28. juli 2013

Debutant-dominans i premieresejr

En sikker sejr på 4-1 over Brønshøj gav SIF en drømmestart på den nye sæson. Tre mål af debutanter.

På en stegende varm sommereftermiddag i Søhøjlandet kom Silkeborg IF godt fra start i sin nye tilværelse som NordicBetliga-mandskab. En aldeles sikker sejr på 4-1 blev det til over Brønshøj i en kamp, hvor debutanterne i startopstillingen, Morten Beck Andersen, Christian Sørensen og Kasper Jensen spillede hovedroller. Morten Beck Andersen med to mål, Christian Sørensen med et og Kasper Jensen med vigtige redninger og masser af overblik.

Silkeborg satte sig på spillet fra start og forsøgte hele tiden at finde åbninger i rummet foran Brønshøjs forsvar med følte fremlægninger. Her viste Jeppe Illum dynamik i ryk mod midten fra positionen på venstrekanten, og taktikken gav bonus.

I det 12. minut var det Daniel A. Pedersen, der lagde bolden frem i brystet på Illum. Den 21-årige U21-landsholdsspiller vendte rundt og serverede bolden for Morten Beck Andersen tæt under mål. Debutanten tøvede ikke, men kastede sig frem og satte panden på bolden, der gik i nettet til 1-0. En sand drømmestart for både Morten Beck Andersen og Silkeborg IF.

Mere dominans
SIF-dominansen fortsatte i de følgende minutter, og konsekvensen viste sig allerede syv minutter senere. Denne gang var det Sune Kiilerich, der lagde bolden frem til Jeppe Illum. Han spillede skråt bagud til en fri Christian Sørensen. Den tidligere OB’er tog et enkelt træk og trykkede af, og via handskerne på Brønshøjs debuterende målmand, Michael Tørnes, strøg bolden i nettet til 2-0. Klar debutant-dominans og rigtig fine takter af SIF-holdet generelt.

I den næste fase af kampen kom SIFs tredje debutant i fokus, målmand Kasper Jensen. Han havde allerede i kampens ottende minut fået et skrub på højrehånden efter et sammenstød med Dennis Flinta tæt under mål, men kastede hurtigt uheldet af sig, og i en fase af kampen omkring den halve time, hvor Brønshøj fik lov at dominere, klarede han i to omgange SIF ud af problemer. Først på et nærgående skudforsøg af den tidligere SIFer Casper Henningsen, hvor Kasper Jensen clearede bolden til hjørnespark i flyvende stil og siden ved hurtigt at være ude af sit mål og snuppe bolden for fødderne af en fri Sebastian Dalgaard.

I halvlegens sidste kvarter havde Silkeborg bolden i nettet to gange, først ved Morten Beck Andersen, siden Jesper Bech, men i begge tilfælde fløjtede kampens dommer, Mads-Kristoffer Kristoffersen, for offside. Symptomatisk for halvlegen sluttede den med et nærgående skudforsøg af Morten Beck Andersen, der dog måtte se bolden stryge lige forbi Brønshøj-målet.

Glimtvis charme
Varmen begyndte at spille med efter pausen, hvor Silkeborg trak tempoet ud, men glimtvis skruede op for charmen. Det var nok til at sikre den knusende sejr. Otte minutter inde i halvlegen rykkede Nicolaj Ritter sig godt fri i venstre side og serverede et præcist fladt indlæg til Morten Beck Andersen, der kunne krone en fornem debut med endnu en scoring. Og et minut efter at være kommet på banen kunne Adeola Runsewe gøre det til 4-0 efter smukke kombinationer op gennem banens midte. Jeppe Illum kort til Jesper Bech, der spillede Morten Beck Andersen i dybden. Han serverede herefter bolden på tæerne af Runsewe, der kunne spadsere den i nettet.

Brønshøj fik et trøstmål ved Sebastian Dalgaard, og det kunne også være blevet til mere end de fire mål, Silkeborg scorede. Træfsikkerheden manglede dog, men det rokker ikke ved, at Silkeborg har fået en særdeles solid start på den nye sæson.

Silkeborg IF-Brønshøj 4-1 (2-0)

1-0 Morten Beck Andersen (12.), 2-0 Christian Sørensen (19.), 3-0 Morten Beck Andersen (53.), 4-0 Adeola Runsewe (69.), 4-1 Sebastian Dalgaard (76.)

Silkeborg (4-2-3-1): Kasper Jensen – Dennis Flinta, Sune Kiilerich, Jesper Mikkelsen, Nicolaj Ritter – Frank Hansen, Daniel A. Pedersen (83.: Nicolaj Køhlert) – Jeppe Illum, Jesper Bech (74.: Christian Holst), Christian Sørensen (68.: Adeola Runsewe) – Morten Beck Andersen.

Brønshøj (4-4-2): Michael Tørnes – Søren Weibel, Jesper Fleckner, Jacob Berthelsen, Casper Højer Nielsen – Casper Henningsen, Mads Gabel-Jørgensen, Valon Ljuti, Sebastian Dalgaard – Jesper F. Christjansen (58.: Aleksandar Lazarevic), Emil Berggreen (46.: Danni König).

Advarsler: Casper Højer Nielsen, Brønshøj

Tilskuere: 2.359

Dommer: Mads-Kristoffer Kristoffernsen

• 1-0 Morten Beck Andersen (12.)
  • 2-0 Christian Sørensen (19.)
  • 3-0 Morten Beck Andersen (53.)