hjemmebanen, Mascot Park. Denne gang var det besøgende superligahold ‘Den gule fare’ fra Horsens. Med en scoring i overtiden af tilbagevendte Martin Svensson blev kampen en pointdeling, hvilket begge hold kunne være tilfredse med, selvom Silkeborg faktisk havde haft chancer til endnu mere.

Kampen var ikke mange sekunder gammel, før en kontroversiel hændelse indtraf. En dyb Horsens-stikning til Jude i feltet, sendte den afrikanske frontløber i en favorabel position, men i stedet for at afslutte, faldt den vævre Horsens-angriber efter en nærkamp med Thorbjørn Holst Rasmussen og Christopher Poulsen. Horsens fans råbte øjeblikkeligt på straffe, men dommer Kehlets fløjte forblev tavs.

Den første SIF-chance tilfaldt Christian Holst efter 8 minutter, der modtog bolden efter en tværpasning fra Runsewe i højresiden. Holst ventede og chancen syntes tabt, men Holst lykkedes alligevel med at sende en farlig afslutning af sted, som desværre for SIF strøg lige forbi stolpen.

Kampen bølgede frem og tilbage, og begge hold skiftedes til at have initiativet, anført af de to anførere på midtbanen, Retov og Hansen.

Næste store chance tilfaldt igen SIF, og denne gang var Runsewe i afslutterens rolle, da han efter 25 minutter, trak ind i banen og hamrede på mål. Skuddet manglede dog lidt skarphed og røg over Rønnow i målet. Runsewe var i det hele taget meget udfordrende i sit spil og virkede farlig med bolden i kampens indledning.

I det 33. minut var det Silkeborgs tur til at appellere for straffe. Frank Hansen fandt Jesper Bech i feltet med front mod mål. Her blev Bech væltet af Horsens-backen Alexander Juel. Det lignede unægtelig et straffe denne gang, men endnu enngang var Jakob Kehlet tavs med fløjten.

Blot minuttet efter brændte det igen på foran Horsens-målet. Christian Holst opsnappede en løs bold på midten af banen og sendte Christopher Poulsen af sted i dybden. Venstrebacken overplacerede desværre sin afslutning og sendte bolden forbi mål. Silkeborg virkede farlige, når de kom over kanten, eller når Christian Holst eller Runsewe fik lov til at sætte spillet op.

Horsens ville dog også lege med og sluttede halvlegen med to store chancer. Først fremtvang Jude med et godt langskud en klasseredning fra Heinze, og kort efter var Fagerberg tæt på at styre et hovedstød i mål.

2. halvleg, to mål og Svensson og Tømrer tilbage
Horsens startede anden halvleg bedst med to gode forsøg, hvor henholdsvis Mads Agesen og Lasse Kryger havde nærgående afslutninger.

Silkeborg overtog herefter taktstokken og åd sig ind på spillet. Klubikonet Henrik ’Tømrer’ Pedersen kom ind efter en times spil, og straks var han centrum for en stor chance. Kiilerich spillede Christopher Poulsen af sted i dybden. Poulsen skruede op for tempoet og løb fra alle Horsens-forsvarerne. Her spillede den hurtige back ’Tømrer’ fri i feltet, men desværre mistimede den tidligere topscorer sin afslutning, og stillingen forblev 0-0.

Kampen skulle dog ikke ende 0-0. Et boldtab på midten af banen i det 76. minut resulterede i en Horsens-kontra. Og her var den ny-indskiftede angriber, André Bjerregaard, kølig i afslutningsøjeblikket, da han bankede en flad afslutning forbi Heinze og ind i målet til Horsens-føring 0-1.

Tæt på udligningen var Christopher Poulsen med et frispark to minutter før tid. Det venstreskruede spark strøg dog snært over overliggeren. Og bedst som man troede, at Silkeborg skulle gå fra Mascot Park med endnu et nederlag, kom udligningen. Målscorer var Martin Svensson, derefter en længere skadespause var med i truppen i dagens kamp. Indskiftningen af ham bar frugt – og Svenson flugtede ekvilibristisk bolden ind bag Rønnow via Mads Agesens ben til slutstillingen 1-1.

Et dejligt og meget fortjent SIF-point at lune sig på i landskampspausen.

• 0-1 André Bjerregaard (76.)
  • 1-1 Martin Svensson (90.).