14. oktober 2019

Midtbane-talent på 3-årig kontrakt

Midtbane-talent på 3-årig kontrakt

16-årige Jeppe Kilden Grøn har underskrevet sin første kontrakt med Silkeborg IF. Dermed går første del af Ry-knægtens drøm i opfyldelse.

Jeppe Kilden Grøn har underskrevet en tre-årig kontrakt med SIF. Han drømmer om at spille på klubbens førstehold. Foto: Ulla Myrhøj.

Første del af Jeppe Kilden Grøns fodbolddrøm er gået i opfyldelse. Han har underskrevet sin første kontrakt med Silkeborg IF, en aftale, der løber i de næste tre år.

– Det er meget stort, for det har været mit mål lige siden jeg kom ind i SIF. Nu har jeg taget det første skridt på vejen til at blive rigtig professionel, siger Jeppe Kilden Grøn, der er 16 år og kom til SIF som 13-årig, da han blev optaget på Talent Team og i 7. klasse på Sølystskolen. I sommer begyndte han på første år af HHX på College360.

Jeppe Kilden Grøn bor i Ry og indledte også sit fodboldspil i Ry Fodbold. Han har siden han var 13 år taget turen mellem Ry og Silkeborg dagligt. Når der er morgentræning på Silkeborg Fodbold College, sover han hos en kammerat, og han lægger ikke skjul på hans glæde over at det hårde arbejde for at nå målet om en kontrakt er blevet belønnet.

– Det er fedt at spille i en klub, hvor det er muligt at nå sine mål, hvis man arbejder hårdt for det. Det er en stor motivation. I SIF er der fokus på talentudvikling, og det er ikke en urealistisk drøm at blive professionel fodboldspiller, når man er en del af SIF’s talentudviklings-system. Det er min drøm at komme til at spille på SIF’s førstehold en dag – og måske den drøm kommer meget tættere på i løbet af de tre år, min kontrakt løber, siger han.

Når Jeppe Kilden Grøn får kontrakt nu, hænger det sammen med at han er inde i en god udvikling. Han har gjort sig fortjent til den, kan man sige.

Giver meget af sig selv
– Jeppe er teknisk dygtig og god til at fordele spillet fra sin position på den centrale midtbane. På den måde, vi i SIF spiller, går meget gennem midtbanen, og der er det vigtigt blandt andet at have en god basis-teknik. Og det har Jeppe, siger SIF’s ungdomsudviklingstræner, P.C. Hansen om talentafdelingens nye kontraktspiller.

– Jeppe er samme årgang som Eskild Dall (15 u-landskampe for Danmark – red.). Jeppe har løftet sit spil til et endnu højere niveau, og det er en af grundene til, at vi har valgt at knytte ham til SIF på en tre-årig kontrakt. Samtidig er han en god fyr, der er stærk på vores værdier. Han viser overskud og giver meget af sig selv, hvilket styrker fællesskabet, siger P.C. Hansen.

Jeppe Kilden Grøn spiller til dagligt på SIF’s U17 Liga-hold og skal i aktion allerede på torsdag, når U17-holdet møder AGF på JYSK park. Der er kampstart kl. 15.30.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Næste Kamp

3F Superliga

Søndag d. 21.07. kl. 14.00
Scroll til toppen