13. maj 2013

Horsens-sejr i bundbrag

En intens kamp på Casa Arena i Horsens endte med en sejr til hjemmeholdet på 2-0. Silkeborg måtte spille de sidste 30 minutter med 10 mand.

Der var lagt op til et sandt drama på Casa Arena i Horsens mandag aften. Inden den spændende kamp indtog begge hold en placering under nedrykningsstregen, men kunne hver især med en sejr spille sig et godt stykke tættere på redning. I sidste spillerunde fik Silkeborg et enkelt point på kontoen, da det blev til 2-2 mod FC Nordsjælland, mens AC Horsens’ optakt til bunddysten var et smalt nederlag på udebane til Esbjerg på 0-1. Sæsonens to første møder mellem Silkeborg og Horsens var endt med en Horsens-sejr og senest et uafgjort resultat. Dermed var der også revanche til gode for Silkeborg-mandskabet i mandagens kamp.

Med anfører Frank Hansen i karantæne var cheftræner, Viggo Jensen, nødsaget til at foretage nogle ændringer i forhold til sidste weekends kamp. Jeppe Illum og Nicolaj Køhlert var nye ansigter i startopstillingen, og skulle sammen med holdkammeraterne forsøge at hente tre yderst tiltrængte point hjem til Søhøjlandet.

Tidlig Horsens-føring
Kampen blev indledt med et fint Silkeborg-pres, hvor Marvin Pourié og Martin Svensson lå højt i banen, mens SIF-defensiven fik skærmet godt af for Horsens-angriberne. Efter 9 minutters spil lykkedes det dog hjemmeholdet at komme igennem på højrekanten, hvorfra der blev sendt en hård afslutning af sted mod Silkeborg-målet. Gunnar Nielsen fik i første omgang holdt bolden ude af netmaskerne, men Henrik Toft var hurtigt over returen, og fik presset målmanden til at skubbe bolden i kassen til Horsens-føring 1-0. Hjemmeholdet viste dermed god effektivitet, da der var tale om kampens første chance. Horsens-spillerne lod dog ikke til at være tilfredse med den smalle føring, og lagde efter scoringen et tungt pres på gæsternes målfelt. Silkeborg kom dog fint igennem presset og begyndte efterhånden også at vise gode takter. I flere perioder lykkedes det at spille bolden godt rundt, og sende lovende angreb af sted, primært gennem højre angrebsside.

Gunnar Nielsen i aktion
Midtvejs i første halvleg bølgede spillet frem og tilbage, uden at det skabte åbne målchancer i nogen af enderne. Silkeborg-keeper Gunnar Nielsen fik flot bokset en farlig bold ud af farezonen, og senere testede Steffen Kielstrup reflekserne hos SIF-målmanden, da han sendte en kompetent afslutning af sted fra distancen. Med to minutter til pause kom Martin Spelmann alene igennem, og sendte en hård afslutning af sted, som havde retning mod højre trekantssammenføjning, men Gunnar Nielsen diskede op med en pragtredning, og sørgede dermed for, at de to hold kunne gå til pause ved stillingen 1-0 til værterne.

Udvisning og superligadebut
Begge hold lagde offensivt ud i anden halvleg, men Horsens-spillerne lykkedes bedst med at lægge et massivt pres på Silkeborgs opspil. SIFerne fik ikke lang betænkningstid inden en Horsens-spiller var over dem. Det massive pres skabte også grobund for flere fejlafleveringer, og værterne var i flere omgange tæt på at fordoble føringen efter Silkeborg-boldtab på egen banehalvdel. Efter en times spil blev Silkeborgs trængsler så endnu større, da Nicolaj Ritter måtte trække i nødbremsen og derefter modtage sin anden advarsel af dommer Lars Christoffersen. Med 10 mand på banen var Viggo Jensen tvunget til at foretage rokeringer. Ud gik Marvin Pourié, og på banen kom unge Ari Mohr Jónsson til sin Superligadebut.

Intens afslutning
Horsens havde dog ikke fået Silkeborg helt ned i sækken, selvom SIFerne efterhånden var sjældne gæster i hjemmeholdets målfelt. Med 20 minutter igen kom Kasper Risgård til en stor hovedstødschance efter et godt indlæg fra Daniel A. Pedersen. Desværre strøg Risgårds afslutning en meter over mål. I det 74. minut havde de fleste tilskuere på Casa Arena rejst sig op, da en Horsens-kontra endte med, at indskiftede Ken Fagerberg var alene igennem med Gunnar Nielsen. Færingen blev dog på sine ben, og ventede med sit udfald tidsnok til, at han kunne snuppe svenskerens afslutning, før den strøg forbi ham. Herefter kunne Horsens-fansene pænt sætte sig ned igen. Stormløbet med Silkeborg-feltet fortsatte dog. Gæsterne forsvarede sig fint, men fik ikke skabt mange chancer i den modsatte ende. Værterne havde mange muligheder for at øge føringen, men udnyttede dem ikke før Martin Spelmann i kampens døende minutter lukkede kampen med scoringen til 2-0 i kampens overtid.