1. februar 2021

Med SIF er vi blevet en del af et fællesskab

Ambassadør-interview: Da de tidligere verdensmestre i dans, Bo og Helle Loft Jensen, flyttede hjem efter en årrække i London faldt valget på Silkeborg.

Bo Loft Jensen flyttede i 2001 hjem fra London, hvor han sammen med partneren i både den professionelle dans og privatlivet, Helle Loft Jensen, slog sig ned i Silkeborg. Her har parret drevet danse-instituttet Loft Jensen Dans lige siden – fra 2003 i de nuværende lokaler på Mørksøvej i Silkeborg. Her har foreningen Silkeborg Sports Dans, der er en del af hovedforeningen Silkeborg Idrætsforeningen, også hjemme.

Hvad betyder SIF og Silkeborg for dig?

Da min kone Helle og jeg flyttede tilbage til Danmark efter mange år i England, faldt valget på Silkeborg. Jeg er opvokset i Tilst tæt på Århus og vi ledte som udgangspunkt efter et sted i Århus og omegn. I vores søgen dukkede der så pludselig, det helt rigtige hus op i Silkeborg. Vi havde egentligt ikke de store relationer til byen, men vi bestemte os hurtigt for at det var her vi skulle bo. Som tilflytter var det dejligt at møde så mange imødekommende og hjælpsomme mennesker i byen

Hvilke oplevelser i relation til SIF er dine bedste?

Som tilknyttet til foreningen Silkeborg Sports Dans, kom jeg omkring 2005 i dialog med Orla Madsen. Vi fik vendt mange forskellige ting og slutresultatet blev at Silkeborg Sports Dans blev en del af Silkeborg IF. At blive indlemmet som underafdeling af Silkeborg Idrætsforening har helt sikkert betydet, at vi har følt os som en del af et større fællesskab. Orla har siden været en stor hjælp i forbindelse med flere projekter, vi har haft gang i. Sidenhen har Poul Hansen (nuværende hovedformand i idrætsforeningen – red.) og Erik Isager (tidligere hovedformand i idrætsforeningen – red.) været yderst behjælpelige. Jeg har egentlig ikke tidligere været særlig fodboldinteresseret, men med en fodboldinteresseret søn har jeg efterhånden været til mange kampe på stadion i Silkeborg. Først for hans skyld, og sidenhen også for min egen. Vi har også været med til nogle udekampe, og af disse står 2. play-off kamp mod Esbjerg i 2018 klart penslet i mit hoved. Foran med 1 mål efter første kamp, var det 75 minutters optur i guest supporters afsnittet, og vi var klar til endnu en sæson i Superligaen. De følgende 15 minutters vendte det til en total nedtur, med Anders Dreyers 3 mål og realiteten om at vi skulle en tur ned i 1 division.

Hvilke oplevelser i relation til byen Silkeborg er dine største?

Silkeborg er en by som gør meget for kulturen, og Riverboat Jazz Festival er helt sikkert en oplevelse som er værd at tage med. Der er altid liv og glade dage, også selv om det nogle år har regnet i stride strømme. Musikken løfter bare det hele. Derudover er der selvfølgelig den skønne natur. Specielt i 2020, under Corona nedlukningen, er det blevet til mange gåture i naturen. Efter næsten 20 år i Silkeborg, bliver jeg fortsat overrasket over alle de “nye” smukke steder, jeg nu har opdaget lige uden for hoveddøren.

Hvilken SIF-spiller er din favorit, hvis du kan vælge frit siden oprykningen til 1. division i 1987?

Jeg har først stiftet bekendskab med S.I.F. holdet omkring 2004. Jeg kunne nævne flere spillere, og af forskellige grunde. Jeg vil i stedet for nævne en trio bestående af Peter Degn, Rajko Lekic og Henrik Tømrer. Med Peter og Rajko på banen vidste man aldrig helt, hvordan det ville gå, men underholdende var det for det meste (som tilskuer). Peter kunne smide en bold ind i feltet og næsten altid ramme plet, og når han ramte Rajko, var der ofte mål. Tømrer var modsat, altid stabil og man vidste, hvad man kunne forvente, når han var på banen.

Del på facebook
Del på twitter
Del på linkedin
Del på pinterest
Del på reddit

Relaterede Nyheder

Scroll til toppen