10. november 2008

Pinlig uafgjort mod Køge

Trods føringsmål af Rajko Lekic og et hav af brændte chancer, friløbere og stolpeskud måtte SIF nøjes med et pinligt 1-1 resultat i søndagens hjemmekamp mod Køge.

SIF tog i årets næstsidste hjemmekamp imod Køge Boldklub på et regntungt Silkeborg Stadion.

Cheftræner Peder Knudsen havde foretaget en enkelt ændring i startopstillingen i forhold til sidste uges sejr på Falster, idet Martin Ørnskov afsonede en enkelt karantænedag. I stedet var der fundet plads til Christian Holst i de udvalgte 11.

Ellers var opstillingen uændret, hvilket betød Kenneth Falkenberg på mål bag en forsvarskæde bestående af Thomas Bælum, Jim Larsen, Steven Lustü og Renato Arapi.

På midten lagde Martin Svensson ud i venstre og Steffen Ernemann i højre side, mens Stefan Schmidt og Christian Holst lå centralt.

Helt fremme – Henrik "Tømrer" Pedersen og Rajko Lekic, mens bænken blev fyldt op med Thomas og Michael Nørgaard, Thorbjørn Holst Rasmussen og Peter Degn, der igen var disponibel efter overstået karantæne.

Sløv start
Kampen startede i noget sløvt tempo fra hjemmeholdets side, og vi skulle fire minutter hen, før kampens første chance opstod. Den var til gengæld også stor – Martin Svensson og Renato Arapi kombinerede i venstresiden, og sidstnævnte sendte en god bold indover. Steffen Ernemann var først over den, men sendte kuglen snert over mål.

Men herefter døde kampen igen gevaldigt i tempo og intensitet, hvilket var en korrekt genspejling af det manglende liv på tribunerne.

Næste gode opspil kom i det 14. minut, hvor Christian Holst blev stukket i en friløber af Martin Svensson, men Holst blev vinket offside af liniedommeren.

Ellers var det mest dramatiske i kampens første kvarter de to hurtige Køge-advarsler.

Psycho Rajko til 1-0!
Men i det 16. minut kom SIF så i front. Det skete, da Christian Holst lagde en kirurgisk præcis aflevering i dybden til Henrik "Tømrer" Pedersen, der centrede på tværs bagest i feltet, hvor Rajko Lekic selvfølgelig lurede. Og uden de store dikkedarer satte han bolden i nettet med sit 14. sæsonmål i 12 kampe. 1-0 til SIF efter godt et kvarters spil!

Og det var nær blevet 2-0 fem minutter senere, da Steffen Ernemann lagde en god bold ind fra sin højreside. Bolden strøg hele vejen på tværs i feltet til bageste stolpe, hvor Martin Svensson kom stormende og sparkede godt – men Vahid Ghiasvand hev en fantomredning ud af handskerne. Returbolden blev mødt af Christian Holst, men en heroisk ishockey-agtig redning af en Køge-forsvarer forhindrede målet til 2-0.

Endnu større chance tilfaldt Henrik "Tømrer" Pedersen i det 28. minut, da en Køge-forsvarer ikke fik clearet, og Tømreren fik en friløber – men sparkede direkte på Vahid Ghiasvand.

Powerplay
Og det fortsatte to minutter senere, da Henrik Pedersen stak Rajko Lekic fri i dybden til endnu en friløber. Lekic forsøgte et vip over keeperen, der fik handsken på – Martin Svensson var over returen i en spids vinkel, men skød på stolpen – og bombardementet blev ved mod de hårdt trængte Køge-forsvarere, der et halvt minut senere måtte redde på stregen. Det lignede et spørgsmål om tid, før scoringen faldt i et rendyrket powerplay.

Køge var på et sjældent visit i den røde ende efter 34 minutter, da gæsterne fik et frispark i en god position. Hassan Bashir forsøgte i to omgange, men måtte se sin afslutning stryge langt over målet.

Tættere på kom Steffen Ernemann med et hovedstød efter hjørnespark i det 37. minut, men han fik lige præcis ikke nok vinkel på afslutningen, der gik lige forbi stolpen.

SIFerne fortsatte presset – men det var uden den helt store vildskab og aggressivitet mod et hårdt trængt og passivt Køge-mandskab.

Derfor stod der da også "kun" 1-0 på tavlen, da der blev fløjtet til pause efter en halvleg, som SIF ret beset burde have ført med tre-fire mål.

Køge på 1-1
Anden halvlegs første chance tilfaldt Køge, da et langt udspark noget uforståeligt fik lov til at passere hele vejen gennem SIF-forsvaret til Anders Jørgensen, der sparkede – men dog et stykke forbi.

Næste tilbud faldt til Christian Holst, der fik muligheden i højre side af feltet og halvvejs sparkede/halvvejs centrede på tværs, og chancen gled ud i sandet uden den store farlighed.

Men, men, men. Efter 54 minutter skete så dét, der ikke måtte ske. Jim Larsen snublede i en duel med Dan Petersen i venstresiden, og Petersen trak ind i feltet og afsluttede fladt og sikkert under Kenneth Falkenberg: 1-1.

Store SIF-afbrændere
Steffen Ernemann fik en gylden mulighed to minutter senere efter et hjørnespark, da han fik en kæmpe hovedstødschance tæt inde under mål, men bolden ramte oversiden af overliggeren og gik til målspark.

Kort efter fik SIF endnu en stor chance, da Rajko Lekic stak Martin Svensson i dybden. Svensson afsluttede over mål, men burde måske nok have forsøgt en tværpasning til Henrik "Tømrer" Pedersen, der stod helt blank inde i feltet.

Og Jim Larsen nærmede sig endnu mere efter en frisparksaflevering fra Steven Lustü, men Jimbos hovedstød røg lige forbi og i sidenettet.

Og efterhånden var der kun 25 minutter tilbage…

Comeback til Degn
Christian Holst blev i det 70. minut udskiftet, hvilket gav comeback til Peter Degn efter fire karantænedage. Degn kom ind på højrekanten, mens Steffen Ernemann overtog på den offensive midtbane.

SIF-presset blev mere og mere massivt, men stadig lykkedes det ikke at score det forløsende mål, selvom både Martin Svensson og Henrik "Tømrer" Pedersen forsøgte sig.

Og nu var der kun et kvarter tilbage…

Tømrer og Rajko på stolpen
Minutterne gik i et tilsyneladende alt for hurtigt tempo, og den næste store SIF-chance kom efter 83 minutter, da et Steffen Ernemann-indlæg blev mødt af Henrik "Tømrer" Pedersen – men igen-igen ramte SIF stolpen.

Thorbjørn Holst Rasmussen erstattede Thomas Bælum minuttet senere, og SIF satsede med tre forsvarere og Jim Larsen i angrebet.

Rajko Lekic fik en friløber i det 86. minut. Dan Petersen nedlagde ham i feltet til et klokkeklaret straffespark – men helt vanvittigt takserede dommer Heine Sørensen det til film og gav Lekic en advarsel, der sender ham i karantæne. Kæmpe fejldom, hvilket da også både TV-billederne samt Køge-spillerne og træneren bekræftede efterfølgende.

Det vedvarende SIF-pres gav et hjørnespark i det 91. minut, og igen ramte SIF stolpen, da Rajko Lekic hamrede til bolden. Men ind ville bolden ikke trods de seks minutters spilletid – skuffende og pinligt 1-1 mod Køge.

Næste kamp er på søndag, hvor SIF skal på en svær opgave på udebane mod Lyngby.

• 1-0 Rajko Lekic (16)
  • 1-1 Arman Mehakovic (54)