8. marts 2021

Pank reddede uafgjort til SIF i reserve-kamp

Den tidligere SIF’er, Davit Skhirtladze, scorede to mål, da SIF mandag eftermiddag spillede 3-3 mod Viborg FF i en reservekamp. Jonathan Pank udlignede i sidste minut.

I tre et halvt år spillede Davit Skhirtladze i SIF. Det blev til 92 kampe og 28 mål. Mandag var han tilbage på JYSK park, nu i Viborg-trøje, og det gik ikke helt stille af. Med to mål og oplæg til et tredje satte georgieren, der fylder 28 år om en uge, sit personlige aftryk på kampen. Den endte 3-3 efter at Viborg havde ført 3-1. Jonathan Pank udlignede for SIF i sidste minut.

Kampen kom livligt fra start med først en god chance til Alexander Lind, der fra SIF’s højre side tog den direkte vej mod mål og fik afviklet sit skud, dog fra så spids vinkel, at målmand Can Dursun kunne parere. Kort efter åbnede Viborg chancekontoen med en mulighed til Sofus Berger efter en god solotur. Her klarede Stan van Bladeren forsøget med en parade.

Skhirtladze til gæsteføring 0-1
I det 10. minut kom gæsterne foran, og det var såmænd Davit Skhirtladze, der stod bag målet. Han havnede i seneste transfervindue i Viborg efter en større europæisk rundtur siden afskeden med SIF i 2019 (Spartak Trnava, Riga FC, Arka Gdynia og Dinamo Tbilisi). Ved scoringen dukkede han udækket op i feltet og headede bolden i en blød bue over SIF’s hollandske målmand.

SIF havde tilbud til både Frederik Carstensen og Wessam Abou Ali i minutterne efter Skhirtladze-scoringen, og der skulle da heller ikke gå mere end godt 10 minutter, før udligningen faldt. SIF’erne omstillede hurtigt efter en bolderobring, og i feltet modtog Alexander Lind, der straks sendte bolden videre til en fri Wessam Abou Ali. SIF-angriberen havde ingen problemer med at score fladt hos Can Dursun.

Georgier på spil igen
Davit Skhirtladze var på spil igen efter knapt en halv time, da han tog bolden med sig bag om støttebenet og sparkede på mål. Stan van Bladeren parerede, men kun for at se bolden smutte ud til Alassana Jatta, der resolut sendte den i nettet til gæsteføring på 2-1.

Kort før pausen fik SIF straffespark begået mod Wessam Abou Ali. Han tog det selv, men måtte se Can Dursun parere hans skud i to omgange. Dermed gik Viborg til pause foran 2-1.

Skhirtladze igen igen
Frederik Carstensen var tæt på blot et minut inde i 2. halvleg. Et langskud tæt op ad den ene stolpe blev lige akkurat klaret til hjørnespark af Viborg-keeperen. Kort efter fyrede Alexander Lind en kanonkugle af mod Can Dursuns mål, men også det forsøg fik Viborg-målmanden pareret.

I stedet for 2-2 blev det 3-1 til Viborg efter en times spil. På en hurtig omstiling fik Davit Skhirtladze en skudmulighed på kanten af feltet. Han sendte bolden faldt afsted, og på vej mod mål ramte den et par SIF-forsvarere, så den snød Stan van Bladeren i målet og trillede i nettet tæt op ad den ene stolpe.

Alexander Lind fik reduceret til 3-2, da han tæt under mål bankede bolden i nettet. SIF havde chancer til udligning, men Viborg havde også sine muligheder, bl.a. et spark på indersiden af stolpen og bedst som det ligende en sejr til Viborg fik SIF i sidste minut en omstilling. Alexander Lind førte bolden frem og spillede bolden ind foran mål, hvor ad et par omgange havnede hos Jonathan Pank. Den unge SIF’er tøvede ikke og bankede bolden i nettet til slutresultatet 3-3.

Reserver, træningskamp, mandag 8. marts kl. 13.00 på JYSK park:
Silkeborg IF – Viborg FF 3-3 (1-2)
Mål: 0-1 Davit Skhirtladze (10.), 1-1 Wessam Abou Ali (21.), 1-2 Alassana Jatta (30.), 1-3 Davit Skhirtladze (60.), 3-2 Alexander Lind (75.), 3-3 Jonathan Pank (90.)
Advarsler: Alexander Busch, SIF.
Silkeborg IF (4-3-2-1): Stan van Bladeren – Oscar Fuglsang (73.:  Jonathan Pank), Jeppe Gertsen, Anders Sønderby (46.: Alexander Busch), Anders Hagelskjær – Anders Klynge (46.: Jeppe Kilden Grøn), Anders Dahl, Mads Kaalund (73.: Lasse Kaihøj) – Wessam Abou Ali (63.: Asbjørn Bøndergaard), Frederik Carstensen (73.: Niclas Holm Pedersen) – Alexander Lind.
Træner: Peder Knudsen.