16. maj 2013

Pointdeling i sidste hjemmekamp

Sæsonens sidste hjemmekamp indbragte et enkelt point til Silkeborg, da det blev til 1-1 mod FC Midtjylland. Daniel Flyger stod for Silkeborg-scoringen kort før tid, mens gæsternes mål blev sat ind af Mads Albæk.

I mandags led Silkeborg et ærgerligt nederlag til AC Horsens, som betød, at nedrykningen desværre blev en realitet. Cheftræner, Viggo Jensen, proklamerede efterfølgende, at det nu handler om at forberede holdet til den nye sæson, at slutte godt af i Superligaen og samtidig tanke noget selvtillid fremadrettet. Missionen var derfor klar forud for kampen mod de midtjyske ulve, som torsdag aften gæstede Mascot Park i sæsonens sidste hjemmekamp.
Ændringer i formationen
Med både Jesper Mikkelsen og Nicolaj Ritter i karantæne, og Kasper Risgård ude med en skade, var cheftræner, Viggo Jensen, tvunget til at foretage en række rokeringer i forhold til den seneste kamp. Foran Gunnar Nielsen i målet havde Viggo Jensen valgt en bagkæde med Daniel A. Pedersen på højre back, Ari Mohr Jónsson på venstre back og et midterforsvar bestående af Dennis Flinta og Sune Kiilerich. På midtbanen lå Nicolaj Køhlert og Jesper Bech centralt, mens Martin Svensson og Frank Hansen tog sig af de to kanter. Helt fremme lå Jeppe Illum og Marvin Pourié.

Underholdende indledning
Kampen blev indledt i et godt tempo, og efter seks minutter opsnappede Jeppe Illum et kort udspark fra Jonas Lössl i FCM-målet. Herefter var han tæt på at finde en fri Marvin Pourié i dybden, men afleveringen blev lidt for lang. Fem minutter senere var Illum igen i centrum, da han blev sendt af sted på højrekanten via en flot aflevering fra Daniel A. Pedersen. Illum tog først bolden til sig, trak væk fra Jonas Løssl, og forsøgte herefter en afslutning fra en spids vinkel. Desværre havnede bolden i sidenettet, men absolut et flot opspil af de to U21-landsholdsspillere. I det 22. minut viste ulvene dog også tænder, da Rilwan Hassen satte sig igennem og kom til en farlig afslutning. Tre minutter senere fik gæsterne også sendt bolden på stolpen efter et indlæg fra højrekanten, men træværket var med Silkeborg-mandskabet.

Hjemmeholdet i kontrol
Kampen foregik efterhånden mest på banens midte, og mens Silkeborg var i kontrol med spillet, blev det ikke til store chancer i nogle af enderne. Tættest på kom Jesper Bech tre minutter før pausefløjt, da han fra en god position i venstre angrebsside fik sendt en farlig afslutning af sted mod FC Midtjylland-målet, men Jonas Løssl fik styr på afslutningen. Hjemmeholdet kom også godt ud til anden halvleg, og halvlegen var blot to minutter gammel, da en Silkeborg bolderobring i eget målfelt sendte Martin Svensson af sted i en hurtig kontra. Med sig havde Svensson Marvin Pourié, som modtog bolden på tværs i det midtjyske målfelt, men tyskerens afslutning kunne ikke leve op til det flotte forarbejde.

Stolpeskud til Silkeborg
Spillet bølgede frem og tilbage, men boldomgange foregik mest omkring banens midte. Gæsterne begyndte dog efterhånden at komme frem til chancer, og i det 57. minut måtte Gunnar Nielsen også frem med en redning. Kristian Bak hold med nød og næppe bolden fra at trille ud over baglinjen, og herefter serverede gæsternes anfører den fornemt for Sylvester Igboun med et præcist indlæg i feltet. Igboun fik sendt et hårdt hovedstød mod mål, men Gunnar Nielsen var vågen i på stregen. I den anden ende var der også fare på færde da Nicolaj Køhlert med tyve minutter igen sendte bolden i dybden til Marvin Pourié, der tæt presset af to forsvarsspillere kom fri til skud. Tyskeren sendte bolden mod det lange hjørne, og de fleste tilskuere på Mascot Park var klar til at juble, men måtte desværre se bolden tage venstre målstolpe og springe ud i feltet igen. Her ramte den Jonas Løssel, som var tæt på at sende bolden i eget net, men keeperen nåede at gribe den igen, lige inden den trillede over stregen.

FCM-scoring… og Silkeborg-udligning
Umiddelbart efter den store Silkeborg-chance fik gæsterne så bolden i mål, men måtte se scoringen blive annulleret for offside. FC Midtjylland kæmpede dog videre og fik få minutter senere atter bolden i kassen, og denne gang kunne der ikke indvendes noget mod målet. Med knap et kvarter igen fik FCM frispark uden for Silkeborgs målfelt, og det blev Mads Albæk sat til at sparke. Albæk viste god sparketeknik og servede flot bolden mod nærmeste målhjørne, hvor den fortsatte ind i netmaskerne til FCM-føring. Efter scoringen fortsatte gæsterne presset, og Silkeborg havde svært ved at komme frem til chancer. Det var da lige indtil Marvin Pourié fik bolden på venstrekanten, tog et træk mod baglinjen og sendte bolden ind foran mål, hvor Daniel Flyger kom først over den, og hamrede den i nettet til 1-1. Flygers første Superligamål. Således sluttede en underholdende kamp, som også bød på debut til unge Robert Skov, der fik de sidste 10 minutter på banen.

Mål

 • 0-1: Mads Albæk (74.)
 • 1-1: Daniel Flyger (90.).

Advarsler

 • Frank Hansen (78.)
 • Jesper Bech (82.)

Silkeborg

 • Gunnar Nielsen – Daniel A. Pedersen
 • Sune Kiilerich
 • Dennis Flinta
 • Ari Mohr Jónsson – Frank Hansen
 • Nicolaj Køhlert
 • Jesper Bech (86. Daniel Flyger)
 • Martin Svensson (74. Christian Holst) – Marvin Pourié
 • Jeppe Illum (80. Robert Skov).

FC Midtjylland

 • Jonas Lössl – Kristian Bak Nielsen
 • Patrick Banggaard
 • Erik Sviatchenko
 • Jesper Juelsgård – Danny Olsen (90. Frank Kristensen)
 • Mads Albæk
 • Petter Andersson
 • Rilwan Hassan – Sylvester Igboun (59. Pione Sisto)
 • Morten ‘Duncan’ Rasmussen (90. Tim Janssen).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen