11. november 2008

Nedtur – 1-1 i premieren

Et føringsmål fra Rajko Lekic var ikke nok for Silkeborg IF, der i søndagens premierekamp måtte nøjes med et særdeles skuffende 1-1 resultat mod Hvidovre.

Silkeborg Stadions græstæppe viste sig fra sin absolut mest indbydende side, da den nye sæson endelig skulle indledes for SIF i premierekampen mod Hvidovre – og vejrguderne gjorde sit til at gøre banen hurtig med den insisterende regn over det grønne billardklæde.

Endelig var dagen altså oprunden, hvor SIF skulle i gang med årets Viasat Division, og en spændt forventning anedes umiskendeligt rundt omkring på stadionsæderne.

SIFs cheftræner Peder Knudsen havde ud af sin særdeles forstærkede trup fundet plads til alle fem mulige debutanter – og havde i alt valgt følgende elleve spillere til sin startopstilling:

På mål den fra Kolding FC nyankomne Kenneth Falkenberg, der foran sig havde et forsvar bestående af Jeppe Brandrup, der er kommet til fra Randers FC, den nyerhvervede og nyudnævnte anfører Thomas Bælum, som er hentet i den hollandske Æresdivisions Willem II, Steven Lustü og Renato Arapi.

På midtbanen huserede Casper Henningsen i højre og Steffen Ernemann i venstre side, mens Martin Ørnskov og Stefan Schmidt var maskinmestre i motorrummet.

Helt fremme var der ikke overraskende blevet valgt en frontduo bestående af de hjemvendte SIF-stjerner Rajko Lekic og Henrik "Tømrer" Pedersen.

Inden kampen blev fløjtet i gang, løb SIFerne på banen til en flot tifo sponsoreret af EnergiMidt – røde og hvide konfettistrimler blev hamret mod det blygrå himmellegeme med ordentlige skrald i et imponerende skue.

Steffen Ernemann fik herefter som årets spiller i sidste sæson, kåret af Midtjyllands Avis, overrakt sin præmie af Avisens udsendte og indehaveren af Metropol Ure.

SIFs startopstilling blev under stor jubel speaket ud over højttalerne – og SÅ var vi ellers – efter en lang sommerpauses forventningsfulde ventetid – endelig, endelig, endelig klar til at komme i gang med kampen…

Brændt friløber
Allerede efter femten sekunders spil fik SIF kampens første chance, da Casper Henningsen tæmmede en høj bold med brystet og trykkede af – men bolden strøg langt over Kim Drejs' mål.

Og fire minutter senere opstod den næste mulighed så, da Henrik "Tømrer" Pedersen fremtvang et hjørnespark i venstresiden, men Casper Henningsens indlæg landede i nettaget.

Til gengæld dukkede solen pludselig op og badede Silkeborg Stadion i lys, og det brugte Casper Henningsen til at lægge en genial stikning i dybden til Rajko Lekic, der var alene igennem. Men han afsluttede direkte på Kim Drejs, som dermed forhindrede en SIF-føring i det ottende minut. Kæmpe chance – og endnu havde Hvidovre ikke haft bolden under kontrol i SIFs ende af banen.

Også Henrik "Tømrer" Pedersen kom tæt på i det 11. minut, da han på et indlæg fra venstre snittede stolpen lidt tilfældigt – jo, der var pres på gæsternes mål.

Psycho Rajko til 1-0!
Vi skulle således hen til det 13. minut, før Kenneth Falkenberg rørte bolden for første gang – og det var, da han eksekverede et frispark som følge af en Anders Clausen-offside.

Men minuttet senere kom så Hvidovres første afslutning, da netop Anders Clausen forsøgte sig – men det voldte ingen problemer for Kenneth Falkenberg.

Og i den anden ende efter et kvarters spil brød jubelen så løs, da Rajko Lekic modtog en høj fremlægning med en elegant tæmning, vendte rundt og ignorerede det tykke straffespark, som blev begået mod ham. Og fra sin position på kanten af det lille felt fik han slidt sig fri og tampet bolden i nettet med en glidende højrefod – 1-0 til SIF!

Sikke dog en start på den nye sæson!

Hvidovre-udligning
Hvidovre fik fejlagtigt tilkendt et frispark i venstre side af banen – tæt på baglinien – i det 18. minut, da Kristian Bo Andersen strøg igennem, men blev tacklet rent af Jeppe Brandrup. Bolden blev sendt indover, hvor Jesper Skak Nielsen fik headet – men et stykke over målet.

Og i stedet fortsatte det massive SIF-pres mod gæsternes mål – godt hjulpet på vej af en særdeles veloplagt Casper Henningsen i højresiden.

Men efter et par og tyve minutter faldt kampens tempo og intensitet gevaldigt, og SIFerne løsnede trykket på gaspedalen.

Og efter at have spillet sig lidt bedre ind i tingene, kom Hvidovre så på 1-1 efter 26 minutter, da Marc Olsen sendte en bold indover fra højresiden. SIF-forsvarerne fik ikke aftalerne ordentligt på plads, og så kunne den gamle SIFer Anders Clausen stige til vejrs og uhindret heade udligningen i nettet bag en sagesløs Kenneth Falkenberg – 1-1 og anden gang i træk mod SIF, at Clausen nettede.

Remis ved pausen
Målet fik SIFerne til igen at vågne op til dåd, og presset fra kampens indledning blev genoptaget. Det gav en mulighed efter 35 minutter, da Casper Henningsen på ny stak Rajko Lekic i dybden, men hårdt presset fik han kun en tynd afslutning ud af anstrengelserne.

Men også Hvidovre viste sig med et farligt moment, da Kristian Bo Andersens hårde frispark strøg snert forbi.

Rajko Lekic bød sig stadig meget til, og han var dygtig til at hapse boldene til sig og udfordre med sine gode driblinger.

Men det var anfører Thomas Bælum, der fik halvlegens sidste tilbud, da han nåede øverst på et Steffen Ernemann-frisparksindlæg, men hovedstødet landede direkte i Kim Drejs' næver.

Og dermed var pausestillingen 1-1 efter en første halvleg, som SIF startede med lyn og torden – men ikke helt kunne holde momentum i.

Ørnskov og Tømrer tæt på
Anden halvleg blev fløjtet op i solskin, og når nu vejrguderne ikke kunne bestemme sig, så kunne Casper Henningsen, der fremprovokerede et frispark fem-seks meter fra feltet i det 47. minut efter et godt rush.

Steffen Ernemann eksekverede med et fornemt venstrebensskud, der voldte Kim Drejs visse problemer, og den klejne keeper måtte give hjørnespark. På dettes indlæg fra Renato Arapi kom Martin Ørnskov øverst med et godt hovedstød, men han måtte se bolden brage lige forbi.

Og to minutter senere noteredes Henrik "Tømrer" Pedersen så for sin første afslutning i kampen, da Steffen Ernemann sendte en bold indover, som Tømrer med det yderste af venstrestøvlen fik rettet mod mål, men igen lige forbi.

Endnu en brændt friløber
SIFerne var altså kommet godt ud til anden halvleg, og det begyndte igen at ligne et mere struktureret angrebsspil, hvor det i anden halvdel af første halvleg var blevet lidt for tilfældigt, hvad der blev forsøgt.

Men stadig lykkedes tingene ikke helt, og de afgørende afleveringer manglede lidt for ofte den sidste præcision – måske lige bortset fra Casper Henningsen, der stadig var SIFs bedste offensive aktiv, men heller ikke han formåede at gøre tingene færdige.

Hvidovre var sjældne gæster i SIFs ende af banen, men når de endelig kom på besøg, var det ofte i kraft af Marc Olsen i højresiden, der med sine hurtige driblinger og kvikke antrit voldte visse problemer.

Martin Ørnskov fik igen forsøgt sig efter en god times spil med en bragende flugter, som Kim Drejs kun kunne parere, men den opfølgende Stefan Schmidt blev vinket offside.

Endnu større tilbud tilfaldt Casper Henningsen, der blev stukket godt i dybden, men på friløberen ramte han ikke engang målet.

Svensson og Huldgaard på banen
Det blev mere og mere krampagtigt, hvad der blev fundet på i SIFernes offensiv, men et enkelt godt orkestreret angreb opstod i det 68. minut, da Stefan Schmidt fik en høj bold helt alene i feltet, men i stedet for i ro og mag at tage bolden ned, headede han første gang – uden at være klar over, hvor fri, han faktisk var.

Men der kom flere muligheder – først til Casper Henningsen, der selv afsluttede i en situation, hvor der ellers var flere gode afleveringsmuligheder foran mål – og efterfølgende til Martin Ørnskov, der overplacerede sit skud fra distancen på en returbold.

Peder Knudsen bragte nyt blod i spil og sendte efter 71 minutter Lars Huldgaard Christensen og Martin Svensson i aktion – de erstattede Casper Henningsen og Henrik "Tømrer" Pedersen.

Nedtur
Og Huldgaard kom hurtigt i ilden, da han stod for sidste afslutning i en rigtig klumpspils-situation, hvor en ekvilibristisk Stefan Schmidt-afslutning voldte Kim Drejs store problemer.

Presset var nu igen totalt, og SIFerne belejrede Hvidovres mål fuldstændigt.

Og tiden? Den bare gik og gik, som den jo har for vane, og der var efterhånden kun ti minutter tilbage.

Og midt i SIF-presset fik Hvidovre så en kontrachance, da Marc Olsen testede Kenneth Falkenberg med et godt langskud.

SIF fik et hjørnespark efter 87 minutter, hvor Michael Nørgaard netop havde erstattet Stefan Schmidt. Steffen Ernemann sparkede hjørnesparket, men uden held.

Og to minutter senere forsøgte Rajko Lekic sig så med et hovedstød, men lige forbi. Også hans flugter i de døende sekunder strøg langt over…

Tingene ville simpelthen ikke lykkes for SIF, og dermed endte premierekampen særdeles skuffende med 1-1 mod Hvidovre IF. Nedtur!

Næste opgave er på onsdag på Riisvangen, hvor Århus Fremad venter i Ekstra Bladet Cup.

Mål

 • 1-0 Rajko Lekic (15)
 • 1-1 Anders Clausen (26)

Advarsler

 • Stefan Hansen
 • Rajko Lekic
 • Martin Svensson

SIF

 • Kenneth Falkenberg
 • Jeppe Brandrup
 • Thomas Bælum
 • Steven Lustü
 • Renato Arapi
 • Casper Henningsen (71: Martin Svensson)
 • Martin Ørnskov
 • Stefan Schmidt (87: Michael Nørgaard)
 • Steffen Ernemann
 • Rajko Lekic
 • Henrik “Tømrer” Pedersen (71: Lars Huldgaard Christensen).

HIF

 • Kim Drejs
 • Jesper Skak Nielsen
 • Allan Nielsen
 • Morten Overgaard
 • Stefan Hansen
 • Morten Walldo
 • Lukasz Cieslewicz (73: Jonas Kallehauge)
 • Nichlas Thorsgaard
 • Kristian Bo Andersen (60: Ayoub Sørensen)
 • Marc Olsen
 • Anders Clausen (85: Fosu Boateng).
Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen