20. maj 2013

Målrig sæsonafslutning i Odense

Silkeborgs sidste superligakamp i denne omgang blev en målrig affære. 3-3 blev resultatet på udebane mod OB, hvor Marvin Pourié, Christian Holst samt et fynsk selvmål udgjorde gæsternes scoringer.

Silkeborg sluttede mandag sæsonen af på udebane mod OB i den sidste superligakamp i denne omgang. Sæsonens to foregående møder mellem de to hold var begge endt med OB-sejre, og der var derfor revanche på spil for Silkeborg-mandskabet, ligesom det handlede om at slutte godt af og på den måde få en god optakt til den kommende sæson. Cheftræner Viggo Jensen havde foretaget en enkelt ændring i forhold til det Silkeborg-hold, som mødte FC Midtjylland i sidste uge. Kasper Risgård erstattede Martin Svensson på venstrekanten i gæsternes startopstilling.
Underholdende indledning
Silkeborg startede ud med at spille bolden godt rundt og fik allerede efter tre minutter spillet sig igennem til en god mulighed. Jeppe Illum, som havde fået genvalg hele i front blev spillet fri i OB-feltet, men fik desværre ikke sendt en afslutning mod mål. Værterne fik derimod sendt en farlig afslutning af sted mod Silkeborg-målet blot minuttet efter, men Gunnar Nielsen kom flot i vejen for bolden. I det 8. minut faldt første Silkeborg-afslutning, da Nicolaj Køhlert sendte et skud af sted fra distancen, men desværre forbi venstre målstolpe. Det var en ganske glimrende åbning på kampen i Odense fra begge hold, hvor også Jeppe Illum med et langskud testede Jesper Christensen, som var nødsaget til at sende bolden til hjørne.
Værterne i front
Mens Silkeborg viste fine takter, var OB også farlige, og særligt samspillet mellem Cedric N’Koum og Bashkim Kadrill på fynboernes venstrekant skabte flere farlige situationer for SIFerne. I modsatte angrebsside fik Espen Ruud også testet træværket, da han var trukket frem fra sin back-position og hamrede bolden på stolpen. Efter 22 minutter lykkedes det så for OB’erne at få bolden i nettet, da Darko Bodul modtog bolden i feltet, tog et træk og hamrede kuglen ind bag en chanceløs Gunnar Nielsen. OB var også tæt på at øge føringen få minutter efter, men i sidste sekund fik SIF-forsvaret sendt bolden ud af farezonen. Stillingen på måltavlen fik dog ikke SIFerne til at miste modet, og der blev fortsat jagtet en SIF-scoring. Silkeborg-topscorer Marvin Pourié var flere gange lige ved at komme frem til den åbne chance, men blev de forblev lige ved og næsten. Et flot angreb kom efter 37 minutter, da først en hæl fra Kasper Risgård og senere en tunnel af Jeppe Illum, udgøre opspillet til en hovedstødschance til Marvin Pourié, men tyskerens hovedstød fik ikke nok kraft.

Gæsterne på tavlen
Tre minutter inde i anden halvleg var udligningen tæt på, efter et godt Silkeborg-angreb. Jeppe Illum fandt en fri Marvin Pourié i dybden, men den tyske angriber måtte afslutte fra en meget spids vinkel, og skuddet gik forbi Jesper Christiansens mål. Marcus Pedersen var også centimeter fra at fordoble den fynske, da han fik rettet en flad afslutning af. I det 55. minut blev Marvin Pourié nedlagt i feltet og dommer Michael Johansen pegede straks på pletten. Tyskeren sparkede selv til højre for Jesper Christensen i OB-målet, men den fynske keeper fik reddet skuddet. Pourié var dog hurtigt over returen, som han resolut sendte i nettet til 1-1. Den stilling holdt dog kun 10 minutter indtil det lykkedes Ari Morh Jónsson hårdt presset af Marcus Pedersen at bringe hjemmeholdet tilbage i front. Efter en tilbagelægning fik Gunnar Nielsen ikke sendt bolden langt nok væk, og herefter blev den hurtigt erobret og sendt ind foran mål, hvor Ari Mohr Jónsson desværre fik skubbet bolden over stregen.
Store chancer til SIF
Trods den fynske scoring var Silkeborg fortsat farlige, og med tyve minutter tilbage på stadionuret modtog Marvin Pourié bolden omkring midterlinjen. Med to forsvarsspillere mellem tyskeren og det fynske mål tog Pourié udfordringen op. Først fik han med en fræk finte sat den ene, og spillede efterfølgende sig selv i dybden, men desværre blev trækket for langt, og Jesper Christensen kunne komme ud af sit mål og afværge situationen. To minutter senere var der igen fare på færde, da Jesper Bech centrerede til indskiftede Christian Holst, der modtog bolden med ryggen mod mål. Færingen lavede dog en hurtig vending, og i samme bevægelse sendte han en farlig afslutning mod OB-målet.
Hektisk afslutning
Seks minutter før tid kom Marvin Pourié alene igennem og forsøgte herefter at loppe bolden over Jesper Christiansen, men bolden tog overlæggeren og hoppede ud i feltet igen. Her kom anfører Anders Møller Christensen løbende, og kunne ikke undgå at sende bolden i eget net til 2-2. Denne stilling fik dog heller ikke lov at holde længe. Morten skoubo modtog kort efter en lang aflevering i dybden, og tæt under mål svigtede den snu centerforward ikke, og kunne herfra sende bolden i kassen til ny fynsk føring. Silkeborg ville dog have point med hjem fra TRE-FOR Park, og Christian Holst udlignede til 3-3 i det 90. minut efter et godt forarbejde af Kasper Risgård. Risgård kæmpede selv for at sende bolden i nettet, men det lykkedes ikke, og i stedet havnede bolden for fødderne af Holst, som i det lille felt trak forbi den fynske målmand og sendte bolden i kassen. I overtiden var Marvin Pourié tæt på at sikre jysk sejr, da han fik en friløber, men desværre fik tyskeren ikke afsluttet på den store chance. Det gjorde en OB-spiller dog minuttet efter, hvor bolden for anden gang i kampen blev sendt på Silkeborgs målstolpe. Store chancer, men flere mål blev det ikke til, og en underholdende kamp mellem OB og Silkeborg sluttede 3-3.

• 1-0: Darko Bodul (22.)
  • 1-1: Marvin Pourié (56.)
  • 2-1: Ari Mohr Jónsson (selvmål) (67.)
  • 2-2: Anders Møller Christensen